НачалоНовиниАвстралия иска Apple да спре рекламата на 4G поддръжката в новия iPad

Австралия иска Apple да спре рекламата на 4G поддръжката в новия iPad

1593
Написана от  nixanbal 27 март 2012
Австралия иска Apple да спре рекламата на 4G поддръжката в новия iPad

Новият iPad поддържа 4G и това сигурно го знаят и в страните без 3G мрежи. Австралия обаче не е съгласна LTE поддръжката на таблета да се рекламира открито, защото тя просто не работи извън САЩ и Канада.

Австралийските регулаторни органи ще поискат утре от съда да нареди на Apple да изясняи пред потребителите какви са точните технически възможности на новия iPad, да коригира рекламите му и да обезщети евентуални засегнати клиенти.

Причината е ясна – 4G-то на новия iPad изобщо не е валидно в Австралия, а в тази връзка и в България, даже мрежите на M-Tel и VIVACOM вече да бяха готови. Единственият телеком, предлагащ LTE услуги на отдалечения континент, е Telstra, но въпросният използва друга честота от тази, на която работи iPad.

За първия си уикенд на пазара новият iPad бе продаден в над 3 милиона броя.

Според Reuters действията на регулаторите в Австралия едва ли ще доведат до налагане забрана за продажбата на таблета, но биха могли да затруднят промо кампаниите на iPad.

Мтел става А1: Какво означава това за клиентите

На пресконференция днес в София главният изпълнителен директор на Мтел, Александър Димитров, и този на A1 Group, Алехандро Платер, обявиха…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer