Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниАкциите на Apple скочиха заради информация, че iPad mini вече се произвежда

Акциите на Apple скочиха заради информация, че iPad mini вече се произвежда

4710
Написана от  nixanbal 17 август 2012
Акциите на Apple скочиха заради информация, че iPad mini вече се произвежда

Акциите на Apple скочиха с рекордни нива за ден заради информация от Jefferies & Co., че компанията вече произвежда дългоочаквания, но непотвърден iPad mini. Цената на акция се е покачила с 1.2% до $644.13, съобщи Bloomberg.

Въпреки слуховете до днес Apple не е споделила нито дума за възможността да представи по-малка версия на популярния си iPad, който е най-продаваният таблет в света с пазарен дял около 60%.

По-евтин модел обаче е очакван ход, тъй като срещу таблета на Apple вече има изключително атрактивни ценово предложения, сред които Amazon Kindle Fire и новият Nexus 7 на Google, който се продава срещу $199.

Новият iPad mini би трябвало да се появи на пазара преди края на годината, а някои слухове сочат, че може да бъде представен още на 12 септември - заедно със следващия iPhone.

Междувременно продажбите на iPad скочиха с 44% през последното тримесечие до 17 милиона броя.

Според анализатора от Jefferies Петер Мисек основната компания, на която Apple е поверила производството на новия си таблет, е Hon Hai.

Официална премиера на Samsung Galaxy Note 9 - повече мощ, батерия и чисто нов S-Pen

Ето го и него - на специалното събитие от серията UNPACKED току-що Samsung представи новия си топмодел при смартфоните -…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer