НачалоНовиниАкциите на Samsung падат след делото с Apple, губят $12 милиарда от стойността си

Акциите на Samsung падат след делото с Apple, губят $12 милиарда от стойността си

1738
Написана от  nixanbal 27 август 2012
Акциите на Samsung падат след делото с Apple, губят $12 милиарда от стойността си

Делото между Samsung и Apple, в което последните обвиниха южнокорейците за плагиатство в хардуера и софтуера на устройствата им, получи съдийското си решение в края на миналата седмица. С него Samsung бяха признати в умишлено копиране на елементи от интерфейса и външния вид на iPhone и iPad, а обезщетението, което дължат на Apple, е над $1 милиард. Финалната дума на съда очакваме в края на септември, но още днес акциите на южнокорейците паднаха с около 7% и компанията изгуби $12 милиарда от пазарната си стойност, съобщи Reuters.

Все още предстои развитието на делото, в което Apple може да поиска забрана за вноса и продажбата на смартфони и таблети Samsung в САЩ, а южнокорейците от своя страна ще имат право да обжалват преди финалното решение на съда.

GALAXYSIII

Galaxy S III на снимката е най-новият бестселър на Samsung, а продажбите му в САЩ в момента са поставени под въпрос.

Наказанието Samsung да изплатят над $1 милиард щети на Apple обаче нямаше как да не повлияе негативно на компанията и акциите ѝ да паднат. А спадът от 7.7% днес е най-големият в рамките на един ден, който производителят е имал от близо четири години насам.

Несигурността в бизнеса със смартфони на Samsung доведе до загуба на $12 милиарда от пазарната капитализация на южнокорейците, тъй като именно устройствата от серията Galaxy с Android OS са най-печеливши за компанията - съставляват близо половината от общите ѝ приходи

 

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer