Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниАнализатори: Цялата компания RIM струва колкото магазина за приложения на Apple

Анализатори: Цялата компания RIM струва колкото магазина за приложения на Apple

1664
Написана от  nixanbal 20 декември 2011
Анализатори: Цялата компания RIM струва колкото магазина за приложения на Apple

Доста гръмко и доста тъжно изказване, но според анализатора Браян Хол стойността на канадския прозводител на смартфоните BlackBerry вече е по-ниска от тази на App Store – онлайн магазина за приложения на Apple. И ако феновете на марката са разочаровани заради падението й в последно време, как ли се чувстват инвеститорите на RIM?

Предвид цената на акция от $13.44 по времето, в което Хол е писал своя анализ, стойността на RIM е била $7.04 милиарда. В същото време цената на Apple е била 50 пъти по-висока – цели $354 милиарда. И базирайки се на анализ от Trefis, според който приходите от iTunes и App Store представляват 2% от тази сума, стойността на магазина за приложения възлиза на $7.08 милиарда.

„Трудно е за вярване, че App Store вероятно струва повече от BlackBerry. Цялата BlackBerry. Само App Store. Нищо друго. Без iPhone и iPod. Без Mac. Само App Store.“, коментира Хол.

Междувременно миналата седмица RIM представи финансовите си резултати за тримесечието, приключило в края на ноември. С тях компанията отчита срив в печалбата до $285 милиона от $911 година по-рано. За следващата четвърт канадците очакват още по-слаби резултати.

Какво се случва, ако прекратите договора си с оператор предсрочно?

В България от няколко години вече мобилните оператори нямат право да подновяват автоматично изтеклите срочни договори на клиентите си, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer