НачалоНовиниБивши инженери на Apple ще работят по първия телефон на Facebook

Бивши инженери на Apple ще работят по първия телефон на Facebook

1794
Написана от  nixanbal 28 май 2012
Бивши инженери на Apple ще работят по първия телефон на Facebook

Точно така, информацията, че Facebook смята да се намеси в хардуерния бизнес с телефони бе потвърдена за пореден път през април, а днес излезе новината, че социалната мрежа е наела "над половин дузина" (7-8 души?) нови експерти, бивши служители на Apple. Всички те са работили по създаването на iPhone, а един от тях е участвал и в проекта за iPad, твърди източник на The New York Times. 

Buffy бе кодовото име на миналогодишния опит на Facebook да създаде свой собствен смартфон, а новата информация сочи, че въпросният проект не е прекъснат. Всъщност Марк Зукърбърг продължава да развива плановете си, очевидно наемайки опитни професионалисти.

Един от инженерите, бивш служител на Apple, e потвърдил пред NYT, че е имал среща със Зукърбърг, който го е разпитвал са хардуерните компоненти на смартфоните и разговорът не изглеждал като чисто любопитство.

Дали и кога точно ще се появи първият собствен смартфон на Facebook, предстои да разберем. Сигурно е обаче, че социалната мрежа търси нови източници на приходи и влизането в хардуерния бизнес е логичен вариант. Facebook вече има достъп до милиони мобилни потребители, изкупува софтуерни компании на поразия, предлага различни свои приложения - стандартния клиент, Facebook Messenger и новия Facebook Camera app за iPhone, така че устройство домашна разработка може да е следващата стъпка. 

Очаква се смартфонът на Facebook да излезе през 2013 г.

По този път тръгва и Google след придобиването на смартфон бизнеса на Motorola, макар че и там все още нищо не е сигурно и лично бих очаквал всякаква внезапна промяна в плановете.

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Watch 3

Заедно с топмодела Galaxy Note 20 Ultra на Samsung беше представен и най-новият смартчасовник на компанията - Galaxy Watch 3.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer