НачалоНовиниБутонът "Назад" няма да бъде заличен от смартфоните с Windows Phone

Бутонът "Назад" няма да бъде заличен от смартфоните с Windows Phone

2828
Написана от  nixanbal 16 октомври 2013
Бутонът "Назад" няма да бъде заличен от смартфоните с Windows Phone

Бутонът "Назад" може да отпадне от бъдещите смартфони с Windows Phone - това заговориха слуховете преди няколко дни. Моментално потребителите и тук в блога, и в сайтове от целия свят реагираха негативно на новината и се оказа, че всъщност хората ползват малката стрелкичка за връщане назад. Нова информация сега твърди, че Microsoft всъщност няма да премахне напълно този бутон, но има вероятност да го направи софтуерен - част от дисплея. А зад това решение има доста солидна мотивация...

Оказва се, че във версия 8.1 на Windows Phone капацитивните в момента бутони под екрана може да отпаднат и да бъдат заменени със софтуерни върху дисплея, съобщава The Verge, позовавайки се на свои източници. Вариантът със софтуерните бутони за навигация в платформата в момента се тествал.

Основната идея зад възможността хардуерните бутони да отпаднат е намаляване производствената цена на смартфоните с Windows Phone. Освен по-евтино производство обаче, премахването на бутоните ще позволи на Microsoft да води по-аргументирани преговори с HTC или други партньори в целта си да ги накара да инсталират Windows Phone като втора, опционална платформа за смартфоните си. Спомняте си новината от началото на месеца, че Microsoft иска да вкара софтуера си като допълнителна възможност в устройствата с Android на HTC.

Ако Windows Phone остане без хардуерни бутони и ги смени с такива върху дисплея, това ще е ясно следване по стъпките на Android. Там наблюдаваме подобен преход, макар че все още някои производители държат на физическите бутони.

Тази хардуерна промяна би била поредна за операционната система на Microsoft - последно компанията позволи на партньорите си да не слагат задължително физически бутон за камерата или предна камера, отпадна условието за компас и жироскоп.

Как ще се отрази подобна промяна на потребителското изживяване - предстои да разберем в бъдеще. Кой вариант е по-удобен за ползване според вас? 

Sony Xperia 1 II предлага четворна камера с оптика ZEISS и технологии от фотоапаратите Alpha

Sony представи днес новия си топмодел Xperia 1 II, който е наследник на миналогодишния Xperia 1 и носи подобрения в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer