НачалоНовиниБългария е трета в света по скорост на интернета

България е трета в света по скорост на интернета

2053
Написана от  nixanbal 25 септември 2011
България е трета в света по скорост на интернета

Олé! Скорошно проучване показва, че в България използваме интернет с една от най-високите скорости в света. Страната ни се нарежда на трето място сред общо 224 държави със средна скорост на връзката 1611 KBps, а пред нас са само Румъния (1909 KBps) и Южна Корея (2202 KBps).

Анализът е направен от Pando Networks и се базира на данните от 27 милиона изтегляния през 20 милиона компютъра в периода януари – юни 2011 г. И докато някои са очаквали развити икономики като САЩ, Великобритания и Франция да окопират челните места, на тях са предимно страни от Източна Европа, Скандинавия и Азия.

В Щатите например остават да ни гледат тъжно и с изненада от 26-ото място и средна скорост на даулоуд от 616 KBps. Разбира се, в страната има доставчици, които предлагат далеч по-сериозни скорости, като например Verizon с 1056 KBps, но дори и това е много по-бавна връзка от водещите страни в класацията.

Страната с най-бавния интернет в света пък без изненада е Конго с 13 KBps, следвана плътно от Централна Африканска Република с 14 KBps и островната (също африканска) държава Коморос – 23 KBps.

Проучването показва, че средната интернет скорост в света е 580 KBps, а още примери са Германия с 647 KBps, Австралия с 348 KBps и Китай с 245 KBps.

На всичко отгоре в България LTE технологията тепърва започва да навлиза. И това ако не е повод за усмивка! Наздраве!

Една седмица с Galaxy Tab S7+ на Samsung и как таблетите се завърнаха

Месеците, които прекарахме затворени по домовете си, ме караха постоянно да се сещам за таблетите. Не защото ме занимаваше толкова…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer