НачалоРевютаNokiaРевю на Nokia 5800 XpressMusic

Ревю на Nokia 5800 XpressMusic

Споделен личен опит след 2 г. ползване

8689
Написана от  nixanbal
Ревю на Nokia 5800 XpressMusic

След няколко дни стават две години откакто си купих Nokia 5800 XpressMusic и откакто го ползвам за основен телефон. За първи път ми се случва да изкарам толкова с един модел и да не се изкуша от нова покупка. В какво се крие тайната на крепката връзка между нас и как маниак на тема хай-тек джаджи е „чист“ толкова време четете надолу...

Как го избрах?

Беше първият тъчскрийн телефон със Symbian на Nokia, позициониран в средния клас и предложен на разумна цена. Трябваше да се опита! А и беше време да сменя Motorola RAZR V8 с нещо. Платих за него около 500 лв (тогава с договор за 5 лв. такса към GLOBUL) и предвид двугодишната експлоатация, май съм на сметка. Офертата беше добра и заради пълния с глезотии комплект – имаше 8 GB карта, кабел за тв, стойка, връзка, калъф и още няколко неща, които вече съм забравил.

Защо не го смених на първата година?

Обикновено една година е достатъчен период, за да успее един телефон да ти омръзне и дори да започне да ти се гади всеки път щом се наложи да звъннеш на някого по него. Не че с Nokia 5800 XpressMusic не беше така, но до ден днешен машинката има някои предимства, които могат да ме накарат да го ползвам поне още няколко месеца. Ето ги и тях...

  • Когато го изпуснеш, той не се разпада, а отскача няколко пъти и чака просто да го изтупаш и да продължиш да го ползваш все едно нищо не се е случило. Трудно е да нараниш корпуса му – пластмасов е, но изглежда е достатъчно здрав. В момента почти няма следи от паданията, въпреки че калъфчето го захвърлих още през първата година. Е, екранът е доста надран, пък и аз се постарах за това, носейки го с какво ли не в джобовете, но все още виждам иконките 
  • Музиката му е сила! Обичам да слушам музика – непрекъснато. Не обичам обаче да ползвам различни устройства за всичко, затова май никога не съм имал отделен МР3 плейър. Батерията на Nokia 5800 издържа до 35 часа, ако се ползва само за музика, а и като цяло телефончето има дълъг живот с едно зареждане – 3-4 дни. Вашият може ли го?
  • Смартфонът предлага гласова навигация с Ovi Maps – безплатно. Сваляш карти за страната, към която си се запътил и си спокоен, че няма съвсем да останеш без ориентир, в колкото и голям град да се намираш/изгубиш. Понякога ползвам приложението дори в София.
  • Nokia не престана да пуска ъпдейти за това нещо! Неведнъж съм писал и в блога за софтуерните обновления за 5800 – всяко следващо ме изненадваше все повече и все по-приятно. Кой си поддържа телефоните толкова дълго след пускането им на пазара?

override_mbЕстествено, причина за това да остана с Nokia 5800 XpressMusic толкова време е и фактът, че работата ми е свързана с мобилните телефони и непрекъснато ми се въртят около бюрото най-новите модели на повечето производители. Изкарах дълги месеци с Nokia E72 (като втори телефон – предимно за e-mail), сега разчитам и на Nokia C7, но през цялото време 5800 е бил основният ми апарат.

Телефончето е един от най-популярните модели на Nokia въобще, така че, ако и вие го ползвате или до скоро сте, споделете впечатления и колко време изкарахте с него?

7.2
Nokia 5800 XpressMusic е първият финландски смартфон със сензорен дисплей и новия Symbian, оптимизиран за него. Устройството е от среден клас и предлага балансирано съотношение цена/възможности, което му помогна да се превърне и в огромен хит на българския пазар.
  • Дизайн и изработка 7
  • Дисплей 7
  • Батерия 8
  • Камера 7
  • Производителност 7

Премиера на iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max

10 септември е и в уречения час на сцената на Steve Jobs Theater в Apple Park Тим Кук представи новите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer