НачалоНовиниВидео: Кратко ревю и оглед на дизайна на новия Google Nexus 7

Видео: Кратко ревю и оглед на дизайна на новия Google Nexus 7

3976
Написана от  nixanbal 05 септември 2013
Видео: Кратко ревю и оглед на дизайна на новия Google Nexus 7

Google представи новия си 7-инчов таблет в края на юли и докато българските магазини в момента зареждат първи доставки от Nexus 7, време е за първото му видеоревю в nixanbal.com.

Новият Nexus 7 има същия диагонал на екрана, но вече с много по-висока резолюция от 1920х1200 пиксела, което прави дисплея му един от най-добрите на пазара, особено в сегмента на компактните таблети. 

P8280085

Таблетът е по-тънък и по-лек, усеща се страхотно в ръката и е по-удобен за ползване. Дебелата рамка под и над дисплея е запазена, но това всъщност позволява да положите палци на тези места и да държите по-комфортно Nexus 7 при гледане на видео например. 

P8280041

Стерео високоговорители с прилично качество и сила, 5 МР камера от средна хубост и NFC са някои от останалите екстри в модела. Процесорът не е най-мощното на пазара - вече е Snapdragon S4 Prо на Qualcomm, което е преход от Tegra 3 на NVIDIA в първия Nexus 7. Оперативната памет обаче е от значение и тя е два пъти повече - вече 2 GB. 

P8280030

Таблетът на Google отново е създаден от Asus, но идва с чистия Android 4.3 Jelly Beans и се предполага, че ще получава актуализации за по-дълго време напред.

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer