Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниВината за възпламенилия се Samsung Galaxy S III била на собственика му

Вината за възпламенилия се Samsung Galaxy S III била на собственика му

1975
Написана от  nixanbal 07 юли 2012
Вината за възпламенилия се Samsung Galaxy S III била на собственика му

През юни в мрежата бяха разпространени изображения на избухнал Samsung Galaxy S III, като собственикът му обясни, че инцидентът се случил докато смартфонът бил в стойка за автомобил. Тогава от Samsung реагираха и съобщиха, че ще разследват случая като междувременно компенсираха потърпевшия, независимо че не беше ясно каква е причината за възпламенението. Днес се оказва, че повредата не се дължи на самия апарат, а на външен енергиен източник, а собственикът му изненадващо си промени мнението - той сам си бил виновен.

От Samsung са наели трета страна - компания, която да разследва случая и да установи какво е причинило възпламеняването на Galaxy S III в автомобила. Оказва се, че "енергийният източник, отговорен за генерирането на такава топлина, е определен като външен за устройството" и самият телефон "не е отговорен за причиняването на огъня."

Разследването показало, че единственият начин да причиниш нещо подобно на телефона е да го оставиш в микровълновата фурна.

По-интересното е, че собственикът с изгорелия Galaxy S III отново е писал във форума, в който се беше оплакал по-рано, започвайки с думите "Бих искал да се отрека от първоначалното си изказване". По-нататък потребителят посочва, че телефонът всъщност бил мокър, а повредата била причинена от негов приятел, който се опитвал да го изсуши. Коментарът завършва с думите "беше глупава грешка" и "не мога да коментирам повече".

Дали този фен е сложил Samsung Galaxy S III в микровълновата, за да го изсуши или случаят е друг - не е съвсем ясно, но потребителите на телефона не би трябвало да се притесняват, че нещо такова ще им се случи, докато го носят в джоба на дънките си.

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer