НачалоНовиниВ план да затрие и HTC, Microsoft им предлага Windows Phone безплатно

В план да затрие и HTC, Microsoft им предлага Windows Phone безплатно

3378
Написана от  nixanbal 04 октомври 2013
В план да затрие и HTC, Microsoft им предлага Windows Phone безплатно

След цялата схема с прелъстяването и придобиването на бизнеса с мобилни телефони на Nokia, сега Microsoft изглежда има нова цел по пътя си да направи своята Windows Phone 8 водеща сила на пазара. Компанията е предложила на HTC да инсталира Windows Phone като втора операционна система на смартфоните си с Android, а в замяна тайванците няма да плащат лицензионна такса за софтуера. Звучи ли ви като оферта?

Операционната система Windows Phone има около 3.7% пазарен дял към средата на 2013-а

Тери Майерсън, шеф на подразделението Операционни системи в Microsoft, е офертирал HTC с идеята да вкарат Windows Phone като допълнителна, опционална за потребителите платформа в смартфоните си с Android, съобщава Bloomberg. Плюсът за HTC щял да бъде силно редуцирана или никаква такса за софтуера.

Разговорите все още били на начален етап и не е взето решение. Според източника, Майерсън планира пътуване до Азия този месец и среща с представители на HTC.

Все още не е ясно как ще става схемата с двете платформи технически - дали потребителите ще могат да превключват между тях по всяко време или ще избират с коя да използват устройството си при първия старт. 

След придобиването на Nokia, от Microsoft изглежда не възнамеряват да режат връзките си с другите партньори, които до днес предлагаха, макар и силно в ограничен избор, смартфони с Windows Phone. HTC е първата компания, която създаде портфолио устройства под Android и под Windows Phone, но от миналата есен досега не е пускала нов модел с платформата на Microsoft на глобално ниво и сякаш не бърза да го прави. 

Дали HTC ще се съгласи на подобно споразумение с Microsoft, ще им позволи ли да се набъркат толкова сериозно в бизнеса им и какво може да последва - предстои да разберем. Как мислите, че би се отразило евентуалното партньорство?

Посетих сервиза на Теленор - ето какво се случва вътре

Ето че и на мен ми се случи да вляза в сервиз за мобилни телефони. Въпреки че никога не ми…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer