НачалоНовиниДвоен скок в приходите от смартфони в Корея, двигателят са LTE мрежите

Двоен скок в приходите от смартфони в Корея, двигателят са LTE мрежите

1367
Написана от  nixanbal 09 март 2012
Двоен скок в приходите от смартфони в Корея, двигателят са LTE мрежите

През последните 12 месеца приходите от смартфони в Южна Корея са скочили двойно спрямо предходната година и са били $5.4 милиарда. Освен традиционния афинитет към новите технологии в страната, причина за този ръст са LTE мрежите и растящият интерес към поддържащи ги смартфони.

Продадените смартфони за периода са били 11 милиона, което е с 400 000 повече от година по-рано. Средната цена на продадените устройства обаче се е увеличина значително и с нея и общите приходи от умни телефони в страната, показва проучване на GfK.

В момента 85% от всички мобилни телефони в Южна Корея са смартфони.

Пускането на LTE услуги в страната е водещ двигател за продажбите на смартфони, смятат от GfK. До края на 2012 г. цяла Южна Корея ще бъде покрита от новото поколение мрежи и потребителите ще имат разумна причина да сменят стария си 3G телефон с 4G модел. Развитието на LTE мрежите, разбира се, кара и производителите да предлагат все повече поддържащи ги устройства.

Докато през септември 2011-а на южнокорейския пазар е имало едва два LTE смартфона, днес налице са 49 устройства!

Тези модели бележат ръст в продажбите с всеки следващ месец, като за януари 2012 г. са били 42% от всички продадени смартфони в страната.

Това до някаква степен ни показва какво е бъдещето на умните устройства и в България. Докато днес в страната ни едва 12 на сто от потребителите на мобилни телефони използват смартфони, стартиращите LTE мрежи вероятно ще обърнат нещата в следващите няколко години. Като освен количеството, 4G моделите ще повишат и средната продажна цена.

Ако сте пропуснали, вижте поредицата статии "LTE в България".

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer