НачалоНовиниДо края на месеца VIVACOM очаква да бъде собственост на Turkcell

До края на месеца VIVACOM очаква да бъде собственост на Turkcell

2866
Написана от  nixanbal 19 март 2012
До края на месеца VIVACOM очаква да бъде собственост на Turkcell

Сагата по продажбата на телекома VIVACOM изглежда е към своя край. След като в мрежата тръгнаха слухове, че Turkcell иска да купи нашия оператор, преди десетина дни турската компания потвърди, че е подала оферта за придобиване на 93.99% от VIVACOM. Сега излиза новината, че сделката е на път да бъде приключена до две седмици и изглежда до края на месеца оранжевият телеком ще бъде най-накрая успешно продаден.

Информацията идва от сайта Capacity Magazine, които съобщават, че Милен Нинов, старши мениджър във VIVACOM, е изразил очакване консултантите от PwC да направят последни препоръки около сделката по придобиването в близките дни и всичко да приключи до две седмици. Нинов също така е потвърдил, че цената от 1.4 милиарда долара, която медиите шушукат от няколко дни, е правилна.

„Има сериозен интерес към VIVACOM и има защо. Придобиване от голям играч като Turkcell може да има само положителен ефект.“, допълва Нинов.

Да си честитим ли? Какви са вашите коментари – добра развръзка или сте се надявали на друго?

Редакция: Оказва се, че половин час след публикуването на новината и тук в блога от Capacity Magazine са я свалили от сайта си. От VIVACOM не могат да коментират случващото се около сделката на този етап, но поясниха за nixanbal.com, че Милен Нинов със сигурност не е дал подобна информация на разпространилия я сайт. Въпреки това оставаме в очакване на развръзката.

Capture

Ето как изглежда страницата с новината няколко минути по-късно. Линкът все още показва заглавието, което присъства и в най-четените статии в дясната колонка.

5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro е сериозна стъпка напред за компанията, която след няколко поколения на своите смартчасовници с този…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer