Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниДо 3 години Microsoft ще държи 15% от пазара на таблети

До 3 години Microsoft ще държи 15% от пазара на таблети

2442
Написана от  nixanbal 15 септември 2011
До 3 години Microsoft ще държи 15% от пазара на таблети

На 13 септември Microsoft представи новата стъпка в развитието на Windows с коренно различната версия 8 на платформата. Днес вече анализаторите правят прогнози, че до 2014 година 15% от всички продадени таблети в света ще вървят под операционната система Windows 8.

И въпреки че борбата за тези 15 на сто пазарен дял започва от 1% през 2010-а, анализаторите от RBC Capital Markets смятат, че Windows 8 ще успее да ги достигне до 3 години заради конкурентния на iOS и Android потребителски интерфейс и функционалност на платформата. Освен това Microsoft ще разчита на добре разработен производствен модел, на поддръжка от страна на разработчиците на приложения, на подкрепата на бизнеса, на вече огромната потребителска база, използваща Windows.

Разбира се, компанията ще трябва да запази темпа на създаване на нови приложения, а освен това да се погрижи таблетите с Windows 8 да достигнат до възможно най-голям брой пазари и да се предлагат на разумни цени, а не да си съперничат и дори да надхвърлят тези на iPad. Все пак точно това се оказа препъникамъкът за много от Android таблетите днес, които въпреки изобилието си продължават да крадат от пазарния дял на iPad трошичка по трошичка. А не на последно място Microsoft и партньорите му трябва да започнат масовото производство час по-скоро - първите устройства с Winodws 8 се очакват към средата на 2012 г.

Motorola: Виждаме смартфоните със сгъваеми дисплеи различно от Samsung и Huawei

Motorola признава смартфоните със сгъваеми дисплеи като една от ключовите тенденции в мобилните технологии през 2019 г. и след това,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer