НачалоНовиниЕвропейската Комисия одобри сделката по придобиването на Skype от Microsoft

Европейската Комисия одобри сделката по придобиването на Skype от Microsoft

1484
Написана от  nixanbal 10 октомври 2011
Европейската Комисия одобри сделката по придобиването на Skype от Microsoft

През месец май т.г. Microsoft обяви, че купува Skype за $8.5 милиарда и се надява да получи необходимото одобрение от всички регулаторни органи до края на годината. Със зелената светлина, дадена от Европейската Комисия преди три дни, сделката по придобиването може да се счита за успешно завършена.

Skype ще стане ново бизнес подразделение на Microsoft и ще запази досегашния си главен изпълнителен директор Тони Бейтс (вдясно). Той ще заема длъжността президент на Microsoft Skype Division и ще се отчита единствено пред CEO-то на Microsoft Стив Балмър (вляво).

Тази сделка се счита за най-скъпата придобивка в историята на Microsoft и според някои анализатори цената от $8.5 милиарда нахдвърля сумата, която трябваше да бъде платена за Skype. Припомням ви, че Федералната търговска комисия (FTC) в САЩ одобри сделката още през юни, но досега се изчакваше и ЕК да се произнесе.

Motorola: Виждаме смартфоните със сгъваеми дисплеи различно от Samsung и Huawei

Motorola признава смартфоните със сгъваеми дисплеи като една от ключовите тенденции в мобилните технологии през 2019 г. и след това,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer