Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниЕвропейската Комисия одобри сделката по придобиването на Skype от Microsoft

Европейската Комисия одобри сделката по придобиването на Skype от Microsoft

1360
Написана от  nixanbal 10 октомври 2011
Европейската Комисия одобри сделката по придобиването на Skype от Microsoft

През месец май т.г. Microsoft обяви, че купува Skype за $8.5 милиарда и се надява да получи необходимото одобрение от всички регулаторни органи до края на годината. Със зелената светлина, дадена от Европейската Комисия преди три дни, сделката по придобиването може да се счита за успешно завършена.

Skype ще стане ново бизнес подразделение на Microsoft и ще запази досегашния си главен изпълнителен директор Тони Бейтс (вдясно). Той ще заема длъжността президент на Microsoft Skype Division и ще се отчита единствено пред CEO-то на Microsoft Стив Балмър (вляво).

Тази сделка се счита за най-скъпата придобивка в историята на Microsoft и според някои анализатори цената от $8.5 милиарда нахдвърля сумата, която трябваше да бъде платена за Skype. Припомням ви, че Федералната търговска комисия (FTC) в САЩ одобри сделката още през юни, но досега се изчакваше и ЕК да се произнесе.

GoPro HERO 7 Black предлага изцяло нова система за стабилизация

GoPro представи новото поколение на популярните си екшън камери, което включва три модела и чисто нова система за стабилизация при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer