Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниЗадават се Windwos Phone смартфони с двуядрени процесори и LTE поддръжка

Задават се Windwos Phone смартфони с двуядрени процесори и LTE поддръжка

1877
Написана от  nixanbal 10 октомври 2011
Задават се Windwos Phone смартфони с двуядрени процесори и LTE поддръжка

Целта на Microsoft за близкото бъдеще е мобилната платформа Windows Phone да спечели доверието на потребителите и през 2012-а да се превърне в адекватна алтернатива на водещите Android и iOS. По отношение на функционалността на тези смартфони – задават се двуядрени процесори и LTE поддръжка, потвърди пред AllThingsD шефът на Windows Phone, Анди Лийс.

„Всички са с едноядрени процесори, но подозирам, че ще са по-бързи от който и да е смартфон с двуядрен процесор“, заявява Лийс и в думите му има истина – моделите на платформата Windows Phone са едни от най-пъргавите машинки, с които съм работил. И все пак Лийс подчерта, че Microsoft не е против двуядрените чипове, а просто изчаква моментът, в който софтуерът ще бъде по-подготвен да извлече полза от тях. Дали това ще се случи със следващата версия Apollo – предстои да разберем след няколко месеца.

„Първите LTE телефони бяха големи и изтощаваха бързо батерията, а аз мисля, че е възможно да ги направим по различен начин и това е, което ще целим“, казва Лийс по отношение на бъдещите 4G смартфони с Windows Phone.

Microsoft и техните патрньори са решили да изчакат момента, в който поддръжката на високоскоростните мрежи няма да черпи толкова много енергия от батериите на устройствата. LTE смартфони с Windows Phone ще има, но не е уточнено кога ще се появат първите модели – нищо чудно още догодина.

Според Лийс липсата на тези две ключови характеристики в смартфоните с операционната система на Microsoft не означава, че устройствата няма да са на върха на технологичната вълна.

На живо от световната премиера на Samsung Galaxy S10e, S10 и S10+

Здравейте от Tobacco Dock тук в Лондон, където Samsung току-що представи новите си смартфони от серията Galaxy S10. Основните модели…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer