НачалоНовиниЗащо Samsung Galaxy S и Galaxy Tab няма да получат ъпдейт до Android 4.0?

Защо Samsung Galaxy S и Galaxy Tab няма да получат ъпдейт до Android 4.0?

6324
Написана от  nixanbal 23 декември 2011
Защо Samsung Galaxy S и Galaxy Tab няма да получат ъпдейт до Android 4.0?

Преди около два месеца Samsung пусна списък със смартфоните и таблетите, които планира да ъпдейтне до най-новата версия на Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Сред тях липсват две от най-популярните устройства на южнокорейците – Samsung Galaxy S и Samsung Galaxy Tab, за които днес компанията официално обясни защо няма да бъдат актуализирани.

Да, спецификациите на Galaxy S са сходни с Nexus S, но за разлика от последния Galaxy S, а също и таблетът Galaxy Tab, използват модифициран интерфейс TouchWiz, а освен това предлагат различни уиджети на Samsung, както и промени спрямо оператора и региона.

Всичко това според Samsung възпрепятства ъпдейта до Android 4.0 и с него устройствата не биха работили гладко. Недостигът на RAM и ROM памет също са проблем, допълват от компанията.

Ако сте собственик на някоя от тези две машинки, новината разочарова ли ви? Наистина Samsung Galaxy S и Galaxy Tab не са от най-новите модели на компанията, но пък софтуерната поддръжка в дългосрочен план би трябвало да е водеща за производителите.

Какво се случва, ако прекратите договора си с оператор предсрочно?

В България от няколко години вече мобилните оператори нямат право да подновяват автоматично изтеклите срочни договори на клиентите си, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer