НачалоНовиниЗа кампанията „М-Тел сбъдва мечти“ и моето участие в журито

За кампанията „М-Тел сбъдва мечти“ и моето участие в журито

7911
Написана от  nixanbal 27 февруари 2011

m-tel_sbudva_mechti_juri_nixanbal_nikola_balov

На 27 февруари 2011 г. приключи кампанията „М-Тел сбъдва мечти“, в която операторът ще осъществи 88 мечти на свои клиенти на стойност до 8888 лв. всяка. Изпратените желания в SMS бяха над 80 000, а осемчленно жури теглеше с компютър едно по едно от тях и отсъждаше дали е изпълнимо или не. Част от журито бях и аз, а по-надолу четете моите мисли и впечатления от това приключение...

Всъщност приключение е силно казано – най-интересната част беше да се запозная с останалите от журито, все популярни имена. Учудващо не се чувствах неудобно заради това, притеснявах се по-скоро от срещата ON AIR в ефира на Дарик радио, но всичко мина супер. Студиото беше уютно, събра над 10 човека и въпреки че бяхме „като в маршрутка“, както каза нашият домакин, водещият Светльо Давидов, настроението беше на 6 и през по-голямата част от времето не спирах да се хиля.

Естествено повод за усмивките бяха мечтите, които прочитахме в ефир – коя от коя по-смешни, някои безумни, други грандомански, а трети съвсем простички...

Da stana folk pevica ot malka peia tova mi e v kravta tova e moiata mai goliama me4ta imam o6te edna da si sloja silikon .

Култ!

Впечатление прави, че много от мечтите са материални, безидейни, скотски, ако щеш. Но в крайна сметка условието е да бъде нещо, изпълнимо до 8888 лв. – нормално е да искаш кола втора ръка или всички технологични играчки, за които никога не си успявал да заделиш пари. Имаше, разбира се, много мечти за пътешествия (първите ми три тегления се спираха точно на такива), имаше желания за романтични вечери в джакузи, посещение на Лос Анджелис, Париж и забележете – 100-те национални туристически обекта на България! Естествено, че всеки ще забележи силиконката с чалгата, но генерални заключения за „българина и жалките му мечти“ не мога да приема. Да не мислите, че в Париж един беден студент не си мечтае за първия в живота компютър? Или дечурлята в Германия не подскачат за iPhone 4?

Имаше готини, искрени желания като конкретен модел акустична китара Gibson, барабани и ATV, един пич ще води приятелката си до земите на маите в Мексико, а момиче иска да купи мотор, за да „направи приятеля си щастлив“.

Навсякъде има и нещастници – все пак няма ограничение за това, кой може да има телефон и да праща SMS-и. Една майка беше написала нещо от сорта на „Искам детето ми да има пари за закуска, ако не ми заредете ваучера.“ Или детето, или ваучера, много ясно. Евала.

Прочетох коментари, че тегленето е нагласено и какво ли не – естествено, кой ти вярва в днешно време, че може пък и да спечели нещо ей така. Аз бях почти зад лаптопа и виждах мечтите една по една, а после ги обсъждахме и решавахме коя става и коя не. Зад нас присъстваше и нотариус. Мога да приема, че кампанията е (добър) пиар, но да въвлечеш цяла България в нещо, за да раздадеш подаръци на роднините си или кой знае на кого – мислите ли?

override_mb Като цяло смятам, че кампанията беше доста сполучлива и въпреки всички псувни, които така и така ще отнесе и М-Тел, и журито, и целият свят, накрая 88 желания ще бъдат изпълнени и поне толкова човека ще бъдат по-щастливи. Не можем ли да се усмихнем заради тях? Извън цялата тази кампания на оператора, мисля, че трябва да бъдем по-позитивни и да си поставяме непрекъснато нови и нови цели/мечти, за да не оставаме без такива, когато се сбъдват. А за сбъдването не разчитайте на М-Тел, то зависи от нас самите.

 

Тук можете да видите всички 88 мечти, които журито одобри и М-Тел ще сбъдне...

Motorola възроди RAZR като смартфон със сгъваем дисплей за $1500

Motorola току-що обяви дългоочаквания си смартфон RAZR. Компанията възражда емблематичния си сгъваем телефон от 2004 г., като този път вместо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer