НачалоСъбитияЗа новите iPod-и и поредното събитие с много аплодисменти на Apple

За новите iPod-и и поредното събитие с много аплодисменти на Apple

5535
Написана от  nixanbal 01 септември 2010

apple_music_event_september_ipod_shuffle_nano_touch

ОК, признавам, че при подобни събития е нормално аплодисментите да са повече, но на Apple ивента, който приключи току-що, слушахме ръкопляскания през 1/3 от времето. Мазохизъм. Все пак в останалите няколко минути Стив Джобс с присъщия си ентусиазъм успя да анонсира обновената услуга за гледане на HD филми и тв предавания Apple TV, задаващите се нови версии на мобилната платформа iOS, iTunes версия 10, която включва смехотворно подобие на социална мрежа и най-същественото – обновените iPod плейъри, сред които nano се отличава с доста извратен дизайн.

 

Набързо за iPod…

iPod shuffle е още по-малък, има 15 часа живот на батерията, 2 GB памет и отново е с копчета, защото явно предишният вариант без хардуерна навигация не се е харесал на масите. Струва $49 и звучи като доста добра оферта, особено ако си го поръчате от САЩ.

apple_ipod_shuffle_nixanbal

iPod nano се превръща в миниатюрен iPod touch – има 1.54“ тъчскрийн с мултитъч, като можете с два пръста да завъртите картината накъдето пожелаете – не знам защо бихте искали да направите това, но можете. Струва $149 за 8 GB и $179 за 16 GB, батерията държи 24 часа, има и радио.

apple_ipod_nano_multitouch_nixanbal

iPod touch изглежда по-секси – адски тънък – 7.2 мм!!!  В крак с новия iPhone и продължавайки идеята, че е почти същото устройство, но без телефонната функция, новият touch има Retina дисплей с висока резолюция и чудна картина, HD видеозапис + предна камера за Face Time видеотелефония през Wi-Fi. Освен това бил страшен за игри – ще включва новата глезотия от Apple Game Center. Цени: $229 за 8 GB, $299 за 32 GB и $399 за 64 GB.

apple_ipod_touch_new_facetime_hd_video_nixanbal2

 

Още от събитието на Apple

  • През iPad ще може да се принтира безжично, което било толкова простичък процес, но все пак „it is still so powerful!“, както заяви Стив. Не знам как да пуснеш страница за принтиране може да е powerful, но при продукт на Apple друг начин няма.
  • Новата версия 10 на софтуера iTunes ще има куп нови революционни неща, които не ме интересуват, но покрай тях дочух за Ping. Какво по дяволите е това? Поредната социална мрежа, момчета и момичета! Ориентирана към меломаните, но все пак – социална мрежа! И най-якото – може да се коментира, можете да следвате и да бъдете следван. Революционно!
  • iTunes 10 ще има ново лого – бурни аплодисменти, макар че за мен това си заслужаваше свой отделен ивент.
  • Новата Apple TV... Били се поучили от предишния си опит, който не бил сред най-успешните им хрумвания (като че ли този го очаква нещо по-различно). Миниатюрната кутийка с цена $99 дава възможност да се поръчват и гледат HD филми и тв предавания. После нищо не остава за платеца, може само да се наемат. #smart
  • Ъпдейт до iOS 4.1 за iPhone и iPod touch ще бъде пуснат другата седмица, а през ноември идва iOS 4.2, която ще бъде и за iPad. Така табелтът ще получи всички нови неща от iPhone 4 – мултитаскинг и тн.
  • „iOS 4.1 ще оправи всички бъгове с iPhone 4“ – Стив Джобс признава за всичките си грехове и повтори бъгове няколко пъти. Гледайте го в YouTube, честно.
  • Досега Apple са продали впечатляващите 120 милиона устройства с iOS – т.е. iPhone, iPod touch и iPad. На ден отчитат по 230 000 нови активации. Всяка секунда от App Store се теглят по 200 приложения. Общо там има избор от над 250 000, като 10% от тях са и за iPad.

 

Моето мнение за днешния Apple Music Event

Общо взето беше интересно. Хареса ми. Стив Джобс знае как да грабне публиката, макар че ако не сте изпаднали в транс, със сигурност на моменти ще ви стане смешно с какви изрази си служи, за да опише на вид прости неща.  Обновените iPod-и са интересни и със сигурност ще продължат да поддържат славата им на най-добрите плейъри, макар и в последно време продажбите да спадат. Задаващите се софтуерни ъпдейти пък са отлични новини за собствениците на iPhone, iPod touch и iPad. Това с телевизията – не, че ми го предлагат на вратата, но дори да имаше възможност, не бих го ползлвал.  Тук можете да прочетете коментар от една разгневена фенка...

Е, това е всичко, което ми направи впечатление. Вие гледахте ли на живо, на какво обърнахте внимание и споделяте ли мнението ми? Смятате ли, че си струва да присъстваш на такова събитие?

Добрите новини са, че утре, 2 септември ще видим табелета на Samsung, а след по-малко от две седмици е Nokia World, както и събитието на HTC. Доста нови неща се задават!

Западен свят III се завръща по HBO с футуристичните технологии на 2058 г.

В последните дни вероятно сте проследили в социалните ми мрежи, че се вълнувам извънредно от новия сезон на Западен свят…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer