НачалоНовиниИзпратили сме близо 11 милиона SMS-а за Великден

Изпратили сме близо 11 милиона SMS-а за Великден

1514
Написана от  nixanbal 17 април 2012
Изпратили сме близо 11 милиона SMS-а за Великден

В последния ден на Великден трите телеком оператора в България пуснаха статитсика за изпратените кратки съобщения по време на празничните дни. Оранжевият оператор е първият, който се похвали с изпратите SMS-и в мрежата му по случай Великден. VIVACOM отчете близо 2.4 милиона изпратени от абонатите му съобщения, което е 45% увеличение спрямо миналата година. Броят от 2.4 милиона SMS-а е засечен между 22:00 ч на 14 април и 24:00 ч вчера, 16 април.

При GLOBUL изпратените в същия период съобщения са 4.4 милиона, което е 30% повече от Великден миналата година, посочват от оператора.

М-Тел пък отчита 4.1 милиона SMS-а, което е по-малко от тези на зеления оператор, въпреки че абонатната база при първите е по-голяма.

Е, общо близо 11 милиона изпратени съобщения за около 2 дни не е зле – SMS-ът в България изглежда продължава да бъде актуална поздравителна форма около празниците. За Коледа и Нова година операторите отчетоха по около 15 милиона изпратени съобщения.

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer