НачалоНовиниКакво ще ни покаже Apple на започващата утре WWDC?

Какво ще ни покаже Apple на започващата утре WWDC?

2025
Написана от  nixanbal 10 юни 2012
Какво ще ни покаже Apple на започващата утре WWDC?

На 11 юни, понеделник, в Сан Франциско започва ежегодната конференция за разработчици на Apple, WWDC. Нов iPhone и 7-инчов iPad почти със сигурност няма да видим, но пък слухове за други интересни неща не липсват. Вижте по-надолу някои от анонсите, които Apple вероятно подготвя за утре и бъдете на линия към 21 часа българско време за новините!

iOS 6

Шестото издание на мобилната платформа за iPhone и iPad по всяка вероятност ще бъде представено утре. В мрежата се появиха и снимки на постерите с “iOS 6”, които Apple вече е поставила на мястото на събитието, в Moscone West.

За iOS 6 ще има много, за което феновете да са развълнувани, но сред най-интересните очаквания са собствено приложение с карти на Apple, което да измести използваните до момента Google Maps; по-сериозна интеграция на Facebook; големи новини около Siri, който вече може би няма да е ексклузивна екстра за iPhone 4S.

overview hero gallery software

Retina дисплей за всички

Високата резолюция на Retina дисплея при новия iPad е впечатляваща и според слуховете Apple планира да я пренесе и в лаптопите си. Екраните на новите MacBook Pro ще имат много по-голяма гъстота на пикселите, а освен това се очаква да са по-тънки, да предлагат USB 3.0 порт и да са без оптично устройство.

За MacBook Air също се очаква да осъмне с Retina дисплей, но слуховете не са единни дали и тази машина ще бъде ъпгрейдната още утре или на по-късен етап през годината. Ултрабукът ще получи новите Ivy Bridge процесори на Intel и по-добра графика.

Дори настолните машини iMac са спрягани за потенциални кандидати за Retina дисплеи.

overview display20110426

Телевизорът на Apple?

Възможността Apple да започне да произвежда телевизори е все по-вероятна и слуховете стават все по-настоятелни през последните месеци. Но въпросният iTV би бил нещо много сериозно за компанията и е по-логично Тим Кук да го представи на отделно събитие.

Apple обаче не предлагат просто хардуер, а цяла екосистема със софтера и приложенията. Затова на WWDC е много вероятно да бъде представен и пуснат за разработчиците пакетът с инструменти за създаване на съдържание за платформата на iTV. Това също би била някаква подсказка за предстоящото в тази сфера от технологичния гигант.

За Apple iTV се говори, че ще предлага управление с глас и жестове, каквото вече имат и други телевизори на пазара, а цената на устройството може да се завърти около $2000.

airplay bg nohires

Без нови iPad и iPhone

Играчките, от които Apple всяко тримесечие продава десетки милиони бройки, за съжаление не са на дневен ред и е малка вероятността да видим нови модели на iPad и iPhone по време на WWDC 2012.

За т.нар. iPhone 5 се очаква да научим официални подробности през есента, а iPad бе представен съвсем наскоро. Все пак има слухове, че заедно със смартфона Apple може да реши да покаже и дълго чакания iPad mini със 7“ дисплей.

Е, остават малко повече от 24 часа до събитието, така че загадките скоро ще бъдат разкрити. Всичко по-горе звучи интересно и както казваше покойният Стив Джобс, а и както се изразява сега наследникът му Тим Кук в прессъобщенията – „предстоят много вълнуващи продукти“.

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer