НачалоОператориКак да се подготвите за разговори в роуминг, ако сте абонат на VIVACOM

Как да се подготвите за разговори в роуминг, ако сте абонат на VIVACOM

14918
Написана от  nixanbal 26 юни 2011

vivacom

След няколко часа заминавам за Виена, което ще ми е второ пътуване до там, но първо откакто съм с карта на договор към VIVACOM. Всъщност и миналия път бях техен абонат, но на предплатената им услуга и нещата с разговорите от чужбина стояха по доста по-прост начин...

През 2010-а пътувах в Австрия с два телефона – единият с предплатена карта на VIVACOM, другият с договор към GLOBUL. Нямах никакви проблеми да звъня и от двата, даже на глобулската предварително си активирах един от допълнителните им пакети –Travel Europe, който за еднократна такса от 19.90 лв. дава 30 минути (входящи и изходящи) разговори от Европа. Беше лесно да се активира – директно през сайта на оператора.

През февруари обаче прекратих договора си към GLOBUL, тъй като реших, че ще мога да събера разговорите си в една карта – тази на VIVACOM. Преди 2-3 месеца пък минах от предплатената услуга на VIVACOM към абонаментен план с програма Net&Call Top. При подписването на договора ми споменаха, че не е активиран роуминг на картата и ако пътувам, ще трябва да се обадя и да заявя, че искам да ползвам услугата. Тогава не очаквах, че ще ми се случи да се разходя някъде още през юни, затова и днес подробностите около роуминга ми дойдоха малко неочаквано.

Обадих се на оператор, за да заявя активиране, прехвърлиха ме на два пъти, за да попадна на точния човек, питаха ме за тайни въпроси и отговори и накрая ми изясниха, че трябва да платя 120 лв. за активиране роуминг на картата. Не можех да повярвам, че съм разбрал правилно, затова вчера посетих офис на VIVACOM и разпитах наново.

Оказа се, че тези 120 лв. са депозит, който после ще бъде върнат с приспадане от месечните сметки и който трябва да платя, защото съм абонат на договор от по-малко от 6 месеца, а много се злоупотребявало с роуминга. Честно казано нямам нищо против и бих казал, че разбирам VIVACOM. Но те от своя страна не разбират, или по-скоро не обръщат внимание на това, че аз ползвам една от първите продадени SIM карти на оператора откакто съществува. Лоялна програма? Eдва ли, просто ми се струва, че трябва да има начин да се следят подобни случаи и активен абонат от 5-6 години да не бъде третиран като потенциален черен фантом.

В случая реших да не давам депозит от 120 лв., тъй като и бездруго още ми връщат от предплатените при подписването на договора пари. Смятам във Виена да ползвам предплатена карта на VIVACOM, която имам подръка и да се вместя в един зареден ваучер. Да, предплатените карти са с активирана роуминг услуга.

ВИДЕО: Умните кофи за боклук в София

Знаете ли, че една малка черна кутия може да промени начина, по който се организира целият процес на сметосъбирането във…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer