Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниКамератест: HTC One срещу HTC One X

Камератест: HTC One срещу HTC One X

8491
Написана от  nixanbal 26 март 2013
Камератест: HTC One срещу HTC One X

HTC One изненада всички ни с иновативната си камера, която вместо да увеличи още мегапикселите, смъкна броя им до 4 МР, като на всичко отгоре даде заявка, че се справя по-добре дори на тъмно от конкуренцията с по-големи сензори. Тепърва ще видим как се нарежда HTC One спрямо конкуренцията по отношение на фотографията, но в този материал реших да ви запозная с резултатите му, поставяйки ги до тези на HTC One X. Защото най-важното за HTC One всъщност е да е по-добър от своя предшественик.

Разходих двата смартфона до един от софийските молове и направих фотосесия, снимайки едни и същи обекти при едни и същи условия с двата модела.

HTC One използва новата камера UltraPixel, която прави едва 4 МР снимки, но сензорът използва по-големи пиксели, които улавят до 300% повече светлина и съответно би трябвало изображенията да са по-качествени. HTC One X пък разчита на 8 МР камера, която миналата година беше една от по-добрите в камерафоните, но без нещо особено в нея.

Идеята за снимки в по-затъмнено помещение дойде именно от камерата в новия HTC One, който би трябвало да се справя по-добре при слаба светлина. И наистина беше така.

Ето и резултатите - HTC One е отляво, HTC One X е отдясно. Кликнете върху снимката, за да я видите в пълен размер, необработена.

IMAG0109 IMAG2387

IMAG0089 IMAG2365

IMAG0065 IMAG2352

IMAG0085 copy IMAG2362

IMAG0101 IMAG2374

IMAG0077 IMAG2357

IMAG0121 IMAG2389

Как ви се струват кадрите? Има ли превес HTC One въпреки по-малкото мегапиксели?

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer