Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниКамератест: HTC One срещу HTC One X

Камератест: HTC One срещу HTC One X

8538
Написана от  nixanbal 26 март 2013
Камератест: HTC One срещу HTC One X

HTC One изненада всички ни с иновативната си камера, която вместо да увеличи още мегапикселите, смъкна броя им до 4 МР, като на всичко отгоре даде заявка, че се справя по-добре дори на тъмно от конкуренцията с по-големи сензори. Тепърва ще видим как се нарежда HTC One спрямо конкуренцията по отношение на фотографията, но в този материал реших да ви запозная с резултатите му, поставяйки ги до тези на HTC One X. Защото най-важното за HTC One всъщност е да е по-добър от своя предшественик.

Разходих двата смартфона до един от софийските молове и направих фотосесия, снимайки едни и същи обекти при едни и същи условия с двата модела.

HTC One използва новата камера UltraPixel, която прави едва 4 МР снимки, но сензорът използва по-големи пиксели, които улавят до 300% повече светлина и съответно би трябвало изображенията да са по-качествени. HTC One X пък разчита на 8 МР камера, която миналата година беше една от по-добрите в камерафоните, но без нещо особено в нея.

Идеята за снимки в по-затъмнено помещение дойде именно от камерата в новия HTC One, който би трябвало да се справя по-добре при слаба светлина. И наистина беше така.

Ето и резултатите - HTC One е отляво, HTC One X е отдясно. Кликнете върху снимката, за да я видите в пълен размер, необработена.

IMAG0109 IMAG2387

IMAG0089 IMAG2365

IMAG0065 IMAG2352

IMAG0085 copy IMAG2362

IMAG0101 IMAG2374

IMAG0077 IMAG2357

IMAG0121 IMAG2389

Как ви се струват кадрите? Има ли превес HTC One въпреки по-малкото мегапиксели?

Видео: Formula E в Париж на 960 к/с със Sony Xperia XZ Premium

В края на май пътувах до френската столица, където по покана на Рено станах част от зрителите, наблюдаващи на живо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer