Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниВ очакване на нов финансов директор Мобилтел отчита 18.8% спад в печалбата

В очакване на нов финансов директор Мобилтел отчита 18.8% спад в печалбата

1867
Написана от  nixanbal 16 август 2012
В очакване на нов финансов директор Мобилтел отчита 18.8% спад в печалбата

Мобилтел днес изнесе финансовите си резултати за първата половина на 2012 г., в които компанията отчита 7.9% спад на приходите до 234 милиона евро и 18.8 на сто по-малка печалба преди лихви, данъци и амортизации или 110 милиона евро. Като основна причина за това телекомът посочва изострената ценова конкуренция и неблагоприятните икономически условия.

Средният приход от абонат при М-Тел се е понижил с 14.8% до 6.3 евро на човек месечно, а общият брой клиенти е 5.5 милиона.

Към позитивната страна на финансовите резултати за шестмесечието се отнася ръстът при абонатите на мобилен интернет - 278 800 или 72.5% повече спрямо същия период на 2011 г. 36.3 на сто ръст има и при клиентите на фиксирана телефония.

Нещата не изглеждат розово, но за първите три месеца на 2012 г. операторът отчете 115.9 милиона евро приходи и 49.1 милиона евро печалба, което означава, че през второто тримесечие тези показатели леко са се покачили.

Междувременно през миналия месец главният финансов директор на М-Тел Пламен Петров подаде оставка и по информация на nixanbal.com телекомът предстои да представи неговия наследник на поста - словенецът Милан Залетел. Така че г-н Залетел се захваща с много по-голям оператор от този, в който е работил досега, и ще бъде интересно как ще се справи със сложното финансово положение.

Новите планове Тотал+ на Теленор позволяват да добавяте трафик пакети, музикални и видео услуги по избор

На вечерно събитие пред медии днес в София Теленор представи по нестандартен начин новите си абонаментни планове Тотал+. Интересното при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer