Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниМрежите на операторите не са пострадали от земетресението миналата нощ

Мрежите на операторите не са пострадали от земетресението миналата нощ

1295
Написана от  nixanbal 22 май 2012
Мрежите на операторите не са пострадали от земетресението миналата нощ

М-Тел, GLOBUL и VIVACOM съобщиха, че през изминалата нощ не са отчели проблеми с мрежите си. Силното земетресение в 3 часа тази нощ и последвалите трусове накараха много от нас да позвънят на близките си, а аз не излязох от приложението на Twitter цяла нощ и имах стабилна интернет връзка. Операторите ни не отчитат проблеми с инфраструктурата си и достъпът до услугите им е бил непрекъснат през цялата нощ.

М-Тел и GLOBUL поясняват в проценти, че трафикът след трусовете е скочил с 20 до 30 пъти спрямо обичайния по това време на денонощнието. Предвид, че става въпрос за посреднощ, нищо чудно, че земетресение с магнитуд 5.8 по Рихтер е предизвикало подобен скок в потреблението. VIVACOM изнесе статистика, че в Перник трафикът между 3 и 4 часа е скочил 1.9 пъти над най-натоварения час през деня. В София е имало 20% повече обаждания.

Абонатите на GLOBUL са провели 1.5 милиона разговори между 3 и 5 ч. тази сутрин.

Аз съм склонен да се съглася, че не е имало проблем с връзката, няма и оплаквания в социалните мрежи. Но споделете какво беше положението при вас и успяхте ли да се чуете с всички, на които позвънихте?

На живо от световната премиера на Samsung Galaxy S10e, S10 и S10+

Здравейте от Tobacco Dock тук в Лондон, където Samsung току-що представи новите си смартфони от серията Galaxy S10. Основните модели…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer