НачалоНовиниМ-Тел и GLOBUL вече отчитат разговорите на всяка започната минута

М-Тел и GLOBUL вече отчитат разговорите на всяка започната минута

5378
Написана от  nixanbal 02 август 2012
М-Тел и GLOBUL вече отчитат разговорите на всяка започната минута

Напоследък М-Тел и GLOBUL актуализират повечето си тарифни планове за мобилни гласови услуги и прави впечатление, че добавят огромен брой минути към всеки пакет. Което е супер, разбира се. В същото време обаче се променят и някои условия по тарифите, които е добре потребителите да знаят, за да могат да планират по-добре разговорите си и оптимизират изразходването на въпросните минути. Става дума за начина на отчитане, който от 60/1 вече е 60/60, а това означава, че всяка започната минута се отчита и таксува като цяла.

Досега повечето (или всички) тарифни планове бяха с отчитане 60/1, при което разговорът ви се таксува на първата минута и след това на секунда. Т.е. ако досега говорехте 35 секунди - плащахте за 60 секунди, а ако говорехте 65 сек. - плащахте за 65 сек.

С новите условия М-Тел и GLOBUL въвеждат отчитането 60/60, което означава тарифиране на всеки 60-секунден интервал. Ако говорите 35 секунди - плащате за 60, а ако говорите 65 - плащате 120 секунди.

Забележка: Тези нови условия важат за обновените тарифни планове. Ако не преподпишете договора си по тях или не сключите нов такъв, оставате на досегашния си план и начин на таксуване.

Новото отчитане 60/60 важи за тарифните планове на М-Тел: Active, Select, Comfort и Комбина. При GLOBUL 60/60 се въвежда от 1 август за програми: Universe, Max, Smart, Smart Plus, Smart Way и Smart Group. Изключение са тарифите с включени МВ за мобилен интернет и при двата оператора.

Така VIVACOM остава единственият оператор, който продължава да таксува по схемата 60/1. Засега. Много вероятно е в близките месеци телекомът да актуализира тарифните си планове с повече включени минути и това да наложи и той да въведе отчитане на всяка минута.

Motorola: Виждаме смартфоните със сгъваеми дисплеи различно от Samsung и Huawei

Motorola признава смартфоните със сгъваеми дисплеи като една от ключовите тенденции в мобилните технологии през 2019 г. и след това,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer