НачалоНовиниМ-Тел свали цените за роуминг в ЕС с услугата 3 For Free Premium

М-Тел свали цените за роуминг в ЕС с услугата 3 For Free Premium

6138
Написана от  nixanbal 04 юли 2012
М-Тел свали цените за роуминг в ЕС с услугата 3 For Free Premium

М-Тел представи новите си цени за роуминг в Европейския съюз, които отговарят на новите изисквания. Операторът ги рекламира като нов тарифен план, но това всъщност е допълнителна услуга, която пътуващите хора могат да активират към своя договор. Въпросната няма месечна такса, а бонусът към новите по-ниски цени е, че на всеки 3 изговорени минути клиентът получава още 3 безплатно.

3 For Free Premium (последният да затвори вратата) се активира с SMS на номер 17970 или в някой от магазините на М-Тел. С тази услуга плащате цена от 49 ст. на минута изходящ разговор от Европейския съюз към България, която М-Тел посочва, че е 28% по-ниска от изискването на новата евротарифа (68 ст.).

Ако говорите 3 минути, плащате 1.47 лв., а следващите 3 са безплатни, т.е. ако говорите 6 - цената остава същата.

За минута входящ разговор цената е също 49 ст., SMS струва 49 ст. (???), а сериозно понижение за първи път има и в цените на МВ мобилен интернет. МВ трафик в Евросъюза вече ще струва 1.59 лв. вместо досегашните 5.90 лв. Това понижение също е съобразено с изискванията на Европейската комисия, която за първи път въвежда горна граница за цената на мобилния интернет.

Евротарифата и М-Тел

Ако решите, че цените от услугата 3 For Free Premium по-горе не ви устройват и искате да говорите по установените от евротарифата - М-Тел вече са въвели и тях. Според последните ще плащате следното: 68 ст. минута изходящо повикване, 18.7 ст. входящо, нормалната цена от 21.1 ст. за SMS и 1.642 за МВ мобилен интернет.

T.e. ако не активирате новата услуга при пътуване в Евросъюза, ще плащате по новите цени на евротарифата, при които SMS и минута входящо повикване са двойно по-евтини, но пък минута изходящ разговор и МВ ще ви излязат по-скъпо.

GLOBUL и VIVACOM

От GLOBUL и VIVACOM също са публикували новите си цени, които отговарят на евротарифата и вече са в сила.

Според тях абонатите на зеления оператор ще плащат 68 ст. за минута изходящ и 18.7 ст. за минута входящ разговор, 20.4 ст. за SMS и 1.642 лв. за МВ мобилен интернет. С новите допълнителни пакети с цени от 5.90 лв. до 32.90 лв. цената за МВ може да падне и до 66 ст.

Клиентите на VIVACOM ще бъдат таксувани по почти сходни цени - 67.3 ст. минута изходящ и 18.6 ст. минута входящ разговор, 20.9 ст. за SMS и 1.626 ст. за MB трафик мобилен интернет.

Apple представи изцяло новия си Mac Pro - мощен настолен компютър с начална цена $5999

На започналата днес конференция за разработчици WWDC 2019 Apple представи дългоочаквания нов Mac Pro. Новата версия на настолния компютър няма…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer