Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниНа Windows Phone все още й липсват ключови приложения, смята шефът на платформата

На Windows Phone все още й липсват ключови приложения, смята шефът на платформата

1984
Написана от  nixanbal 15 октомври 2013
На Windows Phone все още й липсват ключови приложения, смята шефът на платформата

Най-сериозната пропаст пред Windows Phone остава липсата на някои ключови приложения, казва пред AllThingsD Джо Белфиоре, шефът на Windows Phone. За да се промени това, според него Microsoft и ключовите й партньори трябва да направят платформата още по-атрактивна за разработчици. А с последния ъпдейт Windows Phone Update 3 компанията прави крачка тъкмо в тази посока. 

С обявения вчера Update 3 за Windows Phone 8 бяха добавени не само някои софтуерни и отключени други хардуерни възможности за операционната система, но и разработчиците получиха нещо важно. 

Microsoft обяви Windows Phone Preview Program for Developers, която цели да подсигури разработчиците, че приложенията им работят добре с всеки нов ъпдейт, давайки им ранен достъп до него. В тази връзка Update 3 вече може да се инсталира на смартфони с Windows Phone 8, стига да имате акаунт на дивелопър. 

Иначе Белфиоре не назовава конкретни приложения, които според него липсват от Windows Phone Store, но със сигурност в главата му се въртят Instagram, Vine и някои други програми, които все още отказват да се появят за платформата на Microsoft. 

Истината обаче е, че все повече разработчици пускат приложенията и игрите си и във версия за Windows Phone и да се надяваме, че с новите й актуализации операционната система ще става все по-атрактивна за потребителите и програмистите. 

Официална премиера на Google Pixel 4 и Pixel 4 XL - двойни камери, управление с жестове и 90 Hz дисплеи

Днес в Ню Йорк Google представи официално новите си смартфони Pixel 4 и Pixel 4 XL, които за първи път…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer