Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниНе М-Тел, а VIVACOM ще продава първия 3D смартфон в България

Не М-Тел, а VIVACOM ще продава първия 3D смартфон в България

2648
Написана от  nixanbal 02 май 2011

LG_Optimus_3D_smartphone_VIVACOM_Bulgaria

Смартфонът с 3D възможности*, LG Optimus 3D, който удиви всички ни при анонса му в Барселона през февруари, веднага бе маркиран и запазен от М-Тел като бъдещо предложение от пролетното портфолио на оператора. Пролетта дойде, а от три-де телефона ни вест, ни кост. Всъщност новини има, но източникът е друг – устройството ще се продава в България, но не от М-Тел, оказва се, а от VIVACOM.

Официалното потвърждение идва от майския каталог на VIVACOM, последната страница от който е именно реклама на LG Optimus 3D. Цена все още няма, тъй като устройството е със статус „Очаквайте“. Кога да го очакваме също не е ясно, но аз не бих заложил на по-рано от юни, а нищо чудно и в края на юни – началото на юли.

Освен това VIVACOM вече се хвалят, че офертата ще бъде „Само от VIVACOM“, което ще рече, че друг няма да продава Optimus 3D, или поне не в началото. Какво се случи с плановете на М-Тел да пуснат смартфона не е ясно, дали LG са направили някой номер или просто операторът е решил, че моделът няма да е успешен – не знам. Последното обаче ще стане ясно след няколко месеца, като моето мнение е, че Optimus 3D е доста приятен и най-малкото различен от всички останали андроиди апарат. При една прилична оферта и добро субсидиране на цената с договор, машинката може да се превърне в един от горещите продукти на лято 2011.

 

* И понеже „3D възможности“ е от изразите тип „означава какво ли не“, ще поясня, че LG Optimus 3D е смартфон с две камери, които създават триизмерни изображения и видеоклипове. Освен това устройството има 3D екран, на който можете да гледате същото това заснето съдържание, без нужда от специални очила. И последната интересна подробност тук е партньорството с YouTube, според което собствениците на LG Optimus 3D могат да качват 3D шедьоврите си в специален канал, където също да гледат и записи на други хора с този телефон.

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer