Умен град @ nixanbal

Samsung ще разработва и собствен графичен чип за смартфони

876
Написана от nixanbal 19 юни 2018

Samsung изглежда планира да започне работа по собствен графичен чип, който ще бъде част от чипсетите Exynos, използвани в смартфоните Galaxy и не само. За това директно подсказват обяви за работа, с които корейската компания търси специалисти в областта. 

A1 вече продава Samsung Galaxy S9 и S9+ в новия цвят "Слънчево златно"

1311
Написана от nixanbal 18 юни 2018

Обявените през май в новия цвят "Слънчево златно" Galaxy S9 и S9+ вече се предлагат у нас. Операторът A1 съобщи, че започва продажби на двете устройства, като цените не се различават на тези на останалите цветови варианти. 

Автомобилите на Google Street View отново са в България

2249
Написана от nixanbal 18 юни 2018

Автомобилите на Google Street View отново тръгват по пътищата на България, обявиха от компанията. Невъзможните да бъдат объркани коли с 360-градусови камери на покривите си ще бъдат у нас през цялото лято. 

Клиентите на Теленор получават по-удобни възможности за разплащания през MyTelenor App

1433
Написана от nixanbal 18 юни 2018

На среща с медии в стартиралия днес в парка Заимов открит офис Теленор представи новите възможности на приложението си MyTelenor. Сред новостите няма нищо революционно, но клиентите на телекома вече ще могат да заплащат по-удобно месечните си сметки. 

Приключи стандартизирането на самостоятелната версия на 5G

1486
Написана от nixanbal 16 юни 2018

5G мрежите достигнаха нова важна точка в развитието си, а именно стандартизиране на самостоятелната им версия от 3GPP - международната група, която отговаря за клетъчните стандарти. Вече са ясни спецификациите на стандарта 5G New Radio (NR) в т.нар. SA (Standalone) версия, стана ясно тази седмица на среща в Калифорния.

Новият Samsung Galaxy J6 вече се продава от VIVACOM на цена от 240 лв. с договор

3131
Написана от nixanbal 15 юни 2018

В края на май Samsung представи новите модели от своята J серия, като от компанията обявиха веднага, че ще продават у нас Galaxy J6 от юни. Днес VIVACOM съобщи, че вече има наличности от устройството и цената му с договор започва от 250 лв. 

Samsung Gear S4 ще се появи заедно с Note 9, ще предлага по-голяма батерия

3078
Написана от nixanbal 15 юни 2018

Samsung планира да представи новия си смартчасовник Gear S4 заедно с Galaxy Note 9 през август, твърдят слухове. Според информацията устройството ще има по-голяма батерия от предшественика си. 

Nokia 8 получава Pro режим за камерата си и в България

3549
Написана от nixanbal 14 юни 2018

Бройките на Nokia 8 в България започнаха да получават софтуерния ъпдейт, който въвежда режима Pro в камерата им. Новината идва няколко дни след анонса на Юхо Сарвикас от HMD Global, че актуализацията се разпространява в световен мащаб.

Появиха се снимки на предполагаемия Sony Xperia XZ3

3397
Написана от nixanbal 14 юни 2018

В края на лятото, по време на изложението IFA 2018 в Берлин, Sony вероятно ще покаже новия си флагман Xperia XZ3, който вече започна да се появява онлайн. Нова порция снимки показва части от тялото на апарата, като потвърждава двойна основна камера. 

Страница 1 от 987

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer