Умен град @ nixanbal

Samsung вероятно ще представи Note 10 на 7 август

190
Написана от nixanbal 19 юни 2019

Слуховете около новия флагман с писалка на Samsung в серията Note стават все по-настоятелни, а днес имаме и датата, на която се очаква да видим устройството. Galaxy Note 10 и Galaxy Note 10 Pro ще бъдат представен на 7 август, съобщава CNET.  

Появи се Motorola One Pro - смартфон с четворна основна камера

426
Написана от nixanbal 18 юни 2019

Motorola One Vision е най-актуалният смартфон на притежаваната от Lenovo компания, но много скоро ще се появят още модели в тази серия. След като наскоро чухме за One Action, сега в мрежата се появиха изображения на предполагаемия Motorola One Pro, който е оборудван с цели 4 камери. 

Лаптопите на Huawei се завърнаха в онлайн магазина на Microsoft до изчерпване на количествата

316
Написана от nixanbal 18 юни 2019

Дни след включването на Huawei в черния списък на Тръмп лаптопите на компанията изчезнаха мистериозно от онлайн магазина на Microsoft. Мистериозно, защото тогава корпорацията не даде официално становище по темата. Днес обаче серията MateBook на китайците е обратно в Microsoft Store, а имаме и изявление от домакините. 

Играта Dr. Mario World на Nintendo излиза на 10 юли за Android и iOS

267
Написана от nixanbal 18 юни 2019

Nintendo обяви, че играта Dr. Mario World излиза на 10 юли. Тя е базирана на заглавието Dr. Mario от 1990 г. и ще се предлага за смартфони под Android и iOS.

iPhone ще има нов размер на екрана през 2020 г., очаква анализатор

820
Написана от nixanbal 18 юни 2019

През 2020 г. Apple ще промени размера на дисплея при двата си водещи смартфона, прогнозира анализаторът Минг-Чи Куо. Според експерта на тема Apple догодина ще видим и два 5G модела от Купертино. 

Беларуски стартъп представи клавиатура с функционалност на тъчпад

507
Написана от nixanbal 17 юни 2019

На събитие в Минск миналата седмица беларуският стартъп Clevetura представи интересна клавиатура, която съчетава натискането на клавишите с функционалността на тъчпада. Това е възможно благодарение на сензорен панел, положен върху клавиатурата. 

Основателят на Huawei: Не очаквахме забраната за търговия със САЩ да ни се отрази толкова тежко

988
Написана от nixanbal 17 юни 2019

Ефектът от забраната за търговия на американските компании с Huawei е по-тежък, отколкото очаквахме първоначално, споделя основателят и главен изпълнителен директор на Huawei Technologies Рен Женгфей в днешно изявление от щабквартирите в Шенжен. Женгфей предупреждава, че очаква приходите да се понижат и да останат без промяна през тази и следващата година. 

Ново потвърждение за квадратната камера на iPhone 11

1340
Написана от nixanbal 17 юни 2019

Вече излезе информация и дори изображения как ще изглежда следващият iPhone, като ключов елемент от дизайна му се оказва модулът на камерата. А той по всяка вероятност ще бъде квадратен, твърди още един източник.

5G мрежите ще покриват 45% от световното население до 2024 г., прогнозира Ericsson

722
Написана от nixanbal 14 юни 2019

До 2024 г. около 45 на сто от населението на света ще бъде в обхвата на 5G мрежи, прогнозира Ericsson в най-новия си Ericsson Mobility Report. В същия доклад шведският доставчик на телеком оборудване е повишил и очакванията си за броя на 5G абонаментите, който вече е 1.9 милиарда до същата 2024 г.

Страница 1 от 1072

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer