Xiaomi представи нови електрически тротинетки, гривна и три смартфона Redmi

573
Написана от nixanbal 15 юли 2020

На днешното си онлайн събитие Xiaomi представи цял куп нови продукти от своята екосистема свързани устройства. Бяха обявени две нови електрически тротинетки, нова смартгривна, компактни безжични слушалки, геймърски монитор и три смартфона от базовата серия Redmi 9. Цели 9 продукта за час и половина - не е зле. 

125 W ултрабързо зареждане на китайската Oppo запълва 4000 mAh батерия за 20 минути

325
Написана от nixanbal 15 юли 2020

След като тази седмица беше разпространен тийзър, днес Oppo представи официално своята нова система за ултрабързо 125-ватово зареждане. Решението беше демонстрирано със смартфон с 4000 mAh батерия, която беше заредена от 0 до 100% в рамките на изумителните 20 минути. 

Великобритания изключи Huawei от 5G мрежите си, а китайските медии поискаха отмъщение

623
Написана от nixanbal 15 юли 2020

"Отмъщение", което да е "публично и болезнено" - с такива призиви китайските държавни медии посрещнаха вчерашното решение на Великобритания да изключи Huawei от 5G мрежите си.

VIVACOM започва официални продажби на iPhone

2811
Написана от nixanbal 14 юли 2020

VIVACOM разпространи покана до медиите за събитие този четвъртък, 16 юли, в която еднозначно подсказва, че започва да продава официално смартфоните на Apple. Припомням ви, че преди точно една година операторът подаде жалба срещу Apple към родната Комисия за защита на конкуренцията, в която обвини производителя в "злоупотреба с по-силна позиция при договаряне".

Apple е платила близо $1 млрд. неустойки на Samsung заради по-малко поръчани OLED панели

267
Написана от nixanbal 14 юли 2020

Samsung е получила $950 милиона от Apple заради това, че компанията от Купертино не е поръчала предварително уговорения брой OLED панели от корейския производител. Информацията идва от доклад на Display Supply Chain Consultants, като в него сумата е още по-голяма от по-рано съобщените $750 милиона от TheElec. 

Повече модели iPhone ще се произвеждат в Индия след нова инвестиция на Foxconn от $1 милиард

380
Написана от nixanbal 13 юли 2020

Фабриките на Foxconn, които сглобяват смартфоните на Apple, ще разширят производствените си мощности извън Китай. Планирани са инвестиции в размер на $1 милиард в Индия, съобщава Reuters, като целта е обвързаността на американската компания с китайския пазар да бъде отслабена. 

Samsung Galaxy Z Flip 5G се появи в промо видео, а Fold 2 може да се забави

378
Написана от nixanbal 12 юли 2020

Пети август наближава, а с това и едно от най-интересните събития Unpacked на Samsung, пък макар и планирано да се проведе само онлайн. Корейците ще покажат новите си модели Galaxy Note 20, както и още няколко устройства. Според @MaxWinebach обаче сгъваемият Galaxy Fold 2 е отпаднал от плановете.

13-инчов MacBook Pro може да е първият компютър с процесор на Apple

597
Написана от nixanbal 10 юли 2020

Компютрите Mac на Apple са на прага на нова ера, в която чипсетите за тях ще бъдат произвеждани от самата компания, а не от Intel. Тим Кук обяви, че първите машини с Apple Silicon ще бъдат на пазара още преди края на 2020 г., а окончателното скъсване на връзките с предишния доставчик ще се случи до две години. Сега анализаторът Минг-Чи Куо сподели прогнози кой ще бъде първият компютър Mac със собствен процесор от Apple, както и какви са очакванията за нови модели през следващата година. 

Viber, Spotify и други приложения крашват за потребителите на iOS заради проблеми на Facebook

3224
Написана от nixanbal 10 юли 2020

Viber, TikTok, Spotify и други приложения бяха временно недостъпни този петък следобед за потребителите на iOS. Проблемът все още не е посочен официално, но изглежда е сходен с този отпреди няколко седмици и е свързан с Facebook. Засегнатите приложения вероятно са хиляди. 

Страница 1 от 1173

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer