Xiaomi влиза в десетката на DxOMark със смартфон от среден клас

262
Написана от nixanbal 10 декември 2017

Xiaomi влезе в топ 10 класацията на DxOMark с най-добрите камерафони. Китайците обаче не са там с някое от най-скъпите си устройства, а с позиционирания в средния ценови сегмент Mi Notе 3.  

1 година HMD Global с българския екип, начело на смартфоните Nokia в 13 страни

1359
Написана от nixanbal 09 декември 2017

Основаният преди една година на 1 декември финландски стартъп HMD Global вече 12 месеца е "домът на телефоните Nokia". Тази седмица рожденият ден беше отпразнуван и на събитие с българските медии в София, където ни посрещна екипът, отговарял и допреди това за смартфоните Nokia - тези със Symbian, MeeGo и Windows. Интересен факт - българският екип, начело с генералния мениджър Росен Петков, е избран да отговаря за марката в 13 държави. 

Apple може да купи Shazam за $400 милиона

388
Написана от nixanbal 09 декември 2017

Apple е на път да финализира сделка по придобиване на приложението Shazam, което позволява на потребителите да разпознават музика и друго съдържание чрез няколкосекунден аудиозапис. Новината все още не е официално потвърдена, но беше разпространена от няколко източника, включително TechCrunch и Recode. 

Джонатан Айв се завръща в управлението дизайна на продуктите Apple

583
Написана от nixanbal 09 декември 2017

Джонатан Айв е именит дизайнер и емблематична фигура в екипа на Apple, пряко обвързана с най-популярните продукти на компанията. В последните две години Тим Кук повери на Айв ролята на главен директор по дизайна и той пое мащабния проект по изграждане на новата извънземна щабквартира Apple Park. Днес обаче дизайнерът се завръща при предишния си екип и поема обратно управлението дизайна на продуктите Apple. 

44 нови зарядни станции за електромобили ще бъдат инсталирани пред магазините МЕТРО през 2018 г.

677
Написана от nixanbal 08 декември 2017

В своя официален LinkedIn профил веригата магазини МЕТРО България обяви, че през 2018 г. планира да инвестира сериозно в изграждане на зарядни станции за електромобили. Компанията вече е партньор на услугата за наемате на електромобили в София Spark. 

Huawei P11 може да има подобна на iPhone X врязана в дисплея част

708
Написана от nixanbal 08 декември 2017

Въпреки скорошните премиери на пазара в края на годината вече започнахме да говорим за предстоящите анонси на 2018 г. Едно от очакваните до няколко месеца устройства е флагманът Huawei P11, за който днес излезе информация, че може да има врязана в горния край на дисплея част - подобна на iPhone X и Essential Phone. 

Продажбите на PlayStation 4 надхвърлиха 70 милиона броя

362
Написана от nixanbal 08 декември 2017

Sony Interactive Entertainment (SIE) обяви, че продажбите на PlayStation 4 са надхвърлили 70 милиона броя в световен мащаб. Данните са засечени към 3 декември, като компанията сподели добри резултати още за продажбите на VR системата PlayStation VR и за софтуерните заглавия.

6.1-инчовият iPhone през 2018 г. може отново да е с метален корпус

971
Написана от nixanbal 08 декември 2017

През 2017 г. Apple премина от метал към стъкло за задния панел на смартфоните си, което позволи въвеждането на функцията безжично зареждане на всички модели iPhone. Догодина обаче Тим Кук може да се върне към метала, твърди слух. 

Появиха се снимки на два модела Sony Xperia с фини рамки и двойни камери

1303
Написана от nixanbal 07 декември 2017

До края на 2017-а Sony отказа да премахне рамките около дисплеите на своите смартфони, но в началото на следващата година изглежда и японците ще последват тенденцията. При това с два модела от висок клас. 

Страница 1 от 932

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer