Умен град @ nixanbal

Блокчейн телефонът HTC Exodus 1 вече може да се поръча, плащането е само с криптовалута

554
Написана от nixanbal 23 октомври 2018

HTC обяви днес, че дава старт на предварителните поръчки за своя първи блокчейн телефон Exodus 1. За устройството беше официално подсказано по-рано тази година, като феновете ще могат да го закупят единствено чрез криптовалута. 

Новият чипсет Snapdragon 675 е фокусиран върху гейминга, AI и тройните камери

235
Написана от nixanbal 23 октомври 2018

Qualcomm представи днес новия си чипсет от среден клас, който унаследява неотдавна появилия се Snapdragon 670, добавяйки ценни подобрения по няколко направления. Новият Snapdragon 675 е с фокус върху изкуствения интелект, гейминга и все по-популярните дори в средния ценови сегмент камери с по няколко сензора.

Премиерата на електрическия SUV Audi e-tron се забавя заради софтуерен проблем

581
Написана от nixanbal 22 октомври 2018

Пазарната премиера на e-tron, първият електрически SUV на Audi, ще се забави с няколко седмици заради софтуерен проблем, съобщиха от компанията в неделя. По-конкретната причина за забавянето е нуждата от ново регулаторно разрешение, след като по време на процеса на разработка на автомобила е била модифицирана част от софтуера му, пише Reuters. 

Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro вече се продават в България

1373
Написана от nixanbal 22 октомври 2018

Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro вече са на българския пазар. По-малко от седмица след официалния анонс на 16 октомври в Лондон новите топмодели на компанията са налични у нас, като се продават от всички мобилни оператори и големите търговски вериги за техника. 

Apple принуди OnePlus да промени премиерната дата на новия си флагман

2750
Написана от nixanbal 19 октомври 2018

Apple анонсира току-що, че ще организира събитие на 30 октомври. Датата съвпада с вече обявения ден, в който OnePlus ще представи своя нов флагман смартфон, а това веднага означава проблем за китайците. Затова промяна в плана - OnePlus 6T ще бъде показан ден по-рано.

Samsung иска да скрие предната камера и всички сензори под дисплея на смартфона

2693
Написана от nixanbal 19 октомври 2018

Ночът, или изрязаната част в горния край на дисплея при смартфоните, плъзна като вирус и днес почти няма производител без такъв модел в портфолиото си. Samsung обаче упорито стои встрани от тази тенденция и изглежда не възнамерява да се предава и в бъдеще. 

Болид на ABB FIA Formula E пристигна у нас за изложението в София

1719
Написана от nixanbal 19 октомври 2018

През пролетта на 2017 г. имах възможността да присъствам на състезание от Formula E в Париж, за което ви разказах в специално видео с много слоумоушън кадри. Може би тъкмо едно посещение на този шампионат с електромобили е достатъчно, за да се превърнеш в негов фен и днес се радвам да споделя новината, че в България пристигна болид от ABB FIA Formula E, който ще може да се види по време на Аутомотив Експо София 2018.

Nokia 7 Plus получава ъпдейт до Android 9 Pie и в България

2149
Написана от nixanbal 19 октомври 2018

Наскоро от HMD Global обявиха, че започват актуализацията на един от най-популярните си модели за 2018 г. - Nokia 7 Plus. Днес ъпдейтът до Android 9 Pie вече достигна и до бройките в България. 

Samsung Galaxy Book 2 е хибриден таблет с Windows 10 и чипсет Snapdragon 850

1687
Написана от nixanbal 19 октомври 2018

Samsung представи Galaxy Book 2 - нов хибриден таблет с Windows 10, който има клавиатура и стилус в комплекта и изглежда е създаден като алтернатива на моделите Surface на Microsoft. Устройството се базира на чипсета Snapdragon 850, който Qualcomm представи по-рано тази година като решение за тъкмо такива винаги свързани ултрапреносими компютри. 

Страница 1 от 1015

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer