Изтекоха пълните спецификации на Samsung Galaxy S8 и S8 Plus

867
Написана от nixanbal 26 март 2017

До премиерата на Galaxy S8 и S8 Plus остават само 3 дни, a заради всичката изтекла информация и снимки вече се появиха шеги, че Samsung всъщност няма какво толкова да обявят на 29-ти. Днес имаме нова порция детайли около корейските топмодели, с които производителят ще се надява окончателно да изтрие от съзнанието на потребителите историята около Galaxy Note 7. Появи се (почти) пълен списък със спецификациите на двете устройства.

Появиха се скици на флагман Nokia с двойна камера с оптика Zeiss

815
Написана от nixanbal 24 март 2017

ОК, тук или става въпрос за сбъднатата мечта на феновете, или някой сериозно се бъзика с тях. В мрежата се появиха скици на смартфон Nokia, които ще бъде оборудван с двойна камера, която на всичко отгоре ще използва оптика Zeiss. Еха!

Instagram добавя двустепенна защита на акаунтите

455
Написана от nixanbal 24 март 2017

Instagram обяви, че вече предлага двустепенна автентификация на потребителските профили, която значително повишава защитата на акаунтите. Освен това в социалната мрежа някои изображения и клипове ще се показват първоначално замъглени, ако се счита, че съдържанието им може да притесни аудиторията.

BlackBerry пусна приложение за защита на информацията в смартфона от околните погледи

745
Написана от nixanbal 24 март 2017

BlackBerry пусна приложение, с което иска да реши проблема със сигурността на информацията при ползване на смартфона на обществени места. Тогава, когато чуждите погледи наоколо лесно могат да надникнат към имейла или съобщението, което четете.

Apple отрича хакери да държат данни за техни потребители

584
Написана от nixanbal 23 март 2017

В последните дни се завъртя информацията, че хакери са разбили услугата iCloud и имат достъп до данните на няколкостотин милиона потребители, срещу които искат откуп. Слуховете се оказаха неверни, или поне така обяви Apple в изявление до Fortune. 

Oppo F3 и F3 Plus разполагат с двойна камера за селфита

465
Написана от nixanbal 23 март 2017

Oppo представи официално два нови смартфона, за които твърди, че са експертите в селфитата. Става въпрос за моделите Oppo F3 и Oppo F3 Plus, които разполагат с двойна камера, само че не отзад, а над дисплея. 

Ъпдейт на Google Maps прави въпросите "Къде си?" и "Кога пристигаш?" ненужни

1363
Написана от nixanbal 23 март 2017

Google обяви, че ще добави към навигационното си приложение Maps нова екстра, с която ще елиминира нуждата от впросите "Къде си?" и "Кога пристигаш?", които си задаваме по няколко пъти преди уговорена среща. С новия ъпдейт Google Maps ще предлага възможност да споделите местоположението си с приятели и те да следят в реално време къде се намирате. 

OnePlus 3T в цвят Midnight Black излиза в тираж от 250 броя

762
Написана от nixanbal 23 март 2017

OnePlus решиха да добавят още един цвят към най-актуалния си смартфон OnePlus 3T, който е матово черен и се нарича Midnight Black. И понеже това са китайците от OnePlus - трябва да има нещо ексклузивно, което да накара феновете да си помислят, че го искат още повече. Затова тази версия засега ще бъде лимитирано издание и първоначално ще бъде пусната в тираж от 250 броя. 

Атанас Добрев, VIVACOM: Над 80% от приходите от мобилни услуги идват от месечната такса

1756
Написана от nixanbal 22 март 2017

На среща с медиите тази сутрин Атанас Добрев, главен изплнителен директор на VIVACOM, представи финансовите резултати на оператора за 2016 г., като покрай това даде и детайли около цялостното развитие и състоянието на телеком пазара у нас. Беше засегната и темата за отпадащите през юни такси за роуминг в Европейския съюз, които се очаква да доведат до няколко милиона пропуснати ползи за операторите. Това до голяма степен се дължи на факта, че над 80% от приходите от мобилни услуги идват от месечната такса. 

Страница 1 от 846

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer