13-инчов MacBook Pro може да е първият компютър с процесор на Apple

284
Написана от nixanbal 10 юли 2020

Компютрите Mac на Apple са на прага на нова ера, в която чипсетите за тях ще бъдат произвеждани от самата компания, а не от Intel. Тим Кук обяви, че първите машини с Apple Silicon ще бъдат на пазара още преди края на 2020 г., а окончателното скъсване на връзките с предишния доставчик ще се случи до две години. Сега анализаторът Минг-Чи Куо сподели прогнози кой ще бъде първият компютър Mac със собствен процесор от Apple, както и какви са очакванията за нови модели през следващата година. 

Viber, Spotify и други приложения крашват за потребителите на iOS заради проблеми на Facebook

2211
Написана от nixanbal 10 юли 2020

Viber, TikTok, Spotify и други приложения бяха временно недостъпни този петък следобед за потребителите на iOS. Проблемът все още не е посочен официално, но изглежда е сходен с този отпреди няколко седмици и е свързан с Facebook. Засегнатите приложения вероятно са хиляди. 

Специалното издание Samsung Galaxy S20+ BTS Edition вече се предлага в България

937
Написана от nixanbal 09 юли 2020

Samsung обяви, че започва да предлага специалното лилаво издание на своя Galaxy S20+ и в България. Става въпрос за модела Galaxy S20+ BTS Edition, посветен на световноизвестната кейпоп група. 

Samsung също може да извади зарядното от комплекта на някои свои смартфони

395
Написана от nixanbal 09 юли 2020

В последните седмици се говори усилено, че Apple планира да редуцира сериозно размерите на кутията на следващия си iPhone, а покрай това и да извади част от аксесоарите. Оказва се, че и Samsung планират подобен ход. 

Появи се макет на предполагаемата нова кутия на iPhone 12, в която няма място за зарядно и слушалки

807
Написана от nixanbal 08 юли 2020

Преди време чухме, че Apple планира да извади жичните слушалки EarPods от комплекта на следващите си модели iPhone 12, а малко по-късно се появи и информация, че в кутията няма да има и зарядно. Днес в мрежата циркулира 3D макет, който потвърждава значително по-компактна кутия и липсващо място за слушалки и зарядно. 

Официално: Samsung обяви събитие за 5 август, очакваме цял куп нови устройства

867
Написана от nixanbal 08 юли 2020

Информацията се въртеше в мрежата от седмици, но днес имаме и официално потвърждение от Samsung. Компанията обяви събитие от серията Unpacked на 5 август, като недвусмислено подсказва, че тогава ще бъдат обявени новите смартфони от серията Galaxy Note. Освен това очакваме и модели със сгъваеми дисплеи. 

Moto G 5G Plus е най-достъпният 5G смартфон на Motorola

455
Написана от nixanbal 07 юли 2020

Motorola представи днес Moto G 5G Plus, който е първият смартфон с 5G свързаност на компанията в средния ценови сегмент. Очаква се устройството да излезе на всички европейски пазари на цена от 349 евро. 

Poco M2 Pro дебютира в Индия с 48 MP камера и 5000 mAh батерия с 33 W зареждане

293
Написана от nixanbal 07 юли 2020

Както се очакваше, днес Poco представи новия си смартфон M2 Pro, който предлага голям дисплей, четворна камера и солидна батерия с бързо зареждане на доста атрактивна цена. На този етап обаче се знае, че апаратът ще се продава само в Индия. 

Huawei изглежда подготвя подобен на Galaxy Z Flip сгъваем смартфон

313
Написана от nixanbal 07 юли 2020

Huawei изглежда подготвя нов смартфон със сгъваем дисплей, който обаче е коренно различен от Mate X и Mate Xs. Устройството, за чието име се споменава Mate V, напомня Galaxy Z Flip и неговия вертикално прегъващ се екран. 

Страница 1 от 1172

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer