HTC One S може да има проблем с керамичното си покритие

4597
Написана от nixanbal 11 април 2012

Няколко нови собственици на HTC One S се оплакват във форумите на XDA Developers, че керамичното покритие на смартфона им получава наранявания. Въпреки предположенията, че става дума за изпускания, потребителите пишат, че досега това не им се е случвало и са пазили One S.

Google е по-популярната технологична компания от Facebook, Apple и Twitter

1312
Написана от nixanbal 10 април 2012

Скорошно проучване на ABC News и The Washington Post показва, че най-голяма част от потребителите посочват Google като най-популярен технологичен бранд. Интернет компанията печели 82% от гласовете на запитаните, а 53 на сто от тях изразяват „силно“ предпочитание към марката. Google оставя след себе си популярните Facebook, Twitter и дори Apple. А последното е абсолютна изненада, особено имайки предвид, че анкетата е проведена преди десетина дни в Меката на iPhone - САЩ.

Смартфоните Nokia с новия Symbian вече получават Microsoft Word, Excel и PowerPoint

2751
Написана от nixanbal 10 април 2012

Добри новини за собствениците на смартфони Nokia с новия Symbian! Мобилните версии на Word, Excel и PowerPoint от Microsoft вече пристигат за тези устройства с безплатен ъпдейт. Първите щастливци ще са собствениците на Nokia 701, 700, 603, E7, X7, C7, Oro и C6-01, а останалите (Nokia N8, E6 и 500) ще получат пакета от Microsoft малко по-късно.

Sony Digi School 2012 – снимки и впечатления от новите продукти на компанията за България

3368
Написана от nixanbal 10 април 2012

Тази година имах възможността да присъствам на Sony Digi School, технологичен семинар за медиите, който се проведе миналия уикенд във Варна и на който Sony представи новите си продукти и технологиите в тях за 2012 г. Освен цялата страхотна програма с посещението на Балчик, събитието беше интересно именно заради възможността да се докоснеш до всичко ново, което вече е или скоро ще бъде на българския пазар. По-надолу вижте впечатленията ми от изминалите дни, както и традиционната галерия със снимки...

Motorola DEFY MINI вече се продава в магазините на VIVACOM

2553
Написана от nixanbal 10 април 2012

VIVACOM продължава традицията да пуска новите модели на Motorola и обяви, че от днес в магазините с оранжевото лого ще се предлага DEFY MINI. Смартфонът е ориентиран към спортните натури и има защитен от вода, прах и удари корпус, а цената му с договор към VIVACOM е между 100 и 270 лв.

Безжично зареждане на телефона в автомобилите на Chrysler още тази година

2713
Написана от nixanbal 10 април 2012

Chrysler обяви, че съвсем скоро ще предложи на своите клиенти екстрата да зареждат безжично телефоните си, докато шофират автомобила си. Технологията ще бъде достъпна за първи път в новия 2013 Dodge Dart (на снимката долу) и ще се разпространява от подразделението Mopar още преди края на месец юни.

6.8% спад в акциите на HTC след слаби финансови резултати. One X е новата надежда

1423
Написана от nixanbal 09 април 2012

Акциите на HTC са се свили с още 6.8%, след като компанията обяви слаби финансови резултати за първото тримесечие на 2012 г. Тайванският производител на смартфони отчете близо 70 на сто спад в чистата печалба за Q1 спрямо същата четвърт на миналата година, както и 35% по-малко приходи за периода.

Изтеглените приложения от Marketplace ще бъдат едва 2% от всички за 2012 г.

1721
Написана от nixanbal 09 април 2012

През 2012 г. потребителите ще свалят и инсталират на смартфоните и таблетите си над 36 милиарда приложения. Android и iOS отново ще бъдат доминиращите платформи, сформиращи 83% дял от всички изтегляния. Младата надежда Windows Phone пък ще стигне едва 2 на сто от тази бройка, но анализаторите очакват бъдещето ѝ да бъде по-светло.

Sony подготвя първия си смартфон Xperia с AMOLED дисплей

1694
Написана от nixanbal 09 април 2012

Досега смартфоните на Sony (Ericsson) от серията Xperia разполагаха със стандартен TFT дисплеи, но в близко бъдеще японският производител изглежда ще премине към AMOLED панелите. Това сочи информация от сайта China Times, който посочва, че ще видим нов Xperia смартфон с 4.3“ AMOLED дисплей до края на годината.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer