50% по-дълъг живот на батерията при смартфоните обещават учени

2486
Написана от nixanbal 16 септември 2011

E-MiLi или Energy-Minimizing Idle Listening е разработка на учения от Мичиганския университет Канг Шин и неговия студент Xinyu Zhang (нямам представа как се чете), която обещава да увеличи до два пъти живота на батерията в смартфона ни. Всъщност става дума за драстично намаляване в потреблението на енергия само при връзка с Wi-Fi мрежа, но и това постижение звучи достатъчно обещаващо!

BG Telecom Report: 10-16 септември

4319
Написана от nixanbal 16 септември 2011

Тази седмица в обзорната рубрика BG Telecom Report ще научите новини за интересните кампании на VIVACOM, за продължаващия рожден ден на GLOBUL и новите оферти на операторите, а акцентът неминуемо ще бъде провелият се днес първи за България тест на LTE и включването ми в него с разцъкване на онлайн 3D игра през 4G мрежата.

Над 1 милион приложения общо за Apple App Store и Android Market

2394
Написана от nixanbal 16 септември 2011

Ако имате смартфон – теглите приложения. Ако теглите приложения – искате още! Е, нямате причина да се оплаквате – разработените за iOS и Android приложения взети заедно са над 1 милион, показва публикувано днес поучване на AppsFire.

RIM с по-ниски резултати от очакванията, подготвя QNX смартфони за октомври

1640
Написана от nixanbal 16 септември 2011

RIM обявиха финансовите си резултати за второто тримесечие на фискалната 2012 г., завършила на 27 август, според които производителят на смартфоните BlackBerry е постигнал $4.2 милиарда приходи и $419 милиона печалба (80 цента на акция). Въпреки това, тримесечието се счита за сериозен неуспех за канадците и е на дъното на прогнозите от анализаторите.

iPhone 5 се появи "под прикритие", ще има и още един модел - iPhone 4S

3931
Написана от nixanbal 15 септември 2011

Момчетата от сайта за аксесоари Case-Mate май току-що показаха на света как ще изглежда необявеният все още iPhone 5. На страницата им за кратко се появи раздел за новия смартфон на Apple, който го разкри в цял куп изображения, макар и прикрит от техните калъфи.

До 3 години Microsoft ще държи 15% от пазара на таблети

2578
Написана от nixanbal 15 септември 2011

На 13 септември Microsoft представи новата стъпка в развитието на Windows с коренно различната версия 8 на платформата. Днес вече анализаторите правят прогнози, че до 2014 година 15% от всички продадени таблети в света ще вървят под операционната система Windows 8.

Интервю с дизайнера на смартфона Nokia N9

1840
Написана от nixanbal 15 септември 2011

В YouTube се появи видео, в което дизайнерът на Nokia N9 говори за идеите зад смартфона - причината да изберат дизайн без бутони, предизвикателствата пред това решение, иновативния Swipe интерфейс... Дори всичко това да не ви вълнува особено, по-долу ви предлагам минута и половина в компанията на MeeGo смартфона, което е достатъчен повод да изгледате видеото, нали? :)

Интересът към iPhone 5 е безпрецедентен, показва проучване

2998
Написана от nixanbal 14 септември 2011

Интересът към следващата версия на iPhone, която очакваме да бъде пусната на 15 октомври, е безпрецедентен, сравнен с предишните издания на смартфона на Apple. Това показва проведено в САЩ проучване сред 2200 души с интерес към новите технологии през месец август. 31% от участвалите в запитването гийкове са посочили като „много вероятно“ или „вероятно“ да си купят iPhone 5, което е повече от резултата на миналогодишното проучване относно iPhone 4, при който положителните отговори били 25 на сто.

Доставките на Nokia 700 и 701 вече започнаха за някои пазари

2982
Написана от nixanbal 14 септември 2011

Не, едва ли в понеделник ще можем да си купим Nokia 700 от handy на Раковска, но вече е официално – първите смартфони със Symbian Belle вече се доставят на някои пазари. Новината дойде от официалния Twitter акаунт на Nokia, но няма подробности за кои страни става въпрос и питащите биват насочвани към локалните комуникационни канали.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer