Умен град @ nixanbal

Nokia 5.1 Plus може да се окаже международната версия на Nokia X6

3383
Написана от nixanbal 10 юни 2018

На скорошното си събитие в Москва HMD Global показа три нови смартфона Nokia, но не и световната версия на обявения за Китай Nokia X6. Устройството обаче изглежда няма да се бави дълго и в мрежата се появи информация за него, само че под името Nokia 5.1 Plus. 

Новият Sony RX100 VI предлага голямо оптично приближение и най-бързия в света автофокус

4296
Написана от nixanbal 08 юни 2018

Тази седмица Sony представи новото поколение на супер успешния си и напомпан компактен фотоапарат RX100 - RX100 VI. Шестото издание на способния джобен модел добавя обектив с голямо оптично приближение и претендира за титлата най-бърз автофокус в света. 

Elevator Lab Challenge България търси най-добрите стартъп компании в областта на финансите

3556
Написана от nixanbal 08 юни 2018

Остават десетина дни до крайния срок за записване за второто издание на Elevator Lab Challenge България, което търси най-добрите стартъпи в областта на финансите. Най-добрият български проект ще продължи към международния кръг. 

Нови снимки потвърждават дисплей с ноч за Google Pixel 3 XL

3549
Написана от nixanbal 08 юни 2018

Вече видяхме представянето на новия Android P, а скоро Google ще ни запознае официално и с новите си смартфони Pixel, които би трябвало да демонстрират най-добрите качества на платформата. Преди няколко дни видяхме снимка на предните панели на Pixel 3 и Pixel 3 XL, а сега нови снимки на прототип на последния модел потвърждават изтеклата информация. 

3D изображения и видео разкриват евентуалния дизайн на Galaxy Note 9

4359
Написана от nixanbal 07 юни 2018

Според последните слухове Samsung ще представи Galaxy Note 9 на 9 август, а сега в мрежата се появиха изображения и видео с 3D макет на очаквания дизайн. Устройството изглежда до голяма степен ще запази визията на своя предшественик, но ще има някои промени по организацията на камерите и сензора за пръстови отпечатъци на задния панел. 

Moto Z3 Play предлага 6" Super AMOLED дисплей, двойна камера и Moto Mods

4206
Написана от nixanbal 06 юни 2018

Motorola представи днес новия си смартфон Moto Z3 Play, който все така може да се използва с приставките Moto Mods, но вече предлага по-голям 6" Super AMOLED екран и има двойна камера с Google Lens.

Първо по Дарик #260: Представяне на Huawei MediaPad M5

4056
Написана от nixanbal 06 юни 2018

Здравейте с брой 260 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! Тази сутрин с Мишо Дюзев представихме в ефир новия таблет на Huawei - MediaPad M5, а освен това си поговорихме за новостите от технологичния фронт, както и за скорошното ми пътуване до Москва. 

Интересът към носимите технологии се забавя, но набират популярност по-скъпите смартчасовници

3845
Написана от nixanbal 06 юни 2018

Доставките на устройства от категорията на носимите технологии през първите три месеца на 2018 г. са се повишили с едва 1.2% на годишна база, което означава сериозно понижение на интереса към тях спрямо година по-рано. IDC посочват, че преди година ръстът в доставките на тези продукти е бил 18%, а забавянето сега се дължи на по-слабото търсене на базови смартгривни. Големите печеливши се оказват производителите на по-скъпи носими технологии, каквито са смартчасовниците, сочи докладът. 

OnePlus 6 вече се предлага и в Silk White

3913
Написана от nixanbal 05 юни 2018

Обявеният в средата на май OnePlus 6 вече се предлага в още един цвят. От днес, 5 юни, китайската компания направи достъпна и версията Silk White на модела, която се води лимитирано издание, но има същата цена като на черните Mirror Black и Midnight Black. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer