Умен град @ nixanbal

Nokia 8.1 вече получава ъпдейт до Android 10

602
Написана от nixanbal 10 октомври 2019

HMD Global е първият производител, който обяви още в края на август детайлен списък и график с планирани ъпдейти до новия Android 10 за своите устройства. Днес стана ясно, че актуализациите вече започват, а първи е моделът Nokia 8.1.

Официално: PlayStation 5 излиза в края на 2020 г.

834
Написана от nixanbal 10 октомври 2019

Вече е официално - Sony потвърди, че следващата им игрова конзола ще носи името PlayStation 5 и че ще бъде на пазара навреме за коледните празници на 2020 г. 

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

1436
Написана от nixanbal 09 октомври 2019

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел, продаден до момента в тираж над 160 000 броя, има чисто нова версия, която като дизайн отвън не изглежда чак толкова различно, но идва с някои ключови подобрения по интериора, с повече технологични екстри около мястото на водача и най-важното - с по-мощен двигател и по-издръжлива батерия.

На следващите редове ще ви разкажа за впечатленията си от новото ZOE, което имах възможността да покарам няколко часа по северното крайбрежие на италианския остров...

Nokia 7.2 излиза в България на цени от 649 лв.

1136
Написана от nixanbal 09 октомври 2019

Обявеният само преди месец на изложението IFA в Берлин смартфон Nokia 7.2 вече излиза на българския пазар. Устройството с тройна камера с оптика ZEISS е налично на цени от 649 лв. без договор или от около 350 лв. с подписване за тарифен план към оператор. 

Bosch откри в София нов център за разработка на технологии за автомобили

1070
Написана от nixanbal 08 октомври 2019

На специално събитие тази сутрин Bosch откри своя нов Инженеринг център в София Тех Парк. Там ще работят 200 души, които ще разработват иновативни софтуерни решения за автомобилната индустрия. 

Motorola One Macro ще бъде достъпен телефон със специализирана макро камера, излиза на 10 октомври

1100
Написана от nixanbal 08 октомври 2019

Серията смартфони Motorola One ще бъде разширена с още един нов модел тази година, който изглежда ще се появи след два дни. Става въпрос за Motorola One Macro - устройство, за което се очаква да бъде сравнително достъпно и да предлага специализирана камера за макро снимки. 

Sony Xperia 8 предлага подобрен дизайн, камера и защита от вода

1561
Написана от nixanbal 07 октомври 2019

Sony представи новия си смартфон от среден клас Xperia 8, който, както подсказва цифрата в името, е позициониран над Xperia 10, но и под новия компактен флагман Xperia 5. На този етап изглежда, че устройството е предназначено единствено за родния пазар, Япония. 

iPhone SE 2 ще доведе до 10% ръст в продажбите на смартфони Apple през Q1 на 2020 г., очаква анализатор

1423
Написана от nixanbal 07 октомври 2019

Позитивните перспективи пред Apple продължават да се увеличават и според най-новите анализи на Минг-Чи Куо продажбите на смартфоните iPhone през първото тримесечие на 2020 г. ще се увеличат с 10 на сто на годишна база. Освен на по-сериозния интерес към новата серия iPhone 11, за който вече стана дума, това ще се дължи и на лансирането на новия iPhone SE 2, чиято цена ще бъде значително по-ниска.  

GoPro HERO 8 Black предлага още по-добра стабилизация и много нови екстри на същата цена

1281
Написана от nixanbal 06 октомври 2019

GoPro представи тази седмица новата си екшън камера HERO 8 Black, която идва като наследник на един от най-успешните модели на американската компания. HERO 8 Black има освежен дизайн с по-лесно ползване на аксесоари без нужда от рамка или калъфче, стабилизацията HyperSmooth е още по-ефективна, интерфейсът е опростен, а наред с това са добавени куп нови екстри. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer