Един LCD и два OLED модела iPhone с безрамкови дисплеи и Face ID излизат през 2018 г., прогнозира анализатор

528
Написана от nixanbal 14 ноември 2017

В nixanbal.com току-що излезе ревюто на юбилейния iPhone X, а анализаторите вече прогнозират какво се задава в каталога на Apple през 2018 г. Според признатия експерт Минг-Чи Куо от KGI Securities догодина ни очакват два модела iPhone с OLED екрани и един по-достъпен с LCD. Всички те обаче ще разполагат с подобен на iPhone X безрамков дисплей и с функцията Face ID. 

VIVACOM предлага всички 4G смартфони с до 100 лв. отстъпка през ноември

974
Написана от nixanbal 13 ноември 2017

VIVACOM обяви, че през ноември ще предлага всички 4G смартфони в магазините си на промоционални цени. Офертите ще са с намаления до 100 лв. от цената на устройството при подписване на договор. 

Qualcomm най-вероятно ще откаже офертата за придобиване от Broadcom (потвърдено)

345
Написана от nixanbal 13 ноември 2017

Преди няколко дни мрежата гръмна с новината за възможното придобиване на Qualcomm от конкурентната Broadcom, за която беше потвърдено, че е отправила оферта в размер на общо $130 милиарда. Въпреки че колосалната сума щеше да превърне евентуалната сделка в най-голямата за пазара някога, малко вероятно е да се стигне до финализирането й, пише Reuters. 

Предпремиерно разопаковане на OnePlus 5T + снимки и пълни спецификации

1233
Написана от nixanbal 13 ноември 2017

Остават няколко дни до премиерата на OnePlus 5T, който ще надгради предшественика си с нов екран с фини рамки и издължена форма. Устройството обаче няма търпение да се покаже пред камери и днес имаме снимки от разопакованете му, потвърждаващи пълния списък спецификации. 

Първо по Дарик #236: Представяне на iPhone X

2431
Написана от nixanbal 10 ноември 2017

Здравейте с брой 236 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! Тази сряда в Мишо Дюзев представихме в ефир юбилейния iPhone X, който събра погледите в кулоарите на радиото, но остави всички леко разочаровани от високата цена. 

iPhone X е най-лесният за счупване смартфон на Apple досега

2516
Написана от nixanbal 09 ноември 2017

Излезлият току-що на пазара iPhone X е смартфонът с най-висока стартова цена, която Apple някога е пускала. За нея получавате OLED дисплей с фини рамки, способна двойна камера и технология за отключване чрез разпознаване на лица. Получавате и най-крехкият и лесен за счупване модел iPhone досега. 

OnePlus се оправдава за липсата на безжично зареждане в телефоните им

1205
Написана от nixanbal 09 ноември 2017

Шефът на OnePlus често общува с феновете из форумите на своята компания, като последната открита от него тема засяга въпроса за безжичното зареждане. Пит Лау публикува позицията си относно тази технология и в няколко реда се оправда защо OnePlus 5T няма да я предлага. 

Apple може да пусне очила с добавена реалност през 2020 г.

490
Написана от nixanbal 09 ноември 2017

Добавената реалност е една от тенденциите в технологичния свят, към които Apple отдавна проявява интерес и наскоро се закачи за нея с пускането на iOS 11. Тим Кук обаче има по-сериозни амбиции в тази посока и според Bloomberg до 2020 г. може да видим първите AR очила, или очила с добавена реалност, от Купертино. 

Цената на OnePlus 5T може да не е много по-различна от тази на предшественика му

1009
Написана от nixanbal 08 ноември 2017

Остават само няколко дни до премиерата на OnePlus 5T, за който се очаква да предлага 6" дисплей с актуалната издължена форма и по-тънки рамки. Приятната новина е, че устройството може да не струва много повече от своя предшественик.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer