Умен град @ nixanbal

Sony представи 98" 8K телевизор и нови 4K OLED модели

895
Написана от nixanbal 08 януари 2019

На изложението CES 2019, което тече в момента в Лас Вегас, Sony представи нови телевизори от своята премиум серия MASTER. Акцент са новият 4K OLED модел AG9, както и огромният 98-инчов 8K модел ZG9, който използва Full Array LED панел.  

Нова Броудкастинг груп няма да бъде продадена на собственика на Теленор

950
Написана от nixanbal 08 януари 2019

Нова Броудкастинг Груп няма да бъде продадена на новите собственици на Теленор, чешката PPF Group, която прояви интерес към медийната група през 2018 г. Договорът за продажба на акциите на MTG (95%) в Нова Броудкастинг груп на PPF Group е бил прекратен, стана ясно от прессъобщение в сайта на Нова телевизия.

A1 пуска четвърти собствен спортен канал

1324
Написана от nixanbal 07 януари 2019

A1 обяви, че в края на месеца ще пусне своя нов спортен канал MAX Sport 4. Това е четвъртият тематичен канал на оператора, който стартира точно две години след появата на първите два - по онова време Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2. 

Razer Raptor е първият геймърски монитор на марката

364
Написана от nixanbal 07 януари 2019

Razer представи на изложението CES 2019 в Лас Вегас 27-инчовия геймърски монитор Raptor, с който влиза в изцяло нова продуктова категория. Razer Raptor засега всъщност е само концепция, но се очаква да влезе в масово производство и да се появи на пазара до края на годината. 

Следващият iPhone ще има тройна камера + първи изображения

734
Написана от nixanbal 07 януари 2019

Следващият смартфон на Apple, предполагаемият iPhone XI, ще разполага с тройна камера, организирана в стърчащ от корпуса квадратен модул. Това твърди @onleaks, а информацията беше потвърдена от друг популярен профил - @universeice. 

Лаптопът Asus ZenBook S13 постига супер тънки рамки на дисплея по интересен начин

728
Написана от nixanbal 07 януари 2019

Asus представи на CES 2019 новия си компактен лаптоп ZenBook S13, който всъщност е още по-малък, отколкото звучи на първо четене, защото претендира за титлата "дисплеят с най-фини рамки в света". Моделът избягва дебелите очертания по интересен начин - уебкамерата е изнесена в стърчащ над екрана модул (обърнат ноч?!?), а долната по-дебела рамка е скрита с повдигащ механизъм зад клавиатурата. 

Какво представлява новият 75" microLED телевизор на Samsung

1182
Написана от nixanbal 07 януари 2019

На изложението CES 2019 в Лас Вегас Samsung представи 75-инчов 4K телевизор с microLED панел. Технологията според някои световни медии е конкурентна или по-добра от OLED, а ето и подробностите...

Филми и сериали от iTunes ще се предлагат на телевизорите Samsung

457
Написана от nixanbal 07 януари 2019

Телевизорите на Samsung от 2019 г. ще предлагат достъп до филми, сериали и друго съдържание от iTunes, обявиха от компанията. Екстрата ще бъде достъпна и за моделите от миналата година, но след софтуерен ъпдейт. 

Qualcomm постигна ефективна забрана за продажбата на iPhone 7 и 8 в Германия

1329
Написана от nixanbal 04 януари 2019

Продажбите на iPhone 7 и iPhone 8 през официалния сайт на производителя в Германия бяха спрени, след като през декември съдът в Мюнхен призна вината на Apple в нарушаване на патенти на Qualcomm. Решението влезе в сила сега, когато Qualcomm депозира 1.34 милиарда евро, служещи като гарант за евентуални щети на Apple, ако след обжалване все пак се стигне до неговата промяна или отмяна.  

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer