Новият смартфон Moto G ще бъде първият 5G модел в серията

338
Написана от nixanbal 30 юни 2020

Новият смартфон Moto G се появи предпремиерно в изображение, което разкрива дизайна му от всички страни. За устройството се очаква да бъде първото от серията с 5G модем. 

Теленор ще раздаде е-тротинетки Xiaomi на 15 клиенти, закупили смартфон от същата марка

392
Написана от nixanbal 30 юни 2020

Теленор обяви, че ще раздаде 15 електрически тротинетки на 15 клиенти, които закупят смартфон Xiaomi в периода на кампанията. Моделът, който ще бъде разигран на томбола сред участващите в промоцията, е от същата марка - Xiaomi Mi Electric Scooter. 

Разработчиците вече получават тестовия компютър с процесор на Apple

392
Написана от nixanbal 29 юни 2020

На 22 юни Apple обяви, че започва преход от процесори на Intel към свои собствени за компютрите си Mac, като тогава стана ясно, че първото устройство с Apple Silicon ще бъде на пазара преди края на 2020 г. Днес пък разбрахме, че разработчиците, които дотогава трябва да подготвят своите приложения за работа с новата платформа, вече получават тестовия компютър с процесор на Apple. 

iPhone 12 ще идва без слушалки и без зарядно в кутията, прогнозира анализатор

1656
Написана от nixanbal 29 юни 2020

Вече чухме, че Apple планира да извади от кутията на iPhone 12 жичните слушалки EarPods, а сега анализаторът Минг-Чи Куо сподели прогноза, че новото поколение на смартфона няма да включва в комплекта си дори зарядно. 

Microsoft затваря перманентно всичките си физически магазини

1191
Написана от nixanbal 27 юни 2020

В края на миналата година пътувах до Ню Йорк и си спомням, че на популярното 5-о авеню влязох в случайно забелязания Microsoft Store - физически магазин на Microsoft, в който си казах, че ще мога да погледна на живо някои от устройствата на компанията, които тя не предлага на българския пазар. Помещението беше сравнително тясно, макар и на два етажа, а вътре имаше петима души, може би основно персонал, но никой не ме посрещна, не ми предложи да ме ориентира кои са новите продукти от портфолиото и излязох бързо. Няколко крачки по-надолу към Сентрал парк посетих и емблематичния Apple Store, в който гъмжеше от хора, а служителите, както винаги, любезно предлагаха да тестваш всяко нещо от дървените маси, към което се доближиш. Това е само една от личните ми причини, поради които никак не се изненадах, когато днес прочетох новината, че Microsoft ще затвори перманентно всичките си физически магазини.

Motorola подготвя още една премиера за 7 юли

584
Написана от nixanbal 25 юни 2020

От началото на 2020-а Motorola вече представи цял куп нови смартфони, но това далеч не е всичко за портфолиото им тази година. Компанията разпространи официално съобщение, с което обяви, че готви още една премиера за 7 юли. 

Откриха първия киносалон с LG LED Cinema Display

1038
Написана от nixanbal 24 юни 2020

LG обяви, че в Тайван е отворил врати първият киносалон в света с LG LED Cinema Display. Размерите на екрана са 14 на 7 метра и той заменя досегашната технология с проектори. 

След увеличението на цените OnePlus пуска нова серия достъпни смартфони

1094
Написана от nixanbal 24 юни 2020

Това на снимката горе е първият смартфон с марката OnePlus, който през 2014 г. излезе със заявката да революционизира пазара и най-вече цените му. Струващият около $300 модел обаче днес има наследници, чиито цени достигат 900 евро и са съвсем наравно с премиум моделите на останалите производители. Затова китайците от OnePlus предприемат нова стратегия - пускат нова серия достъпни смартфони. 

Acer разширява серията ConceptD с нови лаптопи, монитори и настолен компютър

304
Написана от nixanbal 24 юни 2020

Освен тънкия и лек Swift 5 на своята конференция Next @ Acer компанията представи и нови модели от серията ConceptD, която е насочена към хората с творчески професии, които създават съдържание. Новите попълнения включват лаптопи, настолна машина и монитори.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer