Умен град @ nixanbal

Apple е придобила между 20 и 25 компании през последните 6 месеца, обяви Тим Кук

682
Написана от nixanbal 07 май 2019

Оказва се, че въпреки растящото си богатство Apple всъщност не пести средства за придобиване на други компании и увеличава активите си с нови попълнения на всеки две-три седмици. Да, излиза, че Тим Кук купува нова компания по-често, отколкото аз ходя на кино. 

Европа започва разследване на Apple по жалбата на Spotify

710
Написана от nixanbal 07 май 2019

През март 2019 г. Spotify официално въстана срещу Apple и обяви, че е подала жалба в Европейската комисия. Днес имаме потвърждение от последните, че разследване срещу компанията от Купертино ще има и се очаква то да започне в следващите седмици, пише The Financial Times. 

OnePlus 7 Pro може да е първият смартфон на пазара с новата по-бърза памет UFS 3.0

824
Написана от nixanbal 05 май 2019

OnePlus 7 Pro може да се окаже първият смартфон на пазара с новия тип памет UFS 3.0, пише сайтът xdadevelopers.com, базирайки се на свой източник, запознат с разработката на апарата. Така китайският модел ще изпревари по-рано обявения Galaxy Fold, който също е с UFS 3.0, но пазарната му премиера беше отложена. 

Посетих сервиза на Теленор - ето какво се случва вътре

3242
Написана от nixanbal 04 май 2019

Ето че и на мен ми се случи да вляза в сервиз за мобилни телефони. Въпреки че никога не ми се е налагало да давам свой смартфон за ремонт, в началото на април имах възможността да посетя сервиза на Теленор в ролята си на технологична медиа и да разгледам как се случват нещата там. Лошата новина е, че не ми разрешиха да правя близки снимки на машините и оборудването вътре, но добрата е, че мога да ви разкажа за преживяното в детайли и от първа ръка.

OnePlus рекламира водоустойчивост на новия си смартфон, но не обещава IP рейтинг

661
Написана от nixanbal 04 май 2019

OnePlus търпи критики от доста време за това, че пропуска някои функции и характеристики при устройствата си, независимо че всъщност точно това им позволява да ги предлагат на по-ниски цени от стандартните флагмани. Една от тези спецификации е IP защитата от вода, която изглежда ще липсва и при новите OnePlus 7 и 7 Pro. И все пак - китайците току-що пуснаха видео с изпускане на новия си смартфон в кофа вода. Защо?

Huawei P30 Lite вече се продава в България за 729 лв. без договор

1098
Написана от nixanbal 03 май 2019

Най-достъпният модел в серията P30 на Huawei вече се продава в България. Смартфонът Huawei P30 Lite се появи официално след флагманите P30 и P30 Pro, но най-после е наличен на пазара и цената му без договор е около 730 лв. 

Ясно изображение разкрива дизайна на OnePlus 7 Pro

996
Написана от nixanbal 03 май 2019

Тази седмица се появи пълен списък с характеристиките на OnePlus 7 и OnePlus 7 Pro, които очакваме официално на 14 май. Сега в мрежата беше разпространено и изображение, разкриващо дизайна на версията Pro от всеки ъгъл. 

Излязоха пълните спецификации на OnePlus 7 и OnePlus 7 Pro

1060
Написана от nixanbal 02 май 2019

Остават две седмици до официалната премиера на новия флагман смартфон на OnePlus, който тази година ще бъде предложен в две версии - OnePlus 7 и още по-напомпана OnePlus 7 Pro. Нещо подобно на Huawei P30 и P30 Pro или Samsung Galaxy S10 и S10+. Ето и какви са очакваните спецификации и разлики между двата модела на китайците...

Цената на Google Pixel 3a ще започва от $399

1559
Написана от nixanbal 02 май 2019

Google обяви официално, че на 7 май, заедно с началото на своята конференция за разработчици Google I/O, ще представи нов хардуер. Очакваме това да включва два нови смартфона Pixel, за чиито цени днес имаме нови детайли. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer