LG спира с регулярните анонси и ще пуска нови смартфони, "когато е необходимо"

810
Написана от nixanbal 12 януари 2018

LG предприема нова стратегия по отношение на смартфон бизнеса си, целяща да обърне негативната тенденция и да направи бизнеса с тези устройства печеливш. От компанията обявиха, че вече няма да представят нови модели на регулярна база, а само когато това е необходимо. 

Най-после и Теленор намали неустойката при предсрочно прекратяване на договор

2382
Написана от nixanbal 11 януари 2018

Теленор обяви, че клиентите му вече ще могат да прекратят предсрочно договор и да не заплащат всички оставащи такси по него като неустойка, независимо че всъщност вече не използват услугата. Промяната влиза в сила от 12 януари, но ще важи и за вече сключени договори, поясняват от оператора. 

Жената чудо Гал Гадот е супергероят, на когото Huawei ще разчита за проникване на американския пазар

1279
Написана от nixanbal 11 януари 2018

Оказва се, че Huawei няма да има лесен достъп до стотиците милиони потребители в САЩ, тъй като преговорите им с операторите в страната пропаднаха в последния момент. Въпреки това китайският производител е решен да не изоставя мечтата си за проникване на този пазар и по пътя към целта си ще разчита на Жената чудо Гал Гадот. 

Huawei P20 ще има Full HD+ резолюция на дисплея

698
Написана от nixanbal 11 януари 2018

Вече чухме немалко детайли за необявения Huawei P20 и придружаващите го модели от серията, а сега излезе информация и за резолюцията на дисплея му. Според появили се бенчмарк резултати на устройството при него производителят все така няма да премине към Quad HD резолюция, но все пак ни очакват промени.

Първо по Дарик #244: Представяне на новия Acer Swift 5

762
Написана от nixanbal 11 януари 2018

Здравейте с брой 244 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! Тази сряда сутрин в Мишо Дюзев проверихме колко лек се усеща един от най-леките лаптопи в света - 970-грамовият Swift 5 на Acer. Освен това по традиция обсъдихме случващото се на технологичния фронт през последната седмица...

Pokemon Go скоро няма да работи на по-стари модели iPhone и iPad

296
Написана от nixanbal 11 януари 2018

Разработчиците на играта Pokemon Go обявиха, че след следващия ѝ ъпдейт тя вече няма да бъде достъпна за по-стари iOS устройства на Apple. От Niantic посочват, че хитовото заглавие ще се поддържа само за iPhone и iPad с версия iOS 11. 

Най-голямото изложение за потребителска електроника остана без ток за 2 часа

989
Написана от nixanbal 10 януари 2018

Сериозна авария остави най-голямото изложение за потребителска електроника в света без електрозахранване за близо два часа. Посетителите и компаниите изложители на CES 2018 в Лас Вегас съобщиха за прекъсването в Twitter.

Делегатите за Българското председателство на Съвета на ЕС ще бъдат превозвани с електромобила Zoe

906
Написана от nixanbal 10 януари 2018

Пристигащите от Европа гости за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз ще бъдат посрещани в София от електромобили, които ще ги отвеждат до НДК и съответните хотели. Избраното превозно средство е компактният изцяло електрически Renault Zoe. 

Huawei за отсъствието си от пазара в САЩ: Най-голямата загуба е за потребителите

808
Написана от nixanbal 10 януари 2018

Тези дни се говореше, че Huawei ще обяви дългоочакваната новина, че смартфоните им влизат на пазара в САЩ през най-популярните канали - тези на операторите. През седмицата обаче се разбра, че AT&Т са се отдръпнали от потенциално партньорство и китайският производител не можа да премълчи факта при пресконференцията си на CES 2018. Главният изпълнителен директор на Huawei адресира проблема и заяви, че най-голямата загуба от тази ситуация е за потребителите. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer