Умен град @ nixanbal

Мрежата на Теленор получи най-висока оценка от компанията за измерване на мрежи umlaut

977
Написана от nixanbal 13 януари 2020

Мрежата на Теленор получи сертификата Best in Test от международната компания за измерване на мрежи umlaut, която за първи път прави подобно изследване в България. Наградата се присъжда не заради най-високи скорости за сваляне на данни, а за общото представяне и надеждност на мрежата, коментира изпълнителният директор на umlaut Хакан Екмен.

Microsoft спира поддръжката на Windows 7, препоръчва потребителите да преминат към Surface

1209
Написана от nixanbal 13 януари 2020

Преди точно една година си говорихме за решението на Microsoft да преустанови поддръжката на Windows 7 в средата на януари 2020 г. и след като това време дойде, от корпорацията съветват потребителите си да преминат към някой от новите им компютри Surface. Освен това Microsoft не препоръчва да инсталирате Windows 10 на стари машини с Windows 7. 

Нови снимки потвърждават, че новият топмодел на Samsung ще се нарича Galaxy S20

1309
Написана от nixanbal 12 януари 2020

След като скорошните слухове упорито твърдяха, че Samsung ще прескочи десетина числа и ще нарече тазгодишните си топмодели Galaxy S20, а не S11, днес имаме и доста солидно доказателство. Появиха се снимки на реално устройство, чийто стартов екран потвърждава промяната в имената. 

Новият смартфон със сгъваем дисплей на Samsung може да се казва Galaxy Z Flip

685
Написана от nixanbal 12 януари 2020

Нов ден, ново 20. След като в последните дни се завъртяха слуховете, че вторият смартфон със сгъваем дисплей на Samsung може да се нарича Galaxy Bloom, днес имаме ново предположение. Galaxy Z Flip. 

Apple бележи близо 20% скок в продажбите на iPhone в Китай

768
Написана от nixanbal 10 януари 2020

Декември на 2019 г. изглежда е бил особено успешен за Apple, чиито смартфони са били сред най-търсените на най-големия пазар в света - Китай. Данни на китайското правителство, цитирани от Bloomberg, сочат, че през този месец продажбите на iPhone са скочили с близо 20 на сто спрямо предходната година. 

На 13 януари OnePlus ще демонстрира нова технология за дисплеите на бъдещите си смартфони

1141
Написана от nixanbal 10 януари 2020

OnePlus организира събитие на 13 януари в Шенжен, Китай, където се говори, че ще представи пред медии нова технология за дисплеите на бъдещите си смартфони. Очакванията са да чуем за още по-висока опреснителна честота. 

Lime изтегля е-тротинетките си от 12 пазара, София не е сред тях

1120
Написана от nixanbal 10 януари 2020

Електрическите тротинетки на Lime ще изчезнат от улиците на 12 града от различни държави. Това обяви с публикация в официалния блог на стартъпа съоснователят и главен изпълнителен директор на Lime Брад Бао, който посочва, че причината е невъзможността бизнесът там да излезе на печалба. 

Новите топмодели на Samsung вероятно ще се наричат Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra, а сгъваемият - Galaxy Bloom

1365
Написана от dimitar.maltchev 10 януари 2020

Слуховете през последните седмици започнаха да клонят към нова схема за имената на смартфоните Galaxy на Samsung, като според неофициалната информация дотук се очаква наследникът на S10 да се казва S20, а не S11. Днес излязоха нови твърдения в подкрепа на този слух, а също така се посочва, че вторият модел със сгъваем дисплей на корейците ще се казва Galaxy Bloom. 

LG се заема с възраждането на смартфоните си, обещава "уау фактор" при новите модели

885
Написана от nixanbal 10 януари 2020

В последните години LG сякаш изгуби пътя при смартфоните или просто реши да фокусира вниманието си върху други продуктови категории. На CES 2020 обаче компанията даде заявка, че ще работи усилено да се завърне към успешните си години в този сегмент, като се надява да излезе на печалба през 2020 или 2021 г.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer