Умен град @ nixanbal

Теленор ще може да запази името си след продажбата

3296
Написана от nixanbal 31 юли 2018

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена до края на юли (т.е. днес), потвърдиха от отдел Комуникации на Теленор Груп за nixnabal.com. Информацията идва ден, след като Европейската Комисия даде зелена светлина сделката да продължи. 

OnePlus 3 и 3T също ще получат ъпдейт до Android P

1246
Написана от nixanbal 31 юли 2018

OnePlus 3 и OnePlus 3T от 2016 г. също ще получат ъпдейт до очаквания Android P. Това стана ясно с публикация в официалните форуми на китайската компания, където засега не се посочва кога може да се очаква актуализацията. 

Появи се снимка на предполагаемия Huawei Mate 20 Pro - с дисплей без ноч и без рамки

1598
Написана от nixanbal 31 юли 2018

В мрежата се появи за първи път снимка на смартфона, за който се твърди, че е следващият топмодел на Huawei. Става въпрос за Mate 20 Pro, който очакваме да бъде представен тази есен. 

Европейската Комисия разреши сделката по продажбата на Теленор

2724
Написана от nixanbal 30 юли 2018

Продажбата на българския Теленор е все по-близо, след като Европейската Комисия даде зелена светлина на сделката. Ако всичко върви по план, много скоро собственик на оператора ще бъде чешката инвестиционна компания PPF Group, собственост на един от най-богатите хора в Чехия - 54-годишният Петр Келнер.

Появиха се физически макети на необявените 6.5- и 6.1-инчов iPhone

1647
Написана от nixanbal 30 юли 2018

През септември очакваме Apple да покаже три нови модела iPhone - един по-достъпен с 6.1" LCD дисплей, един 5.8" с OLED екран, наследник на iPhone X, както и неговата по-голяма версия с 6.5" OLED панел. В мрежата сега се появиха снимки на макетите на две от тези устройства. 

A1 пуска дигитален портфейл и собствена кредитна карта през август

2339
Написана от nixanbal 30 юли 2018

Операторът A1 обяви, че скоро ще предложи на клиентите си две финансови услуги - дигитален портфейл и собствена кредитна карта, за които спомена още при ребрандирането си през май. И двете ще са достъпни през август.

Лаптопът с тъчскрийн в тъчпада Asus ZenBook Pro скоро излиза в България

2302
Написана от nixanbal 27 юли 2018

Обявеният през юни лаптоп ZenBook Pro на Asus скоро излиза в България. Машината с иновативен тъчпад, превръщащ се и във функционален сензорен дисплей, както и други нови модели на компанията, бяха представени на събитие у нас.

A1 Smart N9 е първият смартфон под бранда на оператора

3207
Написана от nixanbal 27 юли 2018

На събитие в София вчера вечерта A1 представи първия смартфон под собствения си бранд - A1 Smart N9. Устройството е бюджетно ориентиран модел, но залага на приятен дизайн, 18:9 дисплей и по-дълъг срок на гаранционното обслужване. 

Теленор пуска VolTE за всички клиенти със съвместими телефони от 1 август 2018 г.

4417
Написана от nixanbal 26 юли 2018

След като през май Теленор стартира тестове на технологията VoLTE в 4G мрежата си, днес операторът обяви, че от 1 август всички клиенти ще могат да я използват. Разбира се, необходимо е мобилният телефон да поддържа VoLTE. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer