Умен град @ nixanbal

Google Maps вече показва навигация с градския транспорт в София

4241
Написана от nixanbal 02 май 2019

Услугата за навигация с използване на градския транспорт на Google Maps вече е достъпна и за София. Потребителите вече могат да избират допълнителната екстра за напътствия из града, която досега не беше достъпна тук. 

Разкриха предпремиерно дизайна на Moto Z4

896
Написана от nixanbal 02 май 2019

Motorola в момента вдига много шум около 5G приставката, която заедно със смартфона Moto Z3 се продава като първия 5G смартфон в новата мрежа на Verizon в САЩ. Компанията обаче много скоро ще представи по-съвременен смартфон, с който същият този 5G MotoMod ще може да се използва. Въпросният Moto Z4 се появи в детайлно изображение, споделено от @evleaks и разкриващо дизайна му от всеки ъгъл. 

IDC: Huawei застава на второ място в света с 50% скок в доставките на смартфони през Q1

1082
Написана от nixanbal 01 май 2019

От финансовите резултати на Apple и публикувания успоредно доклад на IDC вече стана ясно, че през първите три месеца на 2019 г. iPhone е отстъпил второто място на Huawei. Интересното обаче е, че този път китайците не са се докоснали до по-високата позиция само на косъм, а са я превзели с гръм и трясък. 

Honor 20 Lite предлага тройна основна камера + 32 МР за селфита

1076
Написана от nixanbal 01 май 2019

На 21 май в Лондон очакваме управляваният от Huawei бранд Honor да представи новите си топмодели от семейството Honor 20, но още днес се появи първото устройство в тази серия. Става въпрос за Honor 20 Lite, който е най-бюджетният модел в групата и ще бъде нещо като още по-достъпна алтернатива на Huawei P30 Lite.

Apple отчита нов спад в продажбите на iPhone, но и сериозен ръст на услугите, iPad и носими технологии

923
Написана от nixanbal 01 май 2019

Apple публикува финансовия си отчет за първите три месеца на календарната 2019 г., с които съобщава за 5% спад в общите приходи на годишна база. Той до голяма степен се дължи на все още ключовия продукт на компанията - iPhone, но успоредно се затвърждава тенденцията за нарастващо за финансовите резултати значение на сектор услуги. 

Samsung отчита сериозен спад в печалбата, но не заради смартфон дивизията

837
Написана от nixanbal 30 април 2019

Samsung вече беше предупредила, че очаква слаби финансови резултати за първите три месеца на календарната 2019-а и ето че времето им дойде. Корейците отчитат 60% годишен спад в печалбата, но смартфоните не са причината. 

Потребителите с платен абонамент за Spotify са два пъти повече от тези на Apple Music

756
Написана от nixanbal 30 април 2019

Spotify прехвърли 100 милиона потребители с платен абонамент, което е два пъти повече спрямо докладваните по-рано този месец 50 милиона плащащи клиенти на най-близкия конкурент - Apple Music. 

Появи се информация за базовия Moto E6

754
Написана от nixanbal 30 април 2019

Motorola изглежда скоро ще обнови и серията Moto E, след като в началото на годината актуализира цялата линия Moto G. В мрежата се появи информация за необявения Moto E6, който очаквано ще бъде сравнително базов модел. 

Google съобщава за спад в продажбите на Pixel, обещава нови продукти на 7 май

638
Написана от nixanbal 30 април 2019

Alphabet, компанията майка на Google, обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на 2019 г., с които отчете 17% по-високи приходи на годишна база от $36.33 милиарда и $6.6 милиарда печалба. Въпреки ръста акциите на Alphabet се понижиха с няколко пункта, защото не отговориха на очакванията на анализаторите. В същия доклад Google съобщава за спад в продажбите на смартфоните Pixel, но и обещава нов хардуер за събитието си на 7 май. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer