Alcatel предлага 18:9 дисплеи в три нови серии смартфони от нисък до среден клас

661
Написана от nixanbal 10 януари 2018

TCL, които стоят зад смартфоните с бранда Alcatel и BlackBerry, обявиха на CES 2018, че подготвят три нови серии смартфони - Alcatel 5, Alcatel 3 и Alcatel 1. Устройствата ще бъдат детайлно представени на Световния мобилен конгрес в Барселона в края на февруари, но отсега знаем, че всички ще предлагат популярните в момента издължени екрани със съотношение на страните 18:9. 

Официално: Samsung ще представи Galaxy S9 на MWC 2018

837
Написана от nixanbal 10 януари 2018

Ето и една гореща новина, която излиза покрай CES, но всъщност е свързана със задаващото се в края на февруари изложение в Барселона. Samsung потвърди официално, че ще представи новия си топмодел Galaxy S9 на събитие по време на MWC 2018. 

Теленор започва 2018-а с нов маркетинг директор

703
Написана от nixanbal 09 януари 2018

Теленор обяви, че от утре ще има нов главен маркетинг директор. Поста ще поеме Горан Маркович, който работи в компанията от 2004 г. насам. Досега заемащия длъжността Саша Филипович поема позицията на главен маркетинг директор в Теленор Сърбия и Черна гора.

Motorola представи Moto Mod приставка за измерване на кръвно налягане чрез смартфона

554
Написана от nixanbal 09 януари 2018

Motorola представи две нови приставки Moto Mods за смартфоните от серията си Moto Z. Модулите носят имената Lenovo Vital Moto Mod и Livermorium Keyboard Moto Mod и са плод на инициативата Transform the Smartphone, с която производителят насърчава разработката на аксесоари за своите устройства. 

Google Assistant вече говори и от умни екрани за дома и офиса

349
Написана от nixanbal 09 януари 2018

Google обяви, че виртуалният им помощник Google Assistant вече ще се предлага и от т.нар. Smart Displays. Става въпрос за настолни устройства с екрани, които обогатяват полезните свойства на асистанта с визуално съдържание. 

GoPro се отказва от дроновете

515
Написана от nixanbal 09 януари 2018

GoPro направи интересен опит да навлезе на пазара на летящите роботи, но се оказва, че моделът Karma не е готов да се изправи срещу конкуренцията на DJI и ще остане първият и последен дрон на американците. 

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

917
Написана от nixanbal 09 януари 2018

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако американската компания се окаже виновна, законът предвижда до 2 години лишаване от свобода и глоба от до 5% от годишните приходи. 

Google обединява всички свои разплащателни варианти в услугата Google Pay

516
Написана от nixanbal 09 януари 2018

Google обяви новата си услуга Google Pay. Не става дума за съвсем нов продукт, а за нещо, което обединява всички досегашни варианти за разплащания на компанията. 

LG G7 ще бъде представен месец след MWC 2018

779
Написана от nixanbal 09 януари 2018

Последните години LG използва голямата сцена на Световния мобилен конгрес в Барселона, за да представя флагманите от серията си G, но не и през 2018-а. Според източници от Корея, цитирани от The Investor, компанията планира да забави с месец анонса на най-важния си модел за годината. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer