Умен град @ nixanbal

ТОП 5 на 2018: Най-изгодните оферти за смартфони

3096
Написана от nixanbal 26 декември 2018

Годишната обзорна поредица "ТОП 5 на 2018" на nixanbal продължава със селекция на някои от най-изгодните оферти за смартфони, които видяхме през годината. Тук ще ви разкажа за 5 устройства, за които смятам, че са сред най-добре балансираните предложения като цена-екстри. Накратко - ако сте си купили или планирате покупка на някой от тези модели, със сигурност не бива да съжалявате за инвестицията си.

Honor V20 залага на 48 МР сензор от Sony и премиум чипсет Kirin 980

1625
Написана от nixanbal 26 декември 2018

Honor обяви днес в Китай новия си флагман V20, който в края на януари ще видим и във версия за Европа под името Honor View 20. Апаратът залага на премиум конфигурация и нова камера с 48 МР основен сензор от Sony. 

ТОП 5 на 2018: Най-интересните иновации при смартфоните

2325
Написана от nixanbal 24 декември 2018

В края на декември е време за традиционната обзорна поредица "ТОП 5" на nixanbal, която посочва някои от най-важните и най-интересните премиери, събития и иновации в технологичния свят за изминалата година. Без повече предварителни думи - започваме директно с първия материал в тази селекция, посветен на иновациите в света на смартфоните.

Започва ъпдейтът до Android 9 Pie за Samsung Galaxy S9 и S9+

1732
Написана от nixanbal 24 декември 2018

В навечерието на Коледа Samsung зарадва собствениците на флагмана им Galaxy S9 и неговата по-голяма версия S9+, които вече получават ъпдейт до Android 9 Pie. Актуализацията е започнала в различни страни в Европа, но се разпространява поетапно, така че е възможно някои бройки да я получат след няколко дни. 

Камерата на Samsung Galaxy S10 изглежда ще предлага нов нощен режим Bright Night

1971
Написана от nixanbal 21 декември 2018

Нощният режим при камерафоните става все по-гореща тема и усилията на повечето брандове започват да са концентрирани върху разработката именно на такъв за техните устройства. Скоро изглежда и Samsung ще въведат решение за по-добри снимки при ниска осветеност, което ще се нарича Bright Night. 

Uber подновява тестовете на самоуправляващи се автомобили 9 месеца след фаталната катастрофа

1062
Написана от nixanbal 21 декември 2018

Uber подновява програмата си за тестове на самоуправляващи се автомобили в САЩ, след като през март тя беше преустановена заради инцидент с фатален край за пешеходец. Този път мащабът на програмата е значително по-скромен и с повече мерки за сигурност. 

Камерата на OnePlus 6T остана зад тези на премиум флагманите в теста на DxOMark

1446
Написана от nixanbal 20 декември 2018

DxOMark публикува току-що резултатите от своя тест на камерата на OnePlus 6T. Според оценката на сайта най-новият смартфон на китайския бранд постига много добър сбор точки, но все пак остава след водещите модели от най-висок клас на пазара. 

Някои таблети iPad Pro пристигат леко огънати, но това не е проблем, заявиха от Apple

1794
Написана от nixanbal 20 декември 2018

Някои бройки от новите модели iPad Pro могат да пристигнат леко огънати, но това не е дефект, заявиха от Apple. Коментарът е споделен пред The Verge, след като потребители съобщиха за извивки в корпуса на таблета си, появили се след дни нормално ползване или дори дошли така в кутията. 

Сам вкъщи с Google Home

1288
Написана от nixanbal 20 декември 2018

Изумително е, но докато българските телевизии все още се бавят с традиционното предколедно излъчване на филма "Сам вкъщи" Google пресъздаде сцени от него в новата си реклама. Видеото, което носи заглавието "Home Alone Again with the Google Assistant", е с участието на Маколи Кълкин.  

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer