Умен град @ nixanbal

Huawei получи зелена светлина да работи по част от 5G мрежата във Великобритания

795
Написана от nixanbal 24 април 2019

Тереза Мей е дала съгласието си Huawei да доставя оборудване за 5G мрежата на Великобритания, въпреки изразените наскоро притеснения от Националния център за киберсигурност на Острова. Китайската компания обаче няма зелена светлина да изгражда цялостната инфраструктура, а само отделни нейни компоненти. 

Гръцката MLS влиза у нас със смартфон с гласов асистент на български

1486
Написана от nixanbal 24 април 2019

Гръцката компания MLS Innovation обяви, че влиза на пазара в България със смартфон под своя бранд, който предлага гласов асистент на български език. Асистентът се нарича MAIC (MLS Artificial Intelligence Centre) и се разработва от 15 години, споделят създателите му. 

Официално: OnePlus организира най-амбициозното си събитие досега на 14 май

884
Написана от nixanbal 23 април 2019

Информацията вече беше изтекла, но днес OnePlus обяви официално, че организира събитие за 14 май. Тогава китайската компания ще покаже новите си модели от "серията OnePlus 7". Точно така - вече говорим за серия, а не за един нов смартфон. 

У нас се предлага първата в Европа банкова карта с дизайн от "Игра на тронове"

1362
Написана от nixanbal 23 април 2019

HBO България обяви, че у нас ще се предлага банкова карта с дизайн от "Игра на тронове". Това е първата такава карта в Европа, като желаещите вече могат да заявят интереса си. 

Пълно разглобяване на Huawei P30 Pro показва перископната система отблизо (видео)

1209
Написана от nixanbal 23 април 2019

Huawei P30 Pro вече събра овации за новата си четворна система камери, но тук няма да си говорим за качеството на снимките. Вместо това ви предлагам видеото на @jerryrigeverything, в което той разглобява телефона на съставните му части и ни разкрива как точно изглежда перископната камера и останалите компоненти на P30 Pro. 

Samsung отлага пазарната премиера на Galaxy Fold, за да заздрави защитата на дисплея

695
Написана от nixanbal 23 април 2019

Samsung обяви, че е взела решение да отложи за неопределено време пазарната премиера на първия смартфон със сгъваем дисплей - Galaxy Fold. Причината е обратната връзка от ревюиращите телефона медии, които докладваха за някои проблеми с дисплея му. Корейците ще съобщят новата дата за пазарния дебют на устройството си в следващите седмици. 

OnePlus 7 Pro ще предлага 2K дисплей от Samsung и 5G свързаност

968
Написана от nixanbal 22 април 2019

Новият топмодел на OnePlus ще бъде придружен за първи път от по-мощна модификация OnePlus 7 Pro, която изглежда ще предлага 5G свързаност и впечатляващ дисплей. Екранът ще бъде с 2K резолюция и ще се произвежда от Samsung.

Apple може да пренесе Screen Time, Siri Shortcuts и други екстри от iOS в компютрите си

1003
Написана от nixanbal 20 април 2019

На задаващата се през юни Световна конференция за разработчици на Apple (WWDC) очакваме новини, основно свързани със софтуерните платформи на компанията. Една от ключовите новини там ще бъде пренасянето на различни екстри от iOS към macOS, на която се базират компютрите Apple, пише сайтът 9to5mac.com. 

Новите модели iPhone ще предлагат подобрена селфи камера + детайли за основната

1768
Написана от nixanbal 19 април 2019

Смартфоните на Apple от 2019 г. ще правят значително по-добри селфита, защото Apple подготвя сериозна промяна в предната камера на всички нови модели iPhone, споделя анализаторът, популярен с точните си прогнози по темата Apple, Минг-Чи Куо. Същият споделя и някои детайли за основната камера на устройствата. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer