Умен град @ nixanbal

HTC U12+ получи 103 точки в камератеста на DxOMark

2756
Написана от nixanbal 23 май 2018

Току-що обявеният флагман HTC U12+ вече има ревю в сайта за оценки на камерите DxOMark, който му е дал 103 точки. Така U12+ застава на второ място в класацията.

5G ще остане мечта за България, ако не бъде освободен нужният спектър, заяви шефът на А1

4747
Написана от nixanbal 22 май 2018

За да заработи пълноценна 5G мрежа, е необходимо да бъдат изпълнени 3 ключови условия, заяви на провелата се днес в София пресконференция главният изпълнителен директор на А1 Александър Димитров. Конкретно за България важен и все още нерешен проблем е освобождаването на честотния спектър в обхвата на 700 и 800 MHz от военните, без което 5G ще остане мечта за страната ни, коментира Димитров. 

Новите планове A1 One и A1 One Unlimited в детайли

11659
Написана от nixanbal 22 май 2018

Мтел вече официално е А1, а заедно с това има някои промени, които можете да научите в този материал. Една от новостите са и освежените мобилни тарифни планове, чието име е A1 One. 

Мтел става А1: Какво означава това за клиентите

11779
Написана от nixanbal 22 май 2018

На пресконференция днес в София главният изпълнителен директор на Мтел, Александър Димитров, и този на A1 Group, Алехандро Платер, обявиха официално преименуването на оператора на А1 България. Целта на групата е ребрандингът да й даде по-силно присъствие в Европа, където оперира в няколко държави, а у нас клиентите би следвало да започнат да възприемат компанията като доставчик не само на мобилна, а на пълен пакет услуги и собствено съдържание.

Какво обаче означава промяната за клиентите?

Siri подсказа, че ще получи нов глас и нов "дом"

2678
Написана от nixanbal 22 май 2018

Световната конференция за разработчици на Apple започва в началото на юни, като вече имаме подсказка за част от нещата, които можем да очакваме там. Информацията издаде гласовият асистент Siri, който сподели, че на WWDC 2018 ще получи нов глас и нов "дом". Ето и какво означава това...

Президентът Барак Обама ще участва в нови филми и сериали на Netflix

2128
Написана от nixanbal 22 май 2018

След като по-рано тази година се появиха слухове, днес официално е факт - Netflix са сключили споразумение с Барак Обама за участието му в нова поредица за стрийминг услугата. Говори се, че Apple също са имали интерес към такъв проект, но сделката им се е изплъзнала. 

HMD Global си осигури нови $100 милиона финансиране за разрастване бизнеса с телефоните Nokia

2547
Написана от nixanbal 21 май 2018

HMD Global обяви, че си е подсигурила нови 100 милиона щатски долара от различни инвеститори, с които планира да разшири своите бизнес операциии и да финансира растежа на компанията през втората година от създаването си. Така моментната пазарна оценка на базираната във Финландия компания надхвърля $1 милиард. 

Умният транспорт - кръвоносната система на умния град

3555
Написана от nixanbal 21 май 2018

Време е за старта на проекта Умен град, за който ви разказах още преди няколко седмици. В него ще ви разказвам за различни услуги, решения и сценарии, които се появяват в България променят градовете ни. Да, макар и не толкова забележимо, София, Бургас и други малки и големи населени места в страната вече вървят по пътя на умния град, заради което смятам, че има смисъл да обърнем внимание на темата и да говорим повече за нея, така че да помогнем нещата да започнат да се случват по-бързо и по-лесно. 

Samsung представи новите модели Galaxy J8, Galaxy J6 и Galaxy J4

2259
Написана от nixanbal 21 май 2018

Samsung представи официално новите си смартфони от най-достъпната серия Galaxy J. Нейни представители са моделите Galaxy J8, Galaxy J6 и Galaxy J4, като все още очакваме официална информация кои ще пристигнат в България и на какви цени. Ето обаче основните им характеристики...

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer