Умен град @ nixanbal

Lenovo Z5 Pro GT минава на по-висока предавка с чипсет Snapdragon 855 и 12 GB RAM

1337
Написана от nixanbal 19 декември 2018

Ако си мислехме, че 10-те гигабайта оперативна памет на OnePlus 6T McLaren Edition са безсмислени - чуйте какво са подготвили Lenovo. Компанията показа новите си смартфони от среден клас Lenovo Z5s и Lenovo S5 Pro GT, както и значително по-напомпаната версия Z5 Pro GT, оборудвана с цели 12 GB RAM. 

LG PuriCare е мощен пречиствател на въздуха с филтър за супер фини частици до 1 микрон

810
Написана от nixanbal 19 декември 2018

В разгара на сензора, в който мръсният въздух може да се види и помирише LG пуска на българския пазар мощния си пречиствател PuriCare, а заедно с премиерата му представи пред медии и резултатите от проведено проучване за това как възприемаме състоянието на въздуха в България. 

Започва актуализация до Android 9 Pie за Huawei Mate 10 Pro, P20 и P20 Pro в България

1244
Написана от nixanbal 19 декември 2018

Huawei обяви, че вече е започнала актуализацията до Android 9 Pie за някои от техните смартфони. Ъпдейтът ще засегне моделите Mate 10 Pro, P20 и P20 Pro, като разпространението му е поетапно и се очаква да приключи след няколко седмици. 

GoPro ще изнесе част от производството си извън Китай

620
Написана от nixanbal 18 декември 2018

GoPro обяви, че ще изнесе част от производството на своите екшън камери извън Китай. Новината идва като резултат от търговската война между Пекин и Вашингтон, което води и до опасения от по-високи такси при внос в САЩ за GoPro. 

Huawei P30 Pro изглежда ще предлага четворна камера

1367
Написана от nixanbal 18 декември 2018

Huawei P30 Pro ще се появи в началото на 2019 г., но слуховете за него вече текат с пълна сила. В мрежата вече се появиха и изображения на модела, разпространени от производител на защитни калъфи, според които новият флагман на Huawei ще има 4 основни камери. 

Huawei Nova 4 има изрязана в дисплея 25 МР селфи камера + тройка обективи на гърба

1393
Написана от nixanbal 17 декември 2018

Huawei обяви най-новия си смартфон Nova 4, който предлага безрамков дисплей с дупка в горния си край, в която е заложена предната 25 МР селфи камера. Апаратът се базира на чипсета, познат от Huawei P20 Pro, а на гърба си има конфигурация от 3 обектива. 

Apple ще реши патентния спор с Qualcomm в Китай със софтуерен ъпдейт

903
Написана от nixanbal 17 декември 2018

Преди няколко дни стана ясно, че Qualcomm са постигнали забрана за продажбите на част от по-старите модели iPhone в Китай. Решението на съда е било взето на база два нарушени със смартфоните патента, но до влизането му в сила може и да не се стигне, защото Apple планира да пусне софтуерен ъпдейт, с който да излезе от ситуацията. 

Всички версии на Galaxy S10 може да предлагат обърнато безжично зареждане

1724
Написана от nixanbal 15 декември 2018

Функцията за обърнато безжично зареждане изглежда ще става все по-популярна, въпреки че за мнозина е по-скоро безполезна. След като я видяхме при Mate 20 Pro на Huawei, нова порция слухове сега твърди, че ще я видим и при следващите флагмани на Samsung. 

Huawei P30 Pro може да има двойно извит дисплей с ноч

841
Написана от nixanbal 14 декември 2018

Все още има няколко месеца до премиерата на Huawei P30 и P30 Pro, но слуховете около тях започнаха да се засилват. След като чухме, че P30 Pro може да използва все още необявения 38 МР сензор за камери на Sony, новата порция слухове от достоверен източник твърди, че същият ще предлага двойно извит дисплей с изрязана част в горния край.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer