Умен град @ nixanbal

В САЩ Galaxy Note 10 ще се продава с до $600 отстъпка при връщане на друг смартфон

1428
Написана от nixanbal 26 юли 2019

До $600 отстъпка ще получат потребителите в САЩ, които върнат своя смартфон при покупката на новия Galaxy Note 10 на Samsung. Компанията вече стартира официална trade-in кампания, независимо че до премиерата на Note 10 остават още десетина дни. 

Google отчита над 100% ръст в продажбите на смартфоните Pixel за последните три месеца

1081
Написана от nixanbal 26 юли 2019

Google представи финансовите си резултати за второто тримесечие на 2019 г., в които се откроява сериозен ръст в продажбите на смартфоните Pixel. Увеличението е над 100% спрямо същия период на миналата година, обяви Съндар Пичай, главен изпълнителен директор на компанията. 

Разговор за мобилните портфейли и мобилните разплащания с Иван Хаджов от Mastercard

1167
Написана от nixanbal 26 юли 2019

В края на юни излезе проучване, според което българите са изключително добре запознати със съвременните технологии и приемат позитивно дигитализацията в най-различни сфери. Важно е да отбележим, че проучването е сред хора, които са банкови клиенти и използват интернет, но още по-важно е, че същите въпроси са били зададени на потребители в целия регион на Централна и Източна Европа и на този фон България има над средните резултати по отношение на ползване на дигитални услуги и приложения.

Официално: Apple придобива бизнеса с модеми за смартфони на Intel за $1 млрд.

742
Написана от nixanbal 26 юли 2019

След като преди няколко дни излязоха слухове, днес новината беше официално потвърдена - Apple ще придобие бедстващия бизнес с модеми за мобилни устройства на Intel, като цената на сделката е $1 милиард. Целта е създаделите на iPhone да използват новите активи, за да започнат сами да разработват 5G модеми за бъдещите версии на смартфона си. 

Новият Sony RX100 VII обещава производителността на Alpha 9 в джобен формат

787
Написана от nixanbal 25 юли 2019

Sony обнови днес още една от емблематичните си серии фотоапарати - тази на компактните премиум модели RX100. Новият модел Sony RX100 VII обещава производителността на Alpha 9, само че в джобен формат. А ето и детайлите...

Nokia 8.2 вероятно ще предлага 32 МР изскачаща селфи камера и Android Q

778
Написана от nixanbal 25 юли 2019

HMD Global изглежда вече подготвя премиерата на Nokia 8.2, който ще унаследи представения в края на миналата година Nokia 8.1 (на снимката горе) и вероятно ще бъде първият смартфон от компанията с изскачаща селфи камера. 

Nokia 220 4G е базова слушалка с 4G връзка и VoLTE на цена 39 евро

1032
Написана от nixanbal 25 юли 2019

HMD Global представи Nokia 220 4G, който не е смартфон, а съвсем базово устройство, но с 4G поддръжка. Освен това се появи Nokia 105, като и двата модела излизат на пазара в Европа през август. 

Официално: Поправеният Samsung Galaxy Fold излиза на пазара през септември

800
Написана от nixanbal 25 юли 2019

Четири месеца по-късно Samsung Galaxy Fold излиза на пазара. Първият смартфон със сгъваем дисплей на корейците трябваше да се появи по магазините още в края на април, но се наложи отлагане на премиерата заради открити от тестващите го журналисти проблеми с екрана. 

Microsoft неволно разкри как ще изглежда обновеното Start меню на Windows 10

963
Написана от nixanbal 24 юли 2019

Слуховете, че Microsoft скоро може да се откаже от т.нар. Live Tiles в Start менюто на Windows 10 днес бяха почти официализирани. Компанията неволно разкри бъдещата визия за тази ключова част от операционната си система чрез ъпдейт към тестърите по програмата Windows Insider. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer