Samsung акцентира върху качествата на смартфон екраните си, докато Google търси изход от драмата със своите

937
Написана от nixanbal 27 октомври 2017

В последните седмици смартфонът с OLED екран Google Pixel 2 XL, който не се продава в България, се оказа моделът с най-сериозни проблеми, засягащи качествата на дисплея му. И докато Google подготвя оправдателни статии и софтуерни ъпдейти, за да се опита да избегне по-задълбочена катастрофа, Samsung реши да се възползва и да пусне промо видео с хвалебствия от американски YouTube-ъри по адрес на Super AMOLED екраните в топмоделите Galaxy.

Собствениците на Nokia 8 могат да тестват Android 8.0 Oreo още сега

863
Написана от nixanbal 26 октомври 2017

HMD Global обяви, че стартира Nokia phones beta labs - инициатива, с която собствениците на смартфони Nokia с Android ще могат да тестват ранни версии на следващите софтуерни ъпдейти. Първи е моделът Nokia 8, който може да получи нефинално копие от Android 8.0 Oreo още сега. 

OLED дисплеите не са подходящи за телевизори, смятат от Samsung

1258
Написана от nixanbal 26 октомври 2017

В последно време смартфон компаниите масово преминават към OLED технологията за дисплеите на своите топмодели, като един от водещите производители на такива панели и смартфони с тях е самият лидер на пазара - Samsung. Корейците обаче не смятат, че OLED технологията е подходяща за по-големи екрани и отхвърлят идеята да използват такива панели в сферата на телевизорите. 

Samsung ще започне с ъпдейта до Android 8.0 Oreo в началото на 2018 г.

1200
Написана от nixanbal 26 октомври 2017

Актуализациите при Android са мистериозна материя и за това говори фактът, че повечето производители на такива смартфони все още не са обявили нищо за планирани ъпдейти. Samsung включително. Ако обаче може да се вярва на турския новинарски сайт на компанията, преходът към Oreo за моделите Galaxy ще започне в началото на 2018 г.

Социалната коледна кампания #BePresent на Huawei получи отличие от Европейската асоциация на комуникационните агенции

552
Написана от nixanbal 25 октомври 2017

Huawei получи отличие на наградите Euro Effie за социалната си комуникационна кампания #BePresent, която реализира в края на миналата година на няколко пазара в региона. Вероятно си спомняте кампанията, която се завъртя и в България и чието послание беше около празниците да използваме по-малко смартфоните си, за да бъдем повече с близките си. 

Първо по Дарик #233: Представяне на iPhone 8 Plus

2428
Написана от nixanbal 25 октомври 2017

Здравейте с брой 233 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! Тази сутрин с Мишо Дюзев показахме в ефир iPhone 8 Plus, за който споделих впечатленията си след десетдневно ползване като основен телефон. 

Sony решава проблема с изкривения образ при камерафоните си чрез софтуерен ъпдейт

901
Написана от nixanbal 25 октомври 2017

Sony обяви, че се е вслушала в желанието на потребителите и е подготвила решение за проблема с изкривяването на перспективата при своите камерафони от най-висок клас. Това става с ъпдейт, който вече започна за Xperia XZ Premium.

Появи се изображение на предполагаемия OnePlus 5T с безрамков дисплей

831
Написана от nixanbal 24 октомври 2017

Китайците от OnePlus може да са следващите със смартфон с безрамков дисплей. Вече чухме, че тази есен е вероятно да се появи ъпгрейд на OnePlus 5 под името OnePlus 5T, а сега имаме и изображение, за което се счита, че разкрива част от дизайна на въпросното устройство. 

Huawei е доставила над 100 милиона смартфона за първите 9 месеца на 2017 г.

1062
Написана от nixanbal 24 октомври 2017

Над 100 милиона доставени смартфона регистрира Huawei за първите три четвърти на 2017 г., става ясно от цитирана официална информация в сайта China Daily. С това китайският производител регистрира 19% ръст спрямо същия период на миналата година.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer