Умен град @ nixanbal

Новият OLED телевизор на Sony вече се продава в България

1852
Написана от nixanbal 21 май 2018

Sony обяви, че в България вече е наличен най-новият телевизор Bravia AF8, който е част от серията 4K HDR OLED модели на компанията и използва технологията Acoustic Surface за по-впечатляващ звук. 

Приложение за спортни фенове с добавена реалност спечели adidas Hackathon: Sofia

1844
Написана от nixanbal 21 май 2018

Приложение, което използва добавена реалност и цели да направи изживяването на спортните фенове още по-вълнуващо, спечели хакатона на adidas в София, който се проведе на 12 и 13 май. Отборът, който създаде и представи проекта пред журито, се нарича iLike Classic.

AI асистентът на Google ще предупреждава хората, че говорят с робот и разговорът се записва

1039
Написана от nixanbal 21 май 2018

На конференцията Google I/O видяхме една от най-впечатляващите презентации, която ни запозна с най-новите постижения в областта на изкуствения интелект на Google. Компанията показа Google Duplex - услуга, която по ваша заръка ще може да провежда телефонни разговори с истински хора и да ви запазва час при фризьора или да поръчва храна например. След демонстрацията останаха много отворени усти и още повече въпроси...

Apple подготвя по-евтина версия на HomePod под бранда Beats, твърди слух

954
Написана от nixanbal 21 май 2018

Apple може да пусне по-евтина версия на домашния си смартговорител HomePod, който от няколко месеца е на пазара, но не успя да се превърне в хит сред феновете на компанията. Информацията за новия модел идва от тайванските медии, като според тях цената на устройството ще бъде около $199. 

Новата реклама на Samsung Galaxy S9 е поредна директна атака срещу iPhone X

4263
Написана от nixanbal 18 май 2018

Samsung пусна поредна реклама, с която директно атакува прекия си конкурент Apple. Клипът показва "тежкия" живот на собственичка на стар модел iPhone, която е изкушавана да премине към Galaxy S9. 

Nokia X6 изглежда ще се появи и на световния пазар

2889
Написана от nixanbal 18 май 2018

Преди няколко дни, на 16 май, HMD Global представиха в Китай и само за Китай първия смартфон от новата си серия X - Nokia X6. Устройството обаче може би ще се появи и в останалата част на света, което подсказва Юхо Сарвикас, главен продуктов директор в компанията. 

Появиха се изображения и пълни детайли за HTC U12+

3068
Написана от nixanbal 18 май 2018

HTC U12+ се очаква на 23 май, но днес @evleaks разпространи няколко изображения и пълен списък с характеристиките на устройството. От кадрите се вижда, че тайванците няма да използват т.нар. ноч при дисплея, а ще залагат на издължен дисплеи с по-тънки рамки отгоре и отдолу. Ето и какво ни очаква като характеристики...

Мтел обяви важно събитие за 22 май, очакваме новини за ребрандинга

6222
Написана от nixanbal 17 май 2018

Мтел обяви важно събитие за 22 май в София, когато обещава да ни разкаже как "ще се промени изцяло, а с него и пазарът на телекомуникации в страната". На пресконференцията ще присъстват главният изпълнителен директор на телекома Александър Димитров, както и главният изпълнителен директор на A1 Group Алехандро Платер. Звучи като събиране за анонса на ребрандинга, нали?

Asus Zenfone 5 получи висока оценка за камерата си от DxOMark

2786
Написана от nixanbal 17 май 2018

Обявеният на MWC 2018 в Барселона смартфон Asus Zenfone 5 може да не е в най-високия ценови сегмент, но камерата му изглежда заслужава специално внимание. Сайтът DxOMark публикува своите тестове, според които камерафонът на тайванците постига оценка от цели 90 точки. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer