Умен град @ nixanbal

Google пуска приложението Gallery Go като олекотена версия на Google Photos

904
Написана от nixanbal 24 юли 2019

Google представи новото си приложение Gallery Go, което е нещо като олекотена версия на Google Photos и е създадено най-вече за смартфони с по-слаба конфигурация и за региони, където интернет връзката не е достатъчно добра или достъпна. 

Официална премиера на Honor 9X и Honor 9X Pro - изскачаща селфи камера, 48 МР основна и цени от 180 евро

1115
Написана от nixanbal 24 юли 2019

Huawei изглежда все още очаква официално "да", за да продължат бизнес отношенията ѝ с американските компании, но в Китай тази седмица бяха представени два нови модела от бранда Honor. Това са очакваните Honor 9X и Honor 9X Pro, които предлагат 48 МР основна камера, изскачаща селфи камера и ще се продават на цени от около 180 евро, поне в родината си. 

Apple може да представи новия 16-инчов MacBook Pro през октомври

451
Написана от nixanbal 24 юли 2019

За 16-инчовия MacBook Pro на Apple слушаме от доста време насам, а най-новите слухове твърдят, че ще го видим през октомври. Новата машина обаче няма да е просто ново стъпало нагоре като размери, а и като цена и цялостно позициониране. 

Samsung Galaxy Note 10 ще предлага три пъти по-бързо обърнато безжично зареждане

1926
Написана от nixanbal 23 юли 2019

Остават две седмици до световната премиера на новите флагмани Galaxy Note 10 и Galaxy Note 10+ на Samsung, а слуховете около тях стават все повече. Днес @onleaks сподели в Twitter детайли за спецификациите на двата модела, от които става ясно, че те ще предлагат значителни подобрения при технологията за обърнато безжично зареждане. 

Apple може да купи бизнеса с 5G модеми за смартфони на Intel

804
Написана от nixanbal 23 юли 2019

След като принуди Intel да се откаже от бизнеса с 5G модеми за мобилни телефони сега Apple е на път да го придобие. Според информацията от The Wall Street Journal сделката може да бъде на стойност $1 милиард. 

Huawei Mate 30 Lite ще заеме дизайна на Mate 20 Pro, обещава четворна камера

1025
Написана от nixanbal 22 юли 2019

През втората половина на годината очакваме Huawei да представи новото поколение на своята серия смартфони Mate, което вероятно ще включва два основни модела от висок клас + по-достъпния Lite. Тъкмо за последното устройство става дума на следващите редове, след като тези дни се появи неофициално в цяла галерия изображения и детайли за очакваните му спецификации. 

Теленор започва тестове на 5G с две базови станции

1508
Написана от nixanbal 22 юли 2019

На събитие за медии днес пред централния си офис в Бизнес парк София Теленор обяви, че започва тестове на 5G и че вече има две изградени 5G базови станции. Беше проведен и първият видеоразговор през пето поколение мрежи у нас. 

Intel, Qualcomm и Google са на среща в Белия дом по въпроса с Huawei

790
Написана от nixanbal 22 юли 2019

Редица технологични компании са получили покана за среща в Белия дом от икономическия му съветник Лари Кудлоу, където ще бъде обсъден и въпросът за търговските отношения с Huawei, пише Reuters. Сред поканените са Intel, Qualcomm, Google, Micron, Microsoft и Broadcom.

4G покритие в лондонското метро ще има за първи път през 2020 г.

1040
Написана от nixanbal 19 юли 2019

Ако всеки път се ядосвате, когато интернет връзката на телефона ви се забавя в тунелите на метрото между Сердика и Софийския университет, вероятно ще ви бъде интересно да научите, че в лондонското метро тепърва започва да се изгражда 4G мрежа. Проектът на Transport for London стартира през 2020 г. и е планирано да приключи едва през 2025 г.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer