Умен град @ nixanbal

Nokia също подготвя геймърски смартфон

2492
Написана от nixanbal 19 септември 2018

Razer Phone сякаш заформи сериозна тенденция на пазара на смартфони и даде началото на цяла поредица специално предназначените за геймъри устройства. Следващият производител, който ще влезе в играта, е Nokia. 

Android влиза в автомобилите на групата Renault-Nissan-Mitsubishi след споразумение с Google

2398
Написана от nixanbal 18 септември 2018

Renault-Nissan-Mitsubishi обяви, че е подписала споразумение с Google, което ще вкара операционната система Android и услугите на технологичния гигант в автомобилите на групата. Очаква се първите модели с обновената инфоразвлекателна система да бъдат на пазара през 2021 година. 

Galaxy A7 (2018) изглежда ще бъде първият смартфон с тройна камера на Samsung

1440
Написана от nixanbal 18 септември 2018

Тройните камери изглежда скоро ще завладеят смартфоните, при това далеч не само тези от най-високия клас. Появиха се изображения на модела Galaxy A7 (2018), които разкриват, че той ще предлага тройна основна камера, с което вероятно ще бъде първият такъв модел на Samsung. 

A1 ще развива електронните спортове у нас със собствена гейминг лига

1313
Написана от nixanbal 18 септември 2018

A1 обяви, че ще инвестира в развитието на електронните спортове у нас и създаде собствена гейминг лига. A1 Gaming League стартира този уикенд и предвижда да излъчи своите първи шампиони през есента на 2019 г. 

Withings пуска първия си смартчасовник, след като се откупи обратно от Nokia

1423
Написана от nixanbal 18 септември 2018

През 2016 г. Nokia - финландците с мрежите, а не HMD Global, които стоят зад смартфоните с тази марка - придоби френския стартъп Withings и започна да предлага дигитални продукти за здраве под своя бранд. По-малко от две години по-късно бизнесът се оказа нерентабилен за новия собственик и активите бяха продадени обратно на един от основателите на Withings. Днес на пазара излиза първият модел умен часовник след последната сделка.

iOS 12 вече може да се изтегли на всички смартфони на Apple от iPhone 5S насам

1662
Написана от nixanbal 17 септември 2018

От днес, 17 септември, е достъпна за изтегляне най-новата версия на мобилната операционна система на Apple - iOS 12. С нея производителят обещава да донесе за по-старите модели iPhone и iPad по-бързи реакции, а също и някои нови екстри. 

Появи се снимка на предполагаемия Samsung Galaxy S10

2879
Написана от nixanbal 17 септември 2018

Очакваме Galaxy S10 в началото на 2019 г., но днес в мрежата се появи снимка, за която източникът твърди, че показва част от корпуса на необявения модел. Кадърът разкрива съвсем различен подход към горната част на дисплея, където няма нито рамка, нито т.нар. ноч. Решението на Samsung, ако снимката се окаже автентична, изглежда е камерата да бъде изрязана в самия дисплей.

Алтерко Роботикс пуска детски 3G смартчасовник с видеоразговори

1081
Написана от nixanbal 17 септември 2018

Българската компания Алтерко Роботикс обяви, че пуска в продажба нов умен часовник за деца, който е първият в серията с възможност за видеоразговори. 3G моделът MyKi Junior се предлага и от мобилните оператори.  

OnePlus ще представи първия си телевизор през 2019 г.

869
Написана от nixanbal 17 септември 2018

Китайците от OnePlus скоро ще излязат от рамките на смартфон производител и вече разработват първия си телевизор. Новината беше обявена в блог пост от самия основател и главен изпълнителен директор на компанията Пит Лау.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer