Умен град @ nixanbal

Huawei не планира смартфони с HarmonyOS през 2020 г.

765
Написана от nixanbal 10 декември 2019

През август Huawei представи своята собствена операционна система HarmonyOS, чиято разработка тече от години, но беше ескалирана заради търговската война между САЩ и Китай. Говореше се, че още в началото на 2020 г. може да видим следващия флагман на компанията с тази платформа, но според ново изявление на Huawei, цитирано от Reuters, производителят не планира смартфони с HarmonyOS за догодина. 

Закупилите Motorola One Action от VIVACOM могат да вземат Motorola E6 Play за 10 лв.

759
Написана от nixanbal 10 декември 2019

VIVACOM обяви, че този месец ще предлага специални условия за покупката на два от актуалните смартфона Motorola. Всички, закупили модела Motorola One Action, ще могат да вземат с него и модела Motorola E6 Play срещу допълнителни 10 лв. 

OnePlus 8 Lite може да върне компанията към смартфоните от среден клас

778
Написана от nixanbal 09 декември 2019

В началото на 2020 г. OnePlus може да представи модела OnePlus 8 Lite, който ще е първият смартфон на компанията от 4 години насам, попадащ в средния ценови сегмент. Устройството се появи в цяла галерия изображения и видео на негов 3D макет, който би трябвало да ни дава доста ясна представа как ще изглежда то. 

Появи се първият телевизор Nokia, само че не от Nokia

1476
Написана от nixanbal 08 декември 2019

През изминалата седмица HMD Global, които държат правата за производство и дистрибуция на смартфони с марката Nokia, показаха новия си модел Nokia 2.3. Също миналата седмица на пазара се появи и първият смарт телевизор с този бранд. Само че от трета компания. Оказва се, че финландците са отдали правата за използване на името им върху телевизори на индийската Flipcart. 

VIVACOM удвоява трафика в плановете си за първите 6 месеца от нов договор

1565
Написана от nixanbal 06 декември 2019

VIVACOM обяви, че ще предоставя два пъти повече мегабайти трафик на максимална скорост през първите 6 месеца на всеки нов договор, сключен до края на годината. Условията касаят плановете Smart от Smart M+ нагоре. 

Samsung Galaxy S11+ ще има 5000 mAh батерия + още детайли за новата камера

871
Написана от nixanbal 06 декември 2019

Остават около два месеца до премиерата на новата серия Galaxy S11 на Samsung, така че слуховете около тях започват осезаемо да се засилват. Новата порция информация дава яснота колко голяма ще бъде батерията на модела Galaxy S11+, а също така хвърля светлина върху новата конфигурация за основната камера. 

iPhone няма да има никакви портове през 2021 г.

1842
Написана от nixanbal 06 декември 2019

Потребителите отдавна искат от Apple да премахне своя Lightning порт в iPhone и да го замени с далеч по-универсалния USB Type-C, а компанията от Купертино изглежда е напът да се вслуша в тези желания. Но не съвсем. Според доказалия се с точните си прогнози анализатор Минг-Чи Куо през 2021 г. iPhone ще изгуби своя Lightning конектор, но той няма да бъде заменен от друг, а от безжична технология. 

Nokia 2.3 е базов телефон с голям екран и двойна AI камера

1059
Написана от nixanbal 05 декември 2019

HMD Global представи днес новия си смартфон Nokia 2.3, който попада в най-достъпния ценови сегмент, но все пак се опитва да направи впечатление с някои нови екстри, включително голям дисплей и двойна основна камера с изкуствен интелект. 

Qualcomm разкри колко по-добър е Snapdragon 865 от Snapdragon 855

779
Написана от nixanbal 05 декември 2019

След като по-рано тази седмица Qualcomm повдигна завесата над новия си премиум чипсет Snapdragon 865, днес вече имаме повече подробности за него, които разкриват колко по-добър е той от предшестващия го Snapdragon 855. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer