Умен град @ nixanbal

Apple и Qualcomm се споразумяха, оттеглят всички съдебни спорове

798
Написана от nixanbal 17 април 2019

Apple и Qualcomm обявиха, че са успели да достигнат до споразумение и са решили да прекратят всички съдебни спорове. Уреждането на отношенията между доскоро яростните противници включва изплащане на неназована сума от Apple към Qualcomm, а също и ново дългогодишно лицензионно споразумение. 

NIXANBAL на 10: Светослав Драгиев от Sony

713
Написана от nixanbal 17 април 2019

Здравейте с новото видео от специалната празнична поредица "NIXANBAL на 10", която реализираме съвместно с VW по случай 10 години от създаването на nixanbal.com! В тези кратки видеа мои гости са хора от технологичния и телеком бранша в България, за да си припомним някои интересни моменти от последните 10 години, но най-вече - за да отбележа юбилея на моя сайт по по-нестандартен начин.

Според DxOMark камерата на Samsung Galaxy S10 5G е наравно с тази на Huawei P30 Pro

1199
Написана от nixanbal 16 април 2019

DxOMark публикува своите тестове на камерата на Samsung Galaxy S10 5G, според които топмоделът на корейците има общ резултат от 112 точки, или точно колкото досегашния лидер Huawei P30 Pro. Ето и някои детайли... 

VW представи ID. ROOMZZ - концептуален автономен електрически SUV, очакван през 2021 г.

782
Написана от nixanbal 16 април 2019

На автосалона в Шанхай VW представи новия си концептуален електромобил от серията ID. - ID. ROOMZZ. SUV моделът може да се движи автономно (Level 4), без активно участие на водача, а производителят планира да го пусне на пазара през 2021 г., първо в Китай. 

Google обещава "нещо голямо" от вселената на Pixel - очакваме смартфоните Pixel 3a и Pixel 3a XL

747
Написана от nixanbal 16 април 2019

Вече знаем куп детайли за двата нови смартфона Pixel, които се очаква Google да представи на 7 май, по време на конференцията си за разработчици Google I/O. Днес имаме и официален тийзър от сайта на компанията, който обещава "нещо голямо" да се появи във "вселената на Pixel".

Honor 20 ще бъде представен на 21 май в Лондон

709
Написана от nixanbal 15 април 2019

С официална покана до медии Honor обяви, че на 21 май в Лондон ще представи новите си смартфони от серията Honor 20. Поканата подсказва, че флагманът ще има нещо общо с цифрата 4 и имайки предвид скорошните слухове - не е трудно да се досетим, че става въпрос за броя камери. 

Revolut стъпва в България и вече позволява откриване на сметки в лева

1578
Написана от nixanbal 15 април 2019

Британското приложение Revolut, което е дигитална алтернатива на конвенционалните банки, стартира дейност в България. Новината дойде с официално прессъобщение до медиите от новооснования български офис на компанията, който предстои да се разширява през следващите месеци. 

Samsung може да добави специален нощен режим за серията Galaxy S10

878
Написана от nixanbal 15 април 2019

Преди премиерата на новите модели Galaxy S10 се говореше, че те ще разполагат със специален нощен режим, подобно на устройствата на Huawei. Оказа се, че нощният режим не е точно това, което очаквахме, защото се активира не по желание, а автоматично, когато камерата реши, че е необходим. Сега обаче се появи информация, че Samsung ще добави така желания Night Mode с бъдещ софтуерен ъпдейт. 

Доставките на РС-та продължават да падат и в началото на 2019 г.

1361
Написана от nixanbal 12 април 2019

58.5 милиона броя персонални компютри са били доставени в световен мащаб за първото тримесечие на 2019 г. Това сочат данни на IDC и Gartner, които изненадващо съвпадат абсолютно. Двете компании обаче не са съвсем на едно мнение по въпроса кой е лидер на пазара.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer