Huawei се е изкачила на второ място при смартчасовниците през първото тримесечие

563
Написана от nixanbal 05 юни 2020

Преди няколко дни от доклад на IDC стана ясно, че доставките на устройства от категорията на носимите технологии са се увеличили с близо 30% за първото тримесечие на 2020 г., като основен двигател за това са били компактните безжични слушалки и спортните гривни. На този фон смартчасовниците бележат спад от 7.1%, но това не означава, че сегментът е бил безинтересен. 

Xiaomi може да представи смартфон с 12х оптичен и 120х цифров зуум

991
Написана от nixanbal 05 юни 2020

Xiaomi разработва нов смартфон, който ще разполага с камера с перископна система, позволяваща 12-кратно оптично и 120-кратно цифрово приближение. Това съобщава руският сайт Xiaomishka, според който въпросният 120х дигитален зуум ще бъде по-скоро удобен маркетингов похват, както 100х зуум при Galaxy S20 Ultra, но толкова сериозно оптично приближение може да даде сериозна преднина на китайската компания. 

IDC: Доставките на смартфони ще се свият с невижданите досега 12% през 2020 г.

447
Написана от nixanbal 04 юни 2020

11.9% по-малко смартфони ще бъдат доставени в световен мащаб през 2020 г., прогнозират IDC в последния си доклад, отразяващ влиянието на COVID-19 върху технологичния сектор. Според анализа световната пандемия е довела не само до проблеми по веригата с доставки на водещите производители, но и до по-слаб потребителски интерес. 

Motorola RAZR 2 изглежда ще има значително по-голям дисплей

597
Написана от nixanbal 03 юни 2020

Преди няколко дни излезе за първи път информация, че по-късно тази година Lenovo ще представи второ поколение на смартфона си със сгъваем дисплей Motorola RAZR. Днес анализаторът Рос Янг сподели в Twitter и някои детайли за устройството...

Honor Play 4 Pro предлага 40 МР камера, премиум чипсет и... термометър

756
Написана от nixanbal 03 юни 2020

Honor представи днес в Китай новите си смартфони Honor Play 4 и Honor Play 4 Pro, като вторият е интересен не само с премиум конфигурацията си, но и с възможността да измерва температурата. Да се надяваме, че COVID-19 скоро окончателно ще затихне и това устройство ще влиза в употреба само при обикновени настинки. Нали?

Galaxy Note 20+ ще има 108 МР камера, перископна система с 50х зуум и лазерен автофокус

527
Написана от nixanbal 03 юни 2020

Остават няколко месеца до представянето на новите смартфони в серията Note 20 на Samsung, като вече чухме немалко слухове за тях, а дори видяхме 3D макети, подсказващи какъв ще бъде дизайнът. Днес имаме още детайли от @universeice, който споделя какви ще бъдат камерите на Galaxy Note 20+.

Най-тежкото тримесечие за бизнеса с компютри вече е отминало, твърдят анализатори

213
Написана от nixanbal 03 юни 2020

Доставките на РС-та в световен мащаб ще се понижат със 7% за 2020 г., прогнозират Canalys в най-новия си доклад от 2 юни. Според анализаторите обаче най-тежкото тримесечие за тази категория вече е отминало.

Следващият iPad Air може да замени Lightning порта с USB-C

354
Написана от nixanbal 03 юни 2020

Тази година очакваме още няколко таблета от Apple, като според информация на Macotakara новият iPad Air ще премине към USB-C порт. Това би бил първият таблет на компанията извън серията iPad Pro, който няма да разчита на Lightning конектор.

Слушалките Galaxy Buds и Buds+ на Samsung вече имат уиджети за Android

395
Написана от nixanbal 02 юни 2020

Samsung пусна актуализация за плъгините на безжичните им слушалки Galaxy Buds и Galaxy Buds+, които се инсталират към Android приложението Galaxy Wearable. С тези ъпдейти потребителите вече могат да изведат на началния екран на смартфона си уиджети за контрол на аксесоара. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer