Умен град @ nixanbal

Започна ъпдейтът до Android 10 за Xperia 1 и Xperia 5 на Sony

821
Написана от nixanbal 05 декември 2019

Само преди няколко дни, в средата на ноември, Sony публикува списък с 8 устройства, които планира да обнови до най-актуалния Android 10, а днес ъпдейтите вече започнаха. Първи, както беше планирано, са флагманите от тази година Xperia 1 и Xperia 5. 

Официална премиера на Motorola One Hyper - 32 МР изскачаща селфи камера и 64 МР основен сензор

1060
Написана от nixanbal 05 декември 2019

Motorola представи официално новия си смартфон в средния ценови сегмент, който попада в популярната серия Motorola One и носи някои интересни нововъведения за марката. Новото устройство се нарича Motorola One Hyper и се характеризира с изцяло безрамков дисплей, изскачаща селфи камера и 64 МР основен сензор - екстри, които виждаме за първи път в модел на притежаваната от Lenovo компания. 

LG G8X ThinQ вече се продава в България в комплект с втория дисплей Dual Screen

1765
Написана от nixanbal 04 декември 2019

VIVACOM обяви, че пуска в продажба най-новия топмодел на LG - обявеният на изложението IFA 2019 смартфон LG G8X ThinQ. Устройството ще се продава в комплект със специалния аксесоар Dual Screen, който добавя втори дисплей. 

Двойни мегабайти при нов договор за тарифните планове Тотал+ на Теленор

1473
Написана от nixanbal 04 декември 2019

Теленор обяви, че сключилите нов договор за някои тарифни планове Тотал+ до края на януари 2020 г. ще получат два пъти повече мегабайти на максимална скорост за първите 6 месеца. За същия период тези клиенти ще могат да използват и всички дигитални услуги, които телекомът предлага към услугите си. 

Jay Z, собственикът на TIDAL, върна музиката си в Spotify по случай 50-ия си рожден ден

715
Написана от nixanbal 04 декември 2019

Рапърът Jay Z, който днес празнува 50-ия си рожден ден, се завръща в Spotify. Собственикът на музикалната услуга TIDAL изтегли творчеството си от шведския конкурент през 2017 г. 

Технологията 3D Sonic Max на Qualcomm прави сканирането на пръстови отпечатъци по-прецизно

299
Написана от nixanbal 04 декември 2019

На провеждащата се тази седмица конференция Snapdragon Tech Summit на Qualcomm в Хаваи, САЩ, бяха обявени новите чипсети Snapdragon 865 и Snapdragon 765, а заедно с тях компанията анонсира новата си технология за сканиране на пръстови отпечатъци. Тя обещава да направи отключването на смартфоните много по-прецизно. 

Qualcomm анонсира новите 5G чипсети Snapdragon 865 и Snapdragon 765

599
Написана от nixanbal 04 декември 2019

Qualcomm повдигна завесата над новите си чипсети, които ще са в основата на конфигурациите на цял куп смартфони през 2020 г. Компанията обяви Snapdragon 865 и Snapdragon 765, които ще предлагат 5G свързаност, но ето някои детайли за това...

Електрическите тротинетки на Lime остават по улиците и през зимата

854
Написана от nixanbal 03 декември 2019

Заедно с първия сняг в София Lime обявиха, че електрическите им тротинетки остават по улиците и през зимата. При по-тежки условия обаче достъпът до бяло-зелените превозни средства за придвижване в града може да бъде ограничен, предупреждават от компанията. 

Продаваните в Русия смартфони и компютри ще са с предварително инсталиран руски софтуер

1182
Написана от nixanbal 03 декември 2019

Президентът на Северна Корея Русия, Владимир Путин, подписа нов закон, който изисква всички продавани в страната смартфони, компютри и телевизори да идват с предварително инсталиран руски софтуер. Законът, който влиза в сила от 1 юли 2020 г., беше посрещнат от съпротивата на някои производители на електроника, тъй като не е бил съгласуван предварително с тях, пише Reuters. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer