ТОП 5 на 2017: Технологичните разочарования на годината

2342
Написана от nixanbal 27 декември 2017

Обзорната поредица "ТОП 5 на 2017" на nixanbal.com продължава с втория си материал, посветен на онези неслучили се или случили се, но не по най-добрия начин събития в света на иновациите и новите технологии. Представям ви ТОП 5 на технологичните разочарования за годината.

ТОП 5 на 2017: Най-важните телеком събития в България

2465
Написана от nixanbal 24 декември 2017

В края на всяка година в nixanbal.com ви предлагам поредицата ТОП 5, която отличава най-добрите, най-вълнуващите и най-значимите устройства, събития и иновации от света на телекомуникациите и новите технологии. През 2017-а селекцията има своето 5-о издание, а първият материал този път е посветен на най-важните телеком събития, които се случиха през последните 12 месеца и които пряко засягат нас като потребители.

Ерик Шмид изненадващо слиза от поста изпълнителен председател на Alphabet

822
Написана от nixanbal 22 декември 2017

Ерик Шмид се оттегля от поста изпълнителен председател борда на директорите на Alphabet, компанията майка на Google, пише TechCrunch, пред които решението е било официално потвърдено. 

В края на 2017 г. България продължава да е в световния топ 10 по LTE скорост

2506
Написана от nixanbal 22 декември 2017

България е на 9-о място в света по скорост на 4G интернета и в края на 2017-а, сочи проучване на OpenSignal. Така страната ни запазва позицията си в световната класация, която заемаше и в началото на годината.

Приложенията за iPhone може да заработят и на Mac от следващата година

766
Написана от nixanbal 21 декември 2017

Онлайн магазинът за приложения в компютрите Mac на Apple е скучно място без особено богат избор и с редки ъпдейти за наличния софтуер, но догодина това може да се промени. Apple ще даде възможност на разработчиците да създават едно приложение, което да може да работи и с тъчскрийн, и с клавиатура и мишка, а така да бъде достъпно и за iPhone, и за Mac. 

Nokia и Huawei подписаха патентно споразумение

1053
Написана от nixanbal 21 декември 2017

Nokia обяви, че е подписала споразумение с Huawei, според което китайският производител на смартфони може да използва легално патентите й. В случая не става дума за смартфон бранда Nokia, зад който стои стартъпът HMD Global, а за компанията Nokia, която изгражда операторски мрежи, създава хай-тек продукти за здраве и разработва различни технологии, а между другото държи и купища патенти.

Samsung може да направи $22 милиарда от доставка на OLED панели за iPhone X догодина

923
Написана от nixanbal 21 декември 2017

Apple и Samsung са жестоки конкуренти на пазара на смартфони, но когато стане дума за доставка на компоненти първите не могат без корейския електронен гигант, а последният трудно би оцелял без купищата кеш, пристигащи от Купертино. Ярък пример за тази зависимост е OLED дисплеят на iPhone X, чиито доставки са поверени на Samsung Display. Нова информация от Южна Корея сега гласи, че само за 2018 г. Samsung може да спечелят до $22 милиарда от тази сделка. 

Apple умишлено спъва процесора на смартфоните си със стари батерии, за да предотврати крашове

2595
Написана от nixanbal 20 декември 2017

Apple отговори официално на излязлата тези дни информация, че са забелязани бройки iPhone със стари батерии, при които процесорът се забавя. Оказва се, че компанията умишлено спъва производителността на смартфоните си с износени батерии, а причината според нея е да предотврати крашове на системата.

Брандът ThinQ ще обединява разработките на LG в сферата на изкуствения интелект

553
Написана от nixanbal 20 декември 2017

LG обяви днес, че създава бранда ThinQ, който занапред ще обединява всички разработки на компанията от сферата на изкуствения интелект (AI). Корейците дават заявка да направят AI "по-лесен за възприемане" и "по-малко стряскащ" за потребителите. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer