Нови слухове: Nokia ще продаде смартфон бизнеса си на Microsoft през 2012 г.

1014
Написана от nixanbal 14 декември 2011

В мрежата за пореден път се надигат слухове, че Nokia ще продаде бизнеса си с мобилни телефони на Microsoft, чиято операционна система компанията вече прие за основна в портфолиото си. Този път предположението идва от Danske Bank, най-голямата банка в Дания, която казва, че сделката ще се случи в първата половина на 2012 г.

С новия Skype за Android можем да изпращаме и файлове

3417
Написана от nixanbal 14 декември 2011

Ако използвате Skype за Android, време е за нов ъпдейт, с който VoIP клиентът вече предлага изпращане на файлове – снимки, клипове, музика и други. Новата версия 2.6 на Skype пуска новата екстра тъкмо за коледните празници, така че бързо и лесно да можем да изпратим картични и снимки на любимите хора, дори в движение.

Одобрението на сделката Google - Motorola се забавя

1473
Написана от nixanbal 13 декември 2011

През лятото Google обяви, че купува Motorola Mobility – създателите на култовия телефон RAZR. Сделката беше наскоро одобрена от акционерите, но днес антритръстовият регулатор на Европейския Съюз временно преустанови преглеждането й. Причината е, че липсват съществени документи, които трябва да бъдат предоставени преди да бъде взето окончателно решение.

YouTube for Schools – мрежа с образователни видеа за училища и университети

1127
Написана от nixanbal 13 декември 2011

Най-големият сайт за видео споделяне YouTube пусна нова мрежа с образователни видеа, която ще подпомогне учебния процес в училищата. YouTube for Schools дава достъп на преподаватели до стотици хиляди полезни клипове, обединени в плейлисти за по-лесна ориентация.

Магазинът с приложения за компютрите Mac чукна 100 милиона изтегляния

1038
Написана от nixanbal 12 декември 2011

Ако в началото на годината при откриването на онлайн магазина за компютърни приложения Mac App Store някой си е помислил, че това ще е първият неуспешен продукт на Apple, днес статистиката сочи, че сериозно се е излъгал. Компанията обяви, че за по-малко от 12 месеца изтеглените приложения за компютрите Mac са надхвърлили 100 милиона.

Очакват 40 милиона продажби на iPad за 2011 г., iPad 3 идва до 3-4 месеца

922
Написана от nixanbal 12 декември 2011

Следващият модел на iPad ще бъде на пазара до 3-4 месеца, като вече са започнали доставките на хардуерни компоненти за новия таблет, а тези за iPad 2 се забавят. Очакванията са Apple да пусне устройството до 3-4 месеца, като само за първото тримесечие на 2012-а прогнозите са за продукция от 9.5-9.8 милиона таблета. Информацията идва от близки до производствения процес източници, цитирани от Digitimes.

Приложенията за Windows Phone вече се възползват от облачната услуга SkyDrive

1052
Написана от nixanbal 12 декември 2011

Microsoft предлага онлайн пространство, в което собствениците на смартфон под Windows Phone могат да съхраняват файлове и да имат достъп до тях по всяко време. Услугата се нарича SkyDrive, а дивелопърите вече могат да я интегрират в своите разработки. Всъщност първото такова приложение вече се появи и позволява да сканирате с камерата на телефона си документ, снимка, списание и т.н., а копието директно да качите в облака.

Samsung отчита рекордните 300 милиона продадени телефона за 2011 г.

1012
Написана от nixanbal 11 декември 2011

Продадените мобилни телефони с марката Samsung за 2011 година вече са над 300 милиона броя, което е абсолютен рекорд в историята на производителя. Постижението на южнокорейците значително надхвърля миналогодишните 280 милиона, а за 2012-а компанията си поставя за цел да продължи успеха.

Над 90% от онлайн потребителите в Европа използват социални мрежи

1336
Написана от nixanbal 10 декември 2011

Последната статистика от comScore за месец октомври показва, че социалните мрежи се ползват от 92.7% от интернет потребителите в Европа. Водеща, разбира се, е Facebook с дял 68.4 на сто, който е дори по-голям, когато говорим за петте водещи пазара на континента – Испания, Обединеното Кралство, Италия, Франция и Германия.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer