Google ще плати $1.1 милиарда, за да придобие екипа зад смартфоните Pixel от HTC

816
Написана от nixanbal 21 септември 2017

Сделката между Google и HTC официално е факт. Двете компании обявиха, че според споразумението Google ще плати $1.1 милиарда, за да придобие част от екипа зад смартфон бизнеса на тайванците. Целта е от една страна Google да укрепи хардуерната си дивизия, а от друга - HTC да получи ценна финансова инжекция, с която евентуално също да закрепи присъствието си на пазара. 

Huawei Mate 10 Lite се появи предпремиерно - ще има двойна основна и двойна предна камера

1085
Написана от nixanbal 21 септември 2017

На 16 октомври очакваме премиерата на поне 3 смартфона от серията Mate 10 на Huawei, които ще се наричат Mate 10, Mate 10 Lite и Mate 10 Pro и ще покриват различни ценови категории. Сега Еван Блас разкрива детайли около най-достъпния модел, а освен това пред нас е и първото му официално изображение.

Telekom Austria Group ще прекръсти всички свои оператори на A1, Мтел включително

12606
Написана от nixanbal 20 септември 2017

Telekom Austria Group, от която е част Мтел, обяви в сайта си, че планира да ребрандира всички оператори от групата си на A1. Името е познато от австрийския телеком и според информацията целта е TAG да предложи унифициран, разпознаваем и силен бранд на всички пазари, на които присъства. 

Приложението за добавена реалност на ИКЕА вече е достъпно за iPhone

774
Написана от nixanbal 20 септември 2017

Добавената реалност е една от големите теми около новата версия iOS 11 на Apple и покрай ъпдейта започнаха да се роят приложения, готови да се възползват от тези възможности. Пресен пример е ИКЕА, които пуснаха за iPhone и iPad своя интериорен помощник IKEA Place.

HTC и Google се срещат в преговори за потенциална сделка, твърдят няколко източника

776
Написана от nixanbal 20 септември 2017

Утре, 21 септември, в щабквартирата на HTC в Тайван ще се проведе може би една от най-важните срещи в историята на компанията. Според няколко източника другата страна на масата за преговори ще бъде Google, а това по всяка вероятност е свързано със скорошните слухове, че гигантът иска да придобие смартфон бизнеса на HTC. 

Мтел вече приема поръчки за Xperia XZ1, подарява слушалки Sony на първите 30 клиенти

580
Написана от nixanbal 20 септември 2017

Както научихте от nixanbal.com още в деня на световната му премиера - Xperia XZ1 ще бъде наличен на българския пазар в края на септември и по този повод от днес Мтел приема предварителни поръчки за него. Флагманът на японците се предлага на цена от 799.99 лв. с договор, а за първите 30 клиенти ще има подарък - слушалки Sony h.ear on 2 mini, чиято самостоятелна цена е над 440 лв. 

Google Pixel 2 и Pixel 2 XL се появиха предпремиерно + очаквани цени

1180
Написана от nixanbal 20 септември 2017

Google планира официална премиера на новите си смартфони Pixel на 4 октомври, но още сега излязоха изображения, разкриващи дизайна на различните цветови версии. Оказва се, че ще има и нова версия "панда", съчетаваща бяло и черно. 

iOS 11 вече е достъпна за изтегляне - ето кой може да я инсталира

1580
Написана от nixanbal 19 септември 2017

Apple пусна днес най-новата версия на мобилната си платформа iOS 11, която собствениците на iPhone и iPad вече могат да инсталират свободно във финална версия. С нея ще бъдат добавени някои нови екстри, като изглежда таблетът на Apple ще бъде най-облагодетелстван. 

Gmail вече представя телефонни номера, физически и имейл адреси като линк

973
Написана от nixanbal 19 септември 2017

Добри новини за всички, които използват Gmail. От Google обявиха, че добавят възможност за автоматично превръщане на телефонни номера, физически и имейл адреси в хипервръзки, които ще се отварят със съответните приложения. Целта е потребителите да спестят време и усилия.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer