Умен град @ nixanbal

Абонаментът за HBO GO беше намален с 40% на 2.99 евро

1794
Написана от nixanbal 13 ноември 2018

Услугата за гледане на видео съдържание HBO GO вече има по-ниска такса, валидна за българските потребители. Става въпрос за абонамента при директно заплащане за нея (не през оператор), който от сега нататък е с 40% по-нисък. 

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

1402
Написана от nixanbal 13 ноември 2018

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на 4000 оборота повдигаш лявата си обувка, за да усетиш мощно като ракета изстрелване, а след 5.2 секунди вече си преминал скорост от 100 км/ч.

Да, ето това изживяване беше черешката на тортата в тест драйва на първия автомобил от новата марка CUPRA, който се проведе на 8 ноември в близост до любимата ми Барселона.

На следващите редове ще ви споделя за краткото, но вълнуващо пътуване до Каталуния и ще ви разкажа за 5 неща, които трябва да знаете за супер мощния спортен модел CUPRA Ateca...

Автомобилите на VW вече могат да се отключват с гласова команда през Siri

874
Написана от nixanbal 13 ноември 2018

"Hey, Siri, unlock my car!" - тази команда към гласовия асистент в устройствата на Apple вече ще може да отключва автомобилите с марката Volkswagen, което става чрез новата интеграция на Siri в приложението VW Car-Net

5G моделът на OnePlus ще започне нова серия смартфони в портфолиото им

841
Написана от nixanbal 13 ноември 2018

OnePlus съвсем скоро представи новия си флагман OnePlus 6T, но вече се говори за бъдещите планове на китайската компания. Знаем, че през 2019 г. ще видим първия смартфон с 5G поддръжка от този бранд, но това изглежда няма да бъде наследникът на OnePlus 6T, а изцяло нова серия устройства.

Приложението Speedtest вече сочи 4G мрежата на A1 като най-бързата в България

2146
Написана от nixanbal 12 ноември 2018

4G мрежата на A1 е най-бързата в България за третото тримесечие на 2018 г., сочат резултатите на управляваното от Ookla приложение Speedtest. Признанието идва на база обобщени тестове през смартфните на българските потребители.

Смартфонът със сгъваем дисплей Samsung Galaxy F може да се появи през март на премиум цена от $1770

1323
Написана от nixanbal 12 ноември 2018

Samsung вече показаха отчасти как ще изглежда първият им смартфон със сгъваем дисплей, като беше официално обявено, че ще го видим на пазара през първата половина на 2019 г. Днес имаме нова порция информация от корейските медии, която разкрива името, цената и точния месец, в който можем да очакваме устройството. 

Samsung представи W2019 - премиум смартфон със сгъваем корпус и два дисплея за $2700

2202
Написана от nixanbal 11 ноември 2018

Samsung представи новото издание на сгъваемия си смартфон W2019. Не става въпрос за апарат с прегъващ се дисплей, а за класическия от миналото дизайн тип мида, само че в по-осъвременен вариант. 

ВИДЕО: "Вело Бургас" е още едно парче в пъзела на умния град

2458
Написана от nixanbal 09 ноември 2018

Знаете ли, че в Бургас е възможно да наемете велосипед с SMS, след което местоположението на колелото винаги може да бъде открито чрез GPS проследяване, а система за видеонаблюдение служи като превенция срещу кражба и вандалски прояви? Това са акценти от още една услуга - парче в пъзела на умния град, който общината реди през последните години.

След като в предишния епизод от поредицата ни с VIVACOM ви разказах за проекта за смарт паркинг в Бургас, в следващите минути ще си поговорим за услугата за отдаване на велосипеди под наем в морския град, включително и за личния ми опит с нея от края на лятото...

Android вече поддържа смартфорни със сгъваеми дисплеи

2397
Написана от nixanbal 08 ноември 2018

Samsung току-що показа докъде е стигнала с първия си смартфон с прегъващ се дисплей и въпреки че все още е рано да го очакваме на пазара, не и преди 2019 г., операционната система Android вече е в играта. В блога за разработчици на приложения за Android беше официално обявено, че платформата вече поддържа т.нар. "foldables" - смартфони с прегъващи се дисплеи. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer