Умен град @ nixanbal

Apple вече работи по собствен модем

729
Написана от nixanbal 08 февруари 2019

Информация, че Apple планира да започне работа по собствен модем, който да използва в бъдещите си устройства, се появи още в края на 2018-а, когато се зашумя около публикувани обяви за работа. С тях компанията от Купертино търсеше да назначи специалисти в тази сфера, а днес изглежда не само ги е открила, а вече започва работа по проекта. 

Новата серия смартфони Moto G7 дебютира официално и вече се продава в България

928
Написана от nixanbal 07 февруари 2019

Днес притежаваната от Lenovo компания Motorola обяви новата си серия смартфони от среден клас Moto G7, която включва четири модела. Два от тях вече се продават в България, а другите очакваме до няколко седмици. Ето и детайлите за Moto G7, Moto G7 Power, Moto G7 Play и Moto G7 Plus...

Официално: LG G8 ThinQ с 3D ToF селфи камера ще дебютира на MWC 2019

864
Написана от nixanbal 07 февруари 2019

LG Electronics и партньорите им Infineon Technologies обявиха в съвместно прессъобщение днес, че на MWC 2019 в края на февруари ще бъде представен новият флагман LG G8 ThinQ, който ще има предна камера с 3D ToF сензор. 

Nokia 9 PureView и петорната му камера се появиха в детайлно изображение

1790
Написана от nixanbal 06 февруари 2019

Многократно вече сме чували и дори виждали Nokia 9 PureView, но днес имаме вероятно най-ясното изображение на модела. Кадърът изглежда като официалните такива, които производителите разпространяват за своите устройства, като потвърждава немалко детайли. 

Нов кадър показва как Galaxy S10 зарежда безжично нови слушалки на Samsung

1083
Написана от nixanbal 06 февруари 2019

Вече чухме, че новите флагмани Galaxy S10 на Samsung ще поддържат функцията за обърнато безжично зареждане, а днес имаме и изображение, което потвърждава това. 

Появиха се снимки на предполагаемия Sony Xperia XA3 с 21:9 дисплей

862
Написана от nixanbal 06 февруари 2019

На MWC 2019 в края на месеца очакваме Sony да представи новия си флагман Xperia, негова умалена версия, а също и няколко устройства от по-нисък клас. Такъв е например Xperia XA3, който днес за пореден път се появи в неофициални изображения. Кадрите донякъде се припокриват с по-ранните детайли, но не изцяло.

Samsung обмисля вариант да интегрира камера в стилуса S Pen

681
Написана от nixanbal 06 февруари 2019

Слайд и изскачащи механизми, вграждане в изрязан кръг в дисплея и т.нар. ночове в най-различни форми - това са част от идеите на изобретателните производители на смартфони, които търсят най-подходящото място за селфи камерата при своите смартфони с безрамкови екрани. Samsung обмисля още един вариант - да интегрира камера в стилуса S Pen. 

Още 7 модела на Huawei получават поддръжка на VoLTE в мрежата на VIVACOM

1131
Написана от nixanbal 06 февруари 2019

VIVACOM започна да предлага технологията VoLTE за част от своите клиенти още в края на юли 2018 г., като днес обяви, че добавя още няколко смартфона към списъка с поддържани устройства. Всички са от Huawei и тяхната марка Honor. 

Moto Z4 Play може да предлага 48 МР камера и вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци

429
Написана от nixanbal 06 февруари 2019

Утре очакваме официалния дебют на новите смартфони от серията Moto G7, а в края на месеца може да видим и позиционирания малко по-нагоре Moto Z4 Play. В мрежата се появиха цял куп детайли за устройството, според които то ще предлага 48 МР камера и вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци. 

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer