Потвърдено: Без Ice Cream Sandwich за Xperia PLAY, за останалите идва до дни

2285
Написана от nixanbal 26 май 2012

Официално е - смартфонът Xperia PLAY няма да опита нито хапка от Ice Cream Sandwich и ще си остане с 2.3 Gingerbread. В официалния си блог Sony Mobile съобщи, че след дълги тестове не са успели да разработят версия на Android 4.0, с която геймърският смартфон ще може да върви стабилно, особено при игри. Лоши новини за всички негови собственици. Останалите модели Xperia обаче ще получат ъпдейта още от следващата седмица.

Full HD видео със Samsung Galaxy S III и домашната катерица

2823
Написана от nixanbal 26 май 2012

Тези дни разцъквам Samsung Galaxy S III, чието подробно ревю можете да очаквате съвсем скоро. Камерата е един от основните акценти в този модел и освен много снимки, направих и няколко видеозаписа. Неочаквано едното видео заснех току-що - на балкона, където освен пране има и шкаф с орехи и лешници. Това + близкото разположение на блока до парка е предпоставка да си имаме полудомашна катерица. Време е да ви я представя и нея!

HTC Sensation XL също започва да получава Ice Cream Sandwich

1327
Написана от nixanbal 26 май 2012

Преди няколко дни HTC обнови списъка с модели, които ще получат Android 4.0. Нещо повече, компанията посочи в кой период потребителите могат да очакват ъпдейта за смартфона си. За HTC Sensation XL е посочено тримесечието от април до юни и тъкмо по средата актуализацията до Ice Cream Sandwich за него вече започна да се разпространява.

Синята версия на Samsung Galaxy S III ще излезе на пазара със закъснение

1574
Написана от nixanbal 26 май 2012

Pebble Blue - така Samsung нарича синята версия на своя нов флагман Galaxy S III, който представи на 3 май. Освен нея смартфонът е наличен и в бяло (Marble White), а нова информация от различни източници сочи, че това ще е единствената версия, която ще излезе на пазара на датата 29 май. Изглежда Samsung срещали проблеми с производството на синия корпус на апарата.

Новият iPad вече е по-популярен от първия, само след 2 месеца на пазара

1306
Написана от nixanbal 25 май 2012

Новият iPad, който излезе на пазара само преди около два месеца, вече е по-популярен в САЩ от първия таблет на Apple, дебютирал през 2010-а. Делът на новия модел прехвърля 20%, колкото държи и оригиналният iPad, сочи статистика на Localytics.

Възможно ли е Xperia PLAY да не получи ъпдейт до Ice Cream Sandwich?

1474
Написана от nixanbal 25 май 2012

Имаме обещание още от Sony Ericsson, че всички смартфони Xperia от 2011-а нататък ще получат актуализацията до Android 4.0, но в сайта на Sony Mobile има малка промяна - Xperia PLAY е отпаднал от списъка. Дали това означава, че геймърският телефон няма да получи Ice Cream Sandwich или има някакво друго обяснение, предстои да разберем. Ако Sony е изключила "PSP телефона" от годните за ъпдейт устройства обаче, ще има много сериозно разочарование.

Nokia Alpha, Phi, PurePhi и PureLambda може да са нови смартфони с Windows Phone 8

1809
Написана от nixanbal 24 май 2012

В мрежата бяха разпространени скийншоти, които показват имена на непознати смартфони Nokia, появили се в приложението за бенчмаркове WP Bench. Alpha, Phi, PurePhi и PureLambda може да се окажат нови модели на финландците с Windows Phone, като последното устройство било с версия 8.0.9842, а това е именно най-новият Windows Phone 8 Apollo.

Facebook ъпдейтна приложението си за Windows Phone до версия 2.5

1852
Написана от nixanbal 24 май 2012

Точно преди месец Facebook обеща ъпдейт за приложението си за смартфоните с Windows Phone и днес, на 24 май, актуализацията вече е налична. На пръв поглед няма промени - дизайнът е все така приятен в стила на интерфейса Metro, но всъщност има доста дребни подобрения.

Sony Xperia Tipo Dual ще бъде двусимовата версия на базовия Sony Tapioca

4333
Написана от nixanbal 24 май 2012

Още един от бъдещите смартфони на Sony Mobile бе разкрит. Sony Xperia Tipo Dual изглежда ще е финалното търговско име на нов модел с два SIM слота, който ще бъде идентичен с Tapioca, освен възможността за работа с две операторски карти. Смартфонът ще е съвсем базов Android и ще се предлага на развиващите се пазари. Много вероятно е да не се появи в България и Европа като цяло.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer