GLOBUL с над 10% увеличение на абонатите, 9.7% спад в печалбата за тримесечието

1366
Написана от nixanbal 10 май 2012

След финансовите резултати на Мобилтел, дойде ред и за тези на GLOBUL. Зеленият телеком отчита 0.3% увеличение в приходите и 9.7% спад в печалбата за първите три месеца на 2012 г. спрямо същия период на миналата. GLOBUL се похвали и с 10.8% ръст на общия брой потребители, които вече са 4.4 милиона.

Потребителите на мобилен интернет са най-доволни от VIVACOM, показва проучване

3513
Написана от nixanbal 10 май 2012

Днес до мен достигна интересно проучване на потребителите на мобилен интернет в България, което е проведено от агенцията Асмарт. То засяга 400 души с дейта карти на М-Тел, GLOBUL и VIVACOM и показва, че клиентите на оранжевия оператор са най-удовлетворени от услугата. След това се нареждат тези на М-Тел и накрая тези на GLOBUL, а оценката идва заради обхвата и цената на услугата.

Мацката на снимката рекламира 4G скоростите на T-Mobile, вижте видеото

1388
Написана от nixanbal 10 май 2012

"Ако това е скоростта на iPhone 4S в мрежата на AT&T, как изглеждат 4G скоростите на T-Mobile?" - с тези думи започва рекламата по-долу, в която T-Mobile рекламира високоскоростната си мрежа, хвърляйки в открит двубой ръкавицата на AT&T. Във видеото T-Mobile се присмива на бавната 3G мрежа на конкурента си, която iPhone 4S използва, тъй като смартфонът не поддържа LTE стандарта. В същото време T-Mobile не предлага LTE, а нарича HSPA+ мрежата си 4G. Извън всички тези стандарти и детайли, вижте рекламата с мацката моторист!

Мобилтел: Над 70% ръст на мобилните интернет абонати; 24% спад в печалбата за Q1

2175
Написана от nixanbal 10 май 2012

Telekom Austria Group публикува финансовите резултати на Мобилтел за първото тримесечие на 2012 г., според които приходите на компанията са спаднали с 13.1% до 115.9 милиона евро, а печалбата преди лихви данъци и амортизации е 24.1% надолу до 49.1 милиона евро.

HTC Golf се появи с първите си живи снимки

2789
Написана от nixanbal 09 май 2012

Още през март се появи информация за необявен смартфон на HTC oт ниския клас, който тогава се подвизаваше с кодовото име Golf. Днес същият този модел изскочи с първите си живи снимки, а търговското му име може да се промени от очакваното Wildfire C на HTC Desire C.

Мобилният интернет прехвърли 10% от общия трафик в световен мащаб

1516
Написана от nixanbal 09 май 2012

10.01% от общия трафик на данни в интернет днес се трупа от мобилни устройства, показва последната статистика от Pingdom. Само преди година и няколко месеца, в края на 2010-а, процентът е бил 3.81 на сто, а причината за голямото увеличение са смартфоните и таблетите.

HP представи ENVY Spectre XT и още цял куп ултрабуци

4035
Написана от nixanbal 09 май 2012

Hewlett-Packard представи новия си ултрабук ENVY Spectre XT, който е заменил впечатляващия стъклен корпус на предишния модел с метално покритие и се предлага на по-ниска цена, започваща от $1000. Ултрабукът тежи под 1.4 кг, тънък е 14.5 мм и има 13.3“ диагонал на екрана. Освен него компанията показа още цял куп ултрабуци, превръщайки се в играч със сериозна заявка за този сегмент.

Samsung и Qualcomm създадоха организация за стандартизация на безжичното зареждане

1451
Написана от nixanbal 09 май 2012

При мобилните устройства започва все повече да се говори за зареждане на батериите по безжичен път и няколко компании вече създадоха организация, с която да стандартизират и популяризират тази технология. Сред основателите на “Alliance for Wireless Power” („Съюз за безжична енергия“) са Samsung и Qualcomm, но се приемат и нови членове от индустрията.

Sony Xperia U скоро излиза в България, струва малко над 300 лв. с договор

4829
Написана от nixanbal 08 май 2012

Тази година новата компания Sony Mobile стартира със свежо портфолио от три модела - Xperia S, Xperia P и Xperia U. Съвсем скоро втори неин представител ще пристигне в България - най-базовият от групата, смартфонът Sony Xperia U. Интересно е, че Germanos вече има публикувана оферта за него в новия си каталог.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer