Умен град @ nixanbal

Sony иска от геймърите да се откажат от правата си или заплашва с бан

1368
Написана от nixanbal 18 септември 2011

При следващия опит да се логнете в PlayStation Network (PSN) Sony ще ви помоли да приемете промените по условията на ползване на мрежата, а именно – отказвате се от правото си да подавате колективен иск срещу компанията. Решението на Sony идва няколко месеца след хакерските набези над PSN, при които изтекоха данните на над 100 милиона потребителски акаунта.

Подробности за Samsung Galaxy Nexus от първа ръка

2462
Написана от nixanbal 17 септември 2011

Момчетата от GSMArena.com вече споделиха някои детайли около задаващия се трети смартфон на Google, но сега в мрежата се разнесе и по-подробна информация за него. Google Nexus Prime или Samsung Galaxy Nexus, както го нарича човекът, срещнал се с него на живо, ще разполага с 4.65“ HD дисплей с технологията Super AMOLED Plus, ще има двуядрен процесор на 1.5 GHz, 1 GB RAM и 16 GB вградена памет. Какво още, четете нататък...

50% по-дълъг живот на батерията при смартфоните обещават учени

2309
Написана от nixanbal 16 септември 2011

E-MiLi или Energy-Minimizing Idle Listening е разработка на учения от Мичиганския университет Канг Шин и неговия студент Xinyu Zhang (нямам представа как се чете), която обещава да увеличи до два пъти живота на батерията в смартфона ни. Всъщност става дума за драстично намаляване в потреблението на енергия само при връзка с Wi-Fi мрежа, но и това постижение звучи достатъчно обещаващо!

BG Telecom Report: 10-16 септември

3792
Написана от nixanbal 16 септември 2011

Тази седмица в обзорната рубрика BG Telecom Report ще научите новини за интересните кампании на VIVACOM, за продължаващия рожден ден на GLOBUL и новите оферти на операторите, а акцентът неминуемо ще бъде провелият се днес първи за България тест на LTE и включването ми в него с разцъкване на онлайн 3D игра през 4G мрежата.

Над 1 милион приложения общо за Apple App Store и Android Market

2201
Написана от nixanbal 16 септември 2011

Ако имате смартфон – теглите приложения. Ако теглите приложения – искате още! Е, нямате причина да се оплаквате – разработените за iOS и Android приложения взети заедно са над 1 милион, показва публикувано днес поучване на AppsFire.

RIM с по-ниски резултати от очакванията, подготвя QNX смартфони за октомври

1442
Написана от nixanbal 16 септември 2011

RIM обявиха финансовите си резултати за второто тримесечие на фискалната 2012 г., завършила на 27 август, според които производителят на смартфоните BlackBerry е постигнал $4.2 милиарда приходи и $419 милиона печалба (80 цента на акция). Въпреки това, тримесечието се счита за сериозен неуспех за канадците и е на дъното на прогнозите от анализаторите.

iPhone 5 се появи "под прикритие", ще има и още един модел - iPhone 4S

3685
Написана от nixanbal 15 септември 2011

Момчетата от сайта за аксесоари Case-Mate май току-що показаха на света как ще изглежда необявеният все още iPhone 5. На страницата им за кратко се появи раздел за новия смартфон на Apple, който го разкри в цял куп изображения, макар и прикрит от техните калъфи.

До 3 години Microsoft ще държи 15% от пазара на таблети

2339
Написана от nixanbal 15 септември 2011

На 13 септември Microsoft представи новата стъпка в развитието на Windows с коренно различната версия 8 на платформата. Днес вече анализаторите правят прогнози, че до 2014 година 15% от всички продадени таблети в света ще вървят под операционната система Windows 8.

Интервю с дизайнера на смартфона Nokia N9

1630
Написана от nixanbal 15 септември 2011

В YouTube се появи видео, в което дизайнерът на Nokia N9 говори за идеите зад смартфона - причината да изберат дизайн без бутони, предизвикателствата пред това решение, иновативния Swipe интерфейс... Дори всичко това да не ви вълнува особено, по-долу ви предлагам минута и половина в компанията на MeeGo смартфона, което е достатъчен повод да изгледате видеото, нали? :)

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer