15 милиарда изтеглени игри и приложения от Google Play

2265
Написана от nixanbal 08 май 2012

Общият брой на изтеглените до момента приложения от Google Play вече е над 15 милиарда, съобщават от Google за TechCrunch. Нещо повече – бройката е надхвърлена още преди няколко седмици, вероятно през април. За сравнение App Store на Apple се похвали с 15 милиарда даунлоуда още през юли 2011 г.

Angry Birds Space скоро за Windows Phone, както и всички следващи игри на Rovio

2275
Написана от nixanbal 08 май 2012

Nokia току-що обяви цял списък с нови игри и приложения, които предстои да бъдат добавени в Marketplace за Windows Phone и които собствениците на смартфоните Lumia ще могат да изтеглят. Една от най-интересните новини е, че Angry Birds Space скоро ще бъде в онлайн каталога на платформата, както и всички следващи заглавия на Rovio.

Viber вече е достъпен в българския Marketplace за Windows Phone

28158
Написана от nixanbal 08 май 2012

Приложението Viber, което заедно с WhatsApp може да намали разходите ви за SMS-и, вече е достъпно и в Marketplace за смартфоните с Windows Phone. Току-що го изтеглих безплатно на Nokia Lumia 800 и беше приятна изненада, че интерфейсът му е по-разничен от версиите за iPhone, Android и BlackBerry - съобразен е с цялостната визия на платформата на Microsoft.

Снимки от българската премиера на Samsung Galaxy S III + първи впечатления

5091
Написана от nixanbal 08 май 2012

По-рано писах, че днес М-Тел представя официално Samsung Galaxy S III в България, макар че смартфонът все още не може да се купи, но заинтересованите биха могли да го разгледат в магазина M-Tel Experience Store в София. Устройството ще бъде в търговската мрежа на оператора към края на месец май и ще струва 34.90 лв. при двугодишен лизинг с двугодишен договор по програма Surf&Talk XL с такса 54.90 лв.

Ако купите Samsung Galaxy S III от VIVACOM, получавате Bluetooth хендсфри

2690
Написана от nixanbal 08 май 2012

ОК, ето нещо по-вълнуващо на тема "предварителни поръчки" на смартфони и в България. VIVACOM току-що обявиха, че ако се запишете с тази форма и след това купите Samsung Galaxy S III от тях, ще получите като подарък Bluetooth хендсфри. Смартфонът днес ще бъде представен в магазин на М-Тел, но ще влезе в продажба към края на месеца, когато го очаква и оранжевият оператор. 

Google получи първия си лиценз за самоуправляващи се автомобили

1609
Написана от nixanbal 08 май 2012

Самоуправляващите се автомобили са сочени от някои за „колите на бъдещето“ и със сигурност са вълнуваща тема за слабите шофьори. Добрата новина е, че въпросните скоро ще започнат да обикалят улиците на Невада, където Google получи първия си лиценз, съобщи Reuters.

Продукцията на Xbox 720 вече може да е започнала

1588
Написана от nixanbal 08 май 2012

На фронта на игровите конзоли изглежда има някакво раздвижване, макар и не официално. Производството на следващото поколение Xbox, Xbox 720, вече е започнало в Тексас от Flextronics, твърдят източници на IGN. Това е същата компания, която сглобява настоящата версия Xbox 360.

Twitter ъпдейтна мобилния си сайт за функционален достъп от всякакви телефони

1209
Написана от nixanbal 07 май 2012

Днес Twitter обяви, че актуализира мобилната версия на сайта си (mobile.twitter.com), за да го направи максимално удобен и функционален за достъп и от най-елементарните телефони. Обновеният мобилен сайт на социалната мрежа е подходящ за достъп от несмартфони, такива със стари браузъри или при слаба връзка с мрежата, посочват от Twitter.

Acer Iconia Tab A500 вече получава ъпдейта до Android 4.0 и в България

1910
Написана от nixanbal 07 май 2012

Един от не толкова популярните таблети на пазара Iconia Tab A500 на Acer вече получава ъпдейта до Android 4.0 и в България. Устройството може да бъде актуализирано по безжичен път, като най-добре е да сте свързани към интернет чрез Wi-Fi, защото ще трябва да изтеглите около 400 МВ данни.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer