Създателите на Angry Birds се похвалиха със зашеметяваща печалба за 2011 г.

1905
Написана от nixanbal 07 май 2012

Rovio Mobile днес „имаха удоволствието“, както се изразиха самите създатели на Angry Birds, да представят финансовите си резултати за цялата 2011 г. Общите приходи на финландската компания възлизат на 75.4 милиона евро, а печалбата преди данъци е 48 милиона евро или цели 64% от приходите! Космически числа, точно като последното издание на най-популярната мобилна игра Angry Birds Space.

HTC отчита 20% спад в продажбите за април, но вече се забелязва подобрение

1900
Написана от nixanbal 07 май 2012

След последните тримесечия, в които HTC започна да върви надолу за сметка на Samsung и Apple, за периода април-юни компанията очаква 55% ръст в приходите. Финансовите резултати за отминалия април обаче все още са слаби и продажбите са с 20% по-ниски от тези за същия месец на миналата година. Въпреки това има леко подобрение спрямо март и новата серия смартфони One трябва да се погрижи тенденцията да се затвърди и в следващите седмици.

Lenovo се фокусира върху мобилните иновации, инвестира $800 млн.

1652
Написана от nixanbal 07 май 2012

Проучвания и разработки, продукция и продажби на смартфони, таблети и други мобилни устройства за световния пазар – това ще е фокусът на новата индустриална база, която Lenovo ще създаде в китайския град Вухан. Общата инвестиция, предвидена за следващите 5 години, е около $800 милиона, а сградата ще започне да функционира през октомври 2013 г.

С новия b-connect (6) говорите свободно с няколко номера от мрежата на GLOBUL

3232
Написана от nixanbal 07 май 2012

Днес GLOBUL обяви новия стартов пакет за предплатената си услуга b-connect (6), който носи бонуси за разговори с избрани номера от мрежата на телекома. Условието е да сте направили презареждането в рамките на 31 дни след предишното.

Слух: Nokia Lumia получават Wi-Fi tethering, споделяне на файлове през Bluetooth и още

2399
Написана от nixanbal 07 май 2012

Marketplace ще получи нова иконка и ще бъде прекръстен на Nokia Marketplace, а по-късно през годината смартфоните Lumia ще получат още много ъпдейти, включително и по-големи. Това са новини, които споделя източник на сайта NokiaPowerUser.com, присъствал на демо на Windows Phone Tango за служители на Nokia.

GLOBUL пуска допълнителни SMS пакети към всички оператори

2658
Написана от nixanbal 05 май 2012

GLOBUL вече предлага още един вид допълнителен пакет, който абонатите на телекома могат да добавят към своя тарифен план. Става дума за пакети с SMS-и към всички мрежи в България, чиято цена плащате всеки месец към месечната си такса.

200 милиона продадени смартфона за 2012-а планира Samsung

1314
Написана от nixanbal 05 май 2012

И още нещо любопитно за Samsung – през тази година лидерът на смартфон пазара смята да затвърди позициите си и да увеличи пазарния си дял до 23-24% от 21.1% за 2011-а, съобщи шефът Джей Кей Шин пред MarketWatch.com. Компанията си е поставила за цел космическите 200 милиона продажби само на смартфони.

Samsung поставя фокуса върху софтуера, купува малки софтуерни компании

1548
Написана от nixanbal 05 май 2012

За да засилят позициите си пред конкуренцията, която в момента изцяло остана зад тях, Samsung се оглеждат за малки софтуерни компании с намерението да ги придобият. Междувременно южнокорейците са започнали масово да наемат софтуерни инженери предимно от Индия, които да им помогнат в надпреварата с Apple и техния iPhone. Създателите на операционната система BlackBerry OS 10 обаче не са в списъка за пазаруване на Samsung, поясниха от компанията пред The Wall Street Journal.

Turkcell е получил официален отказ от VIVACOM, сделка няма да има

2149
Написана от nixanbal 04 май 2012

Преди няколко дни в мрежата излезе неофициална информация, че VIVACOM не възнамерява да приеме офертата на Turkcell заради поставените в нея условия. Малко след това турският оператор отговори на съобщенията в медиите и каза, че не е информиран за подобно нещо и все още очаква официален отговор. Днес вече новината дойде и от Turkcell, който потвърди, че предложението им за придобиване на 93.99% дял от VIVACOM не е било прието.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer