Android 4.0 за Sony Xperia S ще излезе по план в края на май – началото на юни

446
Написана от nixanbal 15 май 2012

Sony пусна новия си флагман Xperia S на пазара без най-актуалната версия на Android – Ice Cream Sandwich, с което предизвика негативни коментари, но скоро компанията обещава да се реваншира. Ъпдейтът за смартфона ще пристигне в края на май – началото на юни, потвърдиха още веднъж във форумите за поддръжка от Sony. Това съвпада с първоначалния план за юни, а дори е и малко по-рано.

LG е продала 1 милион бройки от Optimus LTE само в родината си

1402
Написана от nixanbal 15 май 2012

LG Optimus LTE може да се окаже един от най-успешните LTE смартфони днес и производителят не смята да крие това. След като през януари се похвалиха, че са постигнали 1 милион продажби в световен мащаб, днес от LG казаха, че същата бройка е била прехвърлена и само на родния им пазар Южна Корея. Компанията със сигурност разчита да продължи успеха и наскоро представи наследника на модела - LG Optimus LTE2, който е и първият смартфон с 2 GB RAM памет.

Шефът на Microsoft Стив Балмър е най-лошият CEO, смята Forbes

1712
Написана от nixanbal 15 май 2012

Шефът на Microsoft току-що получи неприятен удар под кръста от сериозна медия. Forbes сформира топ 5 на най-слабите главни изпълнителни директори и постави Стив Балмър начело на този списък, коментирайки, че би било най-добре същият да се пенсионира и да може спокойно да се наслади на състоянието, което е натрупал. Освен в класацията на най-слабите ръководители, Балмър е на 19 място в списъка с милиардери на Forbes.

Sony ST27i Lotus ще има WVGA екран и двуядрен процесор на 1 GHz

1916
Написана от nixanbal 14 май 2012

Портфолиото на Sony Mobile за 2012 г. не е тайна за никого като кодови имена и ценови категории на моделите, а днес излезе информация за още един от редицата. Sony ST27i/ST27a Lotus се появи неофициално, разкривайки само бегло спецификациите си, но премиерата му не е далеч, така че детайлите са достатъчни да ни подгреят за нея.

Новият 15" MacBook Pro на Apple ще бъде по-тънък и с Retina дисплей, излиза през юни

1986
Написана от nixanbal 14 май 2012

Слуховете за новите лаптопи на Apple се носят отдавна, а с наближаващата премиера стават все по-настоятелни. Следващият 15-инчов MacBook Pro ще има по-тънко тяло, екран с много висока резолюция (Retina дисплей), както и за първи път USB 3.0 портове, гласи най-новата информация от сайта 9to5Mac.

Операторите вече смъкват цените на мегабайт в роуминг, 25 МВ за €2 от Telefonica

393
Написана от nixanbal 14 май 2012

Да пътуваш в Европейския съюз без да ограничаваш потреблението на мобилен интернет на телефона си скоро ще бъде реалност. Всъщност за някои потребители това вече е факт и те дори не трябва да чакат влизането в сила на решението на Европейския парламент за ограничаване на цените от 1 юли. Германците, които пътуват в ЕС, могат да се възползват от предложението на Telefonica за 25 МВ мобилен интернет в роуминг срещу 2 евро на ден. Офертата скоро ще бъде пусната и за останалите оператори от групата.

Новият superbob предлага 500 минути към всички мобилни мрежи за 14.90 лв. месечно

17448
Написана от nixanbal 14 май 2012

След bob и bigbog идва ред и на новата тарифа от серията - superbob. С този план потребителите получават голям брой SMS-и и минути за разговори към всички мрежи в страната, а цената след изчерпването им е отново прословутите 10.8 ст./мин.

Тайланд плаща $32.8 млн. за внедряване на таблетите в училищата

1301
Написана от nixanbal 14 май 2012

У нас iPad раздаваха на министрите, а в Тайланд правителството започна мащабен проект, с който ще осигури таблети на стотици хиляди ученици с образователни цели. Инвестицията е на стойност $32.8 милиона, а устройствата са 7-инчови машини с Android.

Google+ за iPhone вече изглежда в пъти по-добре от Android версията

1497
Написана от nixanbal 14 май 2012

Google ъпдейтна приложението за достъп до социалната им мрежа Google+, но вместо да стори това за собствената си мобилна платформа Android, даде предимство на iPhone. Ако използвате смартфона на Apple, вече можете да актуализирате G+ и да получите съвършено нов изглед на приложението.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer