Новият iPhone вероятно ще има и NFC чип

1721
Написана от nixanbal 25 юни 2012

За NFC се говореше, че ще пристигне в iPhone още с миналогодишния модел 4S, но технологията така и не се появи тогава. Нова информация от 9to5mac обаче сочи, че следващият iPhone, който очакваме през октомври, най-после ще разполага с NFC чип и ще предложи на феновете нови възможности.

MSI пуска 11" ултрабук със слайд механизъм в края на годината

1983
Написана от nixanbal 25 юни 2012

MSI показа на Computex в началото на месеца интересно устройство от категорията ултрабук, но в по-малко популярния формфактор със слайд механизъм. Така нареченият MSI Ultrabook Slider S20 е машина с 11.6" дисплей и Windows 8, чиито спецификации тепърва ще бъдат доизяснявани, но DigiTimes разкриват, че устройството ще бъде на пазара през октомври или ноември, а цената му около $799-$899. Доста солено, особено предвид пластмасовия корпус и липсата на премиум дизайн.

Google Nexus 7 - още спецификации и ново изображение на таблета

1987
Написана от nixanbal 25 юни 2012

Първият таблет на Google скоро ще бъде представен пред света, а слуховете около него не спират да валят. От сайта Gizmodo Australia са попаднали на по-подробни характеристики и изображение, което би трябвало да хвърля малко повече светлина върху очакваното устройство.

По-ниски цени за мобилен интернет в роуминг от GLOBUL, до 66 ст./МВ в Евросъюза

2261
Написана от nixanbal 25 юни 2012

GLOBUL днес представи новите си оферти за мобилен интернет в роуминг, които намаляват цената на МВ и ще ви предпазят от шокови сметки, тъй като достъпът до услугата автоматично се спира, ако не изберете пакет с включен трафик. Пакетите са седмични и дневни и важат за Европейския Съюз, както и за всички останали зони.

Промени в RIM, Facebook може да купи смартфоните BlackBerry

1681
Написана от nixanbal 25 юни 2012

Research In Motion в момента преглеждат опцията да разделят бизнеса си на две - мрежата си за обмен на съобщения от една страна и губещите славата си смартфони от друга. Нещо повече - смартфон бизнесът може да бъде продаден на Facebook или Amazon, а съобщителната услуга отдадена с лиценз на конкуренти, съобщава The Sunday Times. 

Samsung очаква над 10 милиона продажби на Galaxy S III до юли

1705
Написана от nixanbal 25 юни 2012

Samsung очаква продажбите на новия флагман Galaxy S III да прехвърлят 10 милиона през месец юли, за което ще допринесе пускането на смартфона в САЩ и още десетки други страни през следващите седмици. Прогнозите идват директно от г-н Шин, президентът на мобилния бизнес в компанията, цитиран от Reuters.

Видео: Asus Transformer Pad Infinity в детайли, очакваме го скоро в България

1647
Написана от nixanbal 24 юни 2012

Transformer Pad Infinity е едно от последните устройства с Android на Asus и е поредният представител на серията Transformer, която съчетава мултимедиен таблет с удобна клавиатура. Красивата машина ще бъде представена официално и в България след три дни, затова следващото видео идва тъкмо навреме. В клипа Asus разкрива подробности за таблета си, разказва ни за отличния му Full HD дисплей, за мощта на Tegra 3, за ролята на естетиката при изработката му и всичко останало, което може да вълнува феновете...

Samsung разследва случая с възпламенилия се Galaxy S III

2038
Написана от nixanbal 24 юни 2012

Samsung Galaxy S III дебютира преди няколко дни и на пазара в САЩ, а преиерата му сякаш по поръчка бе съпроводена от фойерверки. Но не от тези цветните. Миналата седмица собственик на смартфона показа в интернет негови снимки, които показват обгорения му корпус, след като избухнал в пламъци докато се намирал в стойка за автомобил. Samsung веднага реагира и съобщи официално, че "разследва случая".

Задава се "нещо голямо" към Firefox за Android

1811
Написана от nixanbal 24 юни 2012

В официалния Twitter профил на Firefox вчера бе пусната информацията, че се задава "нещо голямо" за версията на браузъра за Android OS. Не е ясно какво ще се случи, но очакваме да разберем през следващата седмица, както гласи туитът.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer