Умен град @ nixanbal

Sony Ericsson отчита по-добро тримесечие, започва да прави само смартфони

1396
Написана от nixanbal 14 октомври 2011

 

Sony Ericsson представи финансовите си резултати за третата четвърт на 2011 г., приключила на 30 септември, през която компанията е продала 9.5 милиона мобилни телефона – 25% повече от предходното тримесечие. Моделите от серията Xperia са над 80 на сто от тези продажби и през 2012 г. Sony Ericsson ще започне да произвежда единствено смартфони, съобщи шефът Берт Нордберг.

Продажбите на iPhone 4S стартират, може да стигнат 4 милиона още този уикенд

1698
Написана от nixanbal 14 октомври 2011

От днес, 14 октомври, новият iPhone 4S вече е по магазините на няколко от основните пазари за Apple, а прогнозите са за 4 милиона продажби до края на почивния неделен ден. Предходният iPhone 4 приключи първия си уикенд с 1.7 милиона продадени бройки, а за неговия наследник повечето очаквания са за 2 до 3 милиона продажби и залог за 4 милиона от анализаторите Yankee Group, съобщава Bloomberg.

Новият Android и Samsung Galaxy Nexus ще бъдат представени на 19 октомври

1439
Написана от nixanbal 14 октомври 2011

Общото събитие на Google и Samsung бе насрочено за 11 октомври, но заради кончината на Стив Джобс двете компании решиха да го отложат. Оказва се, че няма да чакаме много, защото вече има нова официална дата – 19 октомври.

Доставките на 4G смартфони ще стигнат 245 милиона през 2016 г.

1456
Написана от nixanbal 13 октомври 2011

Броят на годишните доставки на 4G смартфони ще достигне 245 милиона през 2016 г., прогнозират ABI Research, а това е огромен ръст спрямо 4.6 милиона през 2010-а. И въпреки че таблетите и други мобилни играчки също ще започнат да усвояват все по-сериозно новия мрежови стандарт, смартфоните ще водят сериозно в класацията.

bob е новата услуга на М-Тел – ще разчита на атрактивни условия, но интересното предстои

32343
Написана от nixanbal 13 октомври 2011

Оказа се, че сините хора не са от някоя политическа партия, не са тук и за предпремиерата на Avatar 2. Както вчера вероятно сте прочели тук в блога, bob е името на нов подбранд на М-Тел, който представя у нас нова услуга. По примера на оператора A1 в Австрия, bob предлага атрактивна цена на минута и SMS към всички мрежи в България, няма месечна такса, няма и минимално месечно потребление, което да изисква от клиентите. Дали обаче bob е за вас?

Кой е Боб, кога идва в България и каква е ролята на М-Тел?

6773
Написана от nixanbal 12 октомври 2011

Сини хора обикалят големите градове в България, всички се питат кои са те и коя партия ги е пуснала по улиците да пропагандират нещо, което всъщност не е ясно на никого. По телевизията се появиха кратки съобщения, че предстои революция за недоволните от операторите потребители. В интернет пък вече се говори, че всичко това е част от кампания на М-Тел, които ще представят нова услуга. Нейното име е Bob (Боб) и вероятно ще бъде обявена до 2-3 дни у нас.

Появиха се спецификациите на Samsung Galaxy S III – изпращат ни в космоса

1997
Написана от nixanbal 11 октомври 2011

Samsung обича да държи феновете си на гребена на технологичната вълна със своите флагман устройства, което изглежда ще продължи и при Galaxy S III. Смартфонът е далеч от официална премиера, но днес в мрежата се появиха спецификациите му, които като нищо могат да се окажат самата реалност. Какво ни очаква с наследника на Samsung Galaxy S II през 2012 г., вижте нататък...

Първо промо видео на Motorola DROID RAZR

1762
Написана от nixanbal 10 октомври 2011

През септември се появи информация за хай-енд смартфон на Motorola, който се подвизаваше под името DROID RAZR, а също и като Spyder и DROID HD. Днес американската компания пусна и първото промо видео, което ни кара да затаим дъх до премиерата на модела на 18 октомври.

Рекорд: 1 милион поръчани iPhone 4S за 24 часа

1652
Написана от nixanbal 10 октомври 2011

Когато писах, че премиерата на iPhone 4S е разочароваща, не споменах нищо за продажбите. Защото, както с всеки друг продукт под логото на ябълката, iPhone е обречен на успех и има достатъчно солидна база фенове, която да не се откаже от ъпгрейд заради липсата на някои очаквани екстри като по-голям екран например. И така, днес Apple излезе с официално съобщение, че поръчките на iPhone 4S са прескочили 1 милион броя за първите 24 часа, което е абсолютен рекорд за компанията.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer