Умен град @ nixanbal

Asus ще достави над 14 милиона ноутбука през 2011 г.

2405
Написана от nixanbal 27 ноември 2011

В началото на месец декември ASUSTeK Computer (Asus) ще проведе традиционната си среща за оценка на изминалата година, а също и да постави цели за продажбите през 2012-а. Очакванията за 2011 г. са за 14 – 14.3 милиона доставени ноутбука с марката Asus, а за сегмента на таблетите и останалите прогнози – четете нататък...

Sony Ericsson пуска ъпдейта до Android 4.0 през март 2012 г.

1783
Написана от nixanbal 26 ноември 2011

Още през септември представител на Sony Ericsson каза неофициално, че компанията ще ъпдейтне смартфоните си Xperia до новата версия Android Ice Cream Sandwich. По-рано този месец пък информацията бе потвърдена в блога на Sony Ericsson, а днес вече знаем и кога потребителите могат да очакват ъпдейтите.

Собствениците на iPhone са по-лоялни към марката от останалите потребители

1731
Написана от nixanbal 25 ноември 2011

Преди време попаднах на проучване, което показваше, че потребителите на смартфони са нелоялни към марката и лесно биха сменили поризводителя на устройството си, ако разпознаят по-добро предложение в конкурентен модел. Съвсем прясна информация от GfK обаче показва, че Apple вдъхновява у потребителите си много по-силно чувство на привързаност към бранда и 84% от собствениците на iPhone отново биха избрали него.

Super Mario влиза в реалния свят

1641
Написана от nixanbal 25 ноември 2011

Днешният петъчен ден изглежда ще бъде пълен със спомени за детството и освен че си припомнихме какви са били наказанията ни едно време и какви са за децата днес, георят от миналото Super Mario също ще застане под прожекторите. Някой фен на култовия персонаж е направил стопмоушън видео, в което водопроводчикът с червена шапка влиза в реалния свят. Ако като малки сте играли на Super Mario, ако го правите и сега на Nintendo или просто имате минута и половина свободно време – видеото ще ви хареса!

Nokia подготвя два фикса за проблемите с батерията на Lumia 800

1984
Написана от nixanbal 25 ноември 2011

Изглежда сред производители на смартфони днес върлува някакъв вирус, който атакува батерията и успява да сломи имунната й система за по-малко от ден – ден и половина. След безкрайните оплаквания от iPhone 4S, днес проблеми с твърде кратък живот на батерията отчитат и първите собственици на Nokia Lumia 800. От финландската компания обаче вече реагираха и решението е на път.

Най-ефективното наказание за тийнейджърите – конфискуване на смартфона

3200
Написана от nixanbal 25 ноември 2011

Ако вървите към 30-те, със сигурност не си спомняте да са ви наказвали с конфискуване на мобилния, просто защото в тийнейджърските ви години тези играчки не са били толкова разпространени. Проучване на оператора T-Mobile във Великобритания обаче показва, че 80% от младежите днес ще са най-съкрушени, ако родителите им отнемат смартфона.

HTC вероятно разработва хромбук с Chrome и Android OS

1647
Написана от nixanbal 24 ноември 2011

Тайванската компания HTC вероятно работи по ново устройство, което попада в категорията хромбук (Chromebook), но ще може да се ползва под две операционни системи – Chrome OS и Android OS, съобщава Digitimes. Групата на т.нар. устройства за достъп до интернет попада между нетбуците и таблетите, но досега не се радва на особено внимание сред потребителите.

Историята на HTC в 2 минути и половина - вижте видеото

1878
Написана от nixanbal 24 ноември 2011

Въпреки (или точно затова) че преминават през трудно тримесечие и отчитат спад в приходите, HTC решиха да пуснат кратко видео, с което да ни върнат към началото на своя път и да разкажат в две минути и половина за основните събития в историята си. За тъчскрийна, за QWERTY клавиатурата, за първия Windows Mobile смартфон с 3G поддръжка, за GPS-а и навигацията с жестове, за интерфейса Sense - припомнете си последните години и акцентите от портфолиото на HTC през това време със следващото видео...

Нови модели Nokia с Windows Phone през първата половина на следващата година

2466
Написана от nixanbal 24 ноември 2011

Nokia подготвя нови смартфони под Windows Phone за първата половина на 2012 г., потвърди Майкъл Хсу, генерален мениджър на Nokia Тайван. Новината е съвсем очаквана предвид преминаването на Nokia към тази платформа за смартфоните си и желанието да се върне към годините с високи продажби на устройства от високия клас. Моделите ще последват премиерата на първите Lumia смартфони, представени в края на октомври и вече достъпни на някои пазари.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer