Nokia, Samsung, Huawei и HTC ще са първи със смартфони под Windows Phone 8

2351
Написана от nixanbal 21 юни 2012

Вчера Microsoft представи новата Windows Phone 8, която ще предлага поддръжка на двуядрени процесори, дисплеи с HD резолюция, NFC, microSD карти и много други нови екстри. Първите смартфони с нея ще излязат през есента, а вече имаме и имената на производителите, които ще са готови преди всички със своите модели. Nokia, Samsung, Huawei и HTC са партньорите на Microsoft, които изглежда вече тестват устройства с Windows Phone 8.

Видео: Новият начален екран на платформата Windows Phone

582
Написана от nixanbal 20 юни 2012

Веднага след презентацията на новия Windows Phone 8 Microsoft пусна видео, в което показва какво е различното в изгледа на началния екран при новата версия. Вече не само ще можем да "забождаме" каквото решим на началния екран, но и ще регулираме размера на плочките.

Без Windows Phone 8 за смартфоните с Mango, но получават ъпдейт до версия 7.8

2023
Написана от nixanbal 20 юни 2012

Microsoft най-после раздуха лошите новини, които всички очаквахме - Windows Phone 8 няма да пристигне за настоящите смартфони с версия 7.5 на платформата. Въпреки това собствениците на устройства с Windows Phone ще получат специален ъпдейт до версия 7.8, който ще им донесе новия изглед на хоумскрийна, както и някои други екстри.

Официално: Windows Phone 8 поддържа двуядрени процесори, HD и страхотни игри

3150
Написана от nixanbal 20 юни 2012

Microsoft в момента представя новата си платформа Windows Phone 8, която ще се появи в смартфони през есента, но още сега знаем някои от подробностите за нея. Windows Phone 8 ще поддържа двуядрени процесори и екрани с HD резолюция, microSD карти памет и най-после истински хитови игри.

GLOBUL пита клиентите си доволни ли са от мобилния интернет

2517
Написана от nixanbal 20 юни 2012

GLOBUL обяви, че ще проведе проучване сред клиентите си за това как те оценяват качеството на услугата за мобилен интернет. Кампанията ще продължи от 20 юли до 19 октомври 2012 г, като в нея ще могат да участват и да изразят мнението си "активни потребители" на мобилния интернет на оператора, които ползват смартфон с Android 2.2 или по-нова версия. Освен това проучването ще бъде проведено само в София.

Колко загрява процесорът на телефона ви? Qualcomm прави тест с масло...

14411
Написана от nixanbal 20 юни 2012

Ако имате смартфон от висок клас, а и не само, след по-продължителна работа със сигурност сте усетили, че гърбът му загрява сериозно и понякога дори създава усещане, че ще пламне в ръцете ни. Поне това е опитът ми с много от телефоните, които съм ползвал, и с все по-мощните процесори проблемът вероятно ще се задълбочава, ако не започне работа в посока предотвратяването му. Qualcomm твърдят, че са направили първите стъпки и в следващото видео показват, че техният чипсет Snapdragon S4 е отделя по-малко топлина от конкурентните решения. Единият начин да докажат това е с тест с топене на масло.

LG пуска конкурент на Siri, засега само в Южна Корея

1387
Написана от nixanbal 20 юни 2012

Изглежда Apple за пореден път наложи нова тенденция при мобилните устройства и със Siri накара повечето производители сериозно да обърнат внимание на гласовите асистенти. След S Voice от Samsung сега LG представя своето начало - Quick Voice. Поне засега се очаква Quick Voice да работи в устройства на LG само в Южна Корея.

Таблетите Samsung Galaxy Tab получават Android 4.0 от следващия месец

6023
Написана от nixanbal 19 юни 2012

Ако имате някой от таблетите Galaxy Tab 10.1, Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 7.7 или Galaxy Tab Plus 7.0 и не сте забравили, че Samsung въобще е обещала ъпдейти за тях, време е да ви напомня. Според сайта SamMobile южнокорейците ще пуснат актуализацията до Ice Cream Sandwich за тези четири таблета, започвайки от следващия месец юли. Някои модели обаче ще получат ъпдейт през август.

LG оставя таблетите за сметка на смартфоните, все още отворени към Windows Phone

1313
Написана от nixanbal 19 юни 2012

LG предприема нова стратегия в мобилното си подразделение и смята да спре с разработките на нови таблети, за да се съсредоточи върху портфолиото си смартфони Optimus. Компанията не планира нов конкурент на iPad, поне не и в близко бъдеще, а всичките ѝ сили изглежда ще се концентрират в борбата със смартфоните Galaxy на Samsung и iPhone.

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer